domingo, septiembre 05, 2010

TOFU (casero)

Pai dupa laptele de soia urmeaza... ce urmeaza? Pai urmeaza tofu, este o reteta foarte simlu de facut, numai ca nu prea seamana cu cel din comert, este un tofu care este foarte bun asa simplu sau cu putin ulei de masline mmm... e foarte bun, mai ales cu mamaligurta, asta da, pentru mine este bun, aaa da si pentru sora mea, mamei mele verisori mei... in general le place la persoanelor vegetariene, noi vegetarieni, nu stiu cum sa va spun, avem niste gusturi ceva mai simple ne multumim cu o hrana mai simpla, fara prajeluri, piperat...
Deci sa va spun ce gust are, este putin acrisor, aduce putin cu branza dar nu mult, pai multe nu prea am ce sa spun, doar ca portia asta de tofu a fost masa mea de pranz, pisat cu doua linguri de ulei de masline amestecat numai bine a mers cu putina mamaliguta. Si cam atat cine vrea sa-l probeze trebuie sa-l pregateasca.

Pues después de la leche de soja sigue... qué sigue? Pues esta claro el tofu, está receta es muy sencillo de hacer, solo que no tiene nada que ver con el del comercio, es un tofu que se come así simple o con un churrito de aceite de oliva mmm... esta riquísimo, eso sí para mí, aaa y para mi hermana, mis padres, mis primos... en general a los vegetarianos, nosotros los vegetarianos, no sé cómo deciros nos contentamos con una comida sencilla sin frito, picante...
Vamos les digo que sabor tiene, es un poco agrio se "parece" un poco con el requesón y mucho no les puedo decir, el que quiere averiguar pues tendrá que prepararlo y probarlo, solo les digo que lo que he preparado fue mí comida de medio día, triturado con un chorrito de aceite de oliva, fue buenísimo.

Ingrediente:
2 l lapte de soia (se poate folosi si lapte de soia din comert, dar sa nu aiba nimic in afara de soia)
6 linguri zeama de lamaie
1/3 lingurita sare

Ingredientes:
2 l leche de soja (se puede utilizar y leche de soja del comercio, pero que no tenga nada más que soja)
6 cucharas zumo de limón
1/3 cucharadita sal

Se pune laptele pe foc impreuna cu sarea, odata ce incepe sa clocoteasca se adauga sucul de lamaie, amestecam (important doar odata) si se da la oparte de pe foc.
Se lasa 10 min sa se inchege, dupa care se strecoara, se pune un tifon foarte des peste o strecuratoare, (strecuratoarea se pune pe o oala, ca sa nu pierdem lichidul), odata ce este strecurat strangem tifonul bine si se pune o farfurie mai mica peste tifon iar peste farfurie o greutate de 1-2 kg, se lasa cam 3 ore la scurs, se poate consuma imediat.
(Eu am un recipient special pentru a face tofu, a venit impreuna cu masina de lapte.)

Se pone la leche de soja al fuego junto con la sal, una vez que da el primer hervor se añade el zumo de limón se mezcla (muy importante solo una vez) y se aparta del fuego.
Se deja 10 min para que cuaje, después se cuela, se cuela en una gasa muy buena si no hay que doblarla, se pone encima de un colador (el colador encima de una olla, para no perder el líquido), se recoge las puntas de la gasa se dobla encima del tofu y ponemos un plato pequeño encima y encima del plato un peso de 1-2 kg, se deja unas 3 horas después se puede consumir.
(Yo tengo un recipiente especial para preparar el tofu, venia junto con la machina para hacer la leche de soja.)

 

A sa nu uit, lichidul care ne ramane se poate folosi la o ciorba, sau pentru a face paine, de exemplu painea din fotografie este cu lichidul de la tofu.
Y que no se me olvide, el líquido que queda cuando se prepara el tofu se puede utilizar en una sopa agria o para preparar el pan, por ejemplo el pan de la foto está hecha con el líquido del tofu.

16 comentarios:

  1. belle réalisation, je note
    bonne soirée

    ResponderEliminar
  2. Super útil!!! gracias por enseñarnos Daniela!
    besos
    Gaby

    ResponderEliminar
  3. Mie, imi plae mult tofu, cum nu prea sunt eu cu produsele lactate, este o reteta foarte buna pentru mine.
    Te pup!

    ResponderEliminar
  4. Hola Fimère
    Me alegro que te gusta!
    Hasta pronto.

    Hola Gaby
    Me alegra saber, que te parece util.
    Hasta pronto.

    Buna Daniela
    Si mie imi place tofu, cel din comert nu imi place asa fara al pregati, in schimb tofu asta imi place asa simplu.
    Ma bucur ca-ti poate fi de folos.
    Te pup.

    ResponderEliminar
  5. Je ne savais qu'on pouvait faire du tofu maison aussi simplement.
    Bravo!!!! je note ta recette.
    A bientôt.

    ResponderEliminar
  6. Buna scumpa mea Daniela!
    Îmi plac toate produsele
    lactate cu toate că îngraşă..
    Să ai o săptămână frumoasă
    şi reuşită!
    Te pup!

    ResponderEliminar
  7. Que bien te ha salido el tofu, yo lo hice una vez pero fué muy aparatoso porque no tenía un molde adecuado. Después lo metí en el frigorífico y cuando me acordé de él para comerlo ya estaba malo, así que tuve que tirarlo, a ver si lo intento de nuevo, buscaré una gasa grande y un molde que suelte bien el suero. El tuyo se ve estupendo.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  8. Qué buena receta, me entusiasmaste y voy a probarla, cariños

    ResponderEliminar
  9. hola hermana ce bine ta esit foarte bun ce sa iti spun a facut si mamai cind mam trezit azi erea deja facut si azi o sa maninc cu ulei si rosii.vrei si tu?pa un beso

    ResponderEliminar
  10. Hola Nadji
    Me alegro que te gusta y la has notado.
    Hasta pronto.

    Buna ELENA
    Da ai dreptate produsele lactate ingrasa si nu numai... dar tofu nefiind din lactate nu ingrasa, nu are colesterol... asa ca poti manca fara grija.
    Te pup draga mea.

    Hola Ranger
    Gracias por la vizita, cuanto tiempo...
    Si como dije tengo un cacharo especial, pero se puede hacer como lo he esplicado, va salir con una forma redondeada si se hace en una coladora.
    Un besito.

    Hola Cris
    Me alegro que ha tenido ese efecto, en cuanto la pruebas dame tu opinion.
    Un besito.

    Hola hermanita

    Nu-i asa ca mi-a iesit bine!
    Hai ca mai ai putoin si nu te mai cocoleste mama.
    Sa-mi aduci si mie macar o rosie gustoasa, da? Si nu uita de lingurita...
    Miles de besos para todos.

    ResponderEliminar
  11. buna daniela. esti de acord cu un schimb de link cu blogul meu www.retete-bune.net ? eu te-am adaugat in blogroll ;))

    ResponderEliminar
  12. Wow!Delicios!Cu mamaligaaaaaaaaa!!!Mi-ai facut o pofta!!!Musai sa imi fac si eu.

    ResponderEliminar
  13. Ya estaba yo esperando esta receta de tofu tuya! Muchas gracias por publicarla. A ver si en el fin de semana me pongo a ello.

    Besos Daniela!

    ResponderEliminar
  14. Hola Tizo, nici in veci nu maninc tofu, cu toate ca-i sanatos.Jos palaria,ca le faci pe toate dde casa nu cumparate. Eu stiu cu siguranta ca laptele de soia ingraja, pe de alta parte mugurii proaspeti (sau cum le zice?) consumati aproape sau chiar cruzi ajuta la probleme cu vedera si multe altele.PS:Ai vazut ultimul meu tort? Reteta proprie.Inca nu am scris reteta ddar pozele sint puse in situl nou. O saptamina minunata! Cami

    ResponderEliminar
  15. Buna Desisalva
    Ma bucur ca ai trecut pe aici.
    Lucrul asta nu l-am facut cu niciun blog,pe blog am pus linkul numai de la unele bloguri din care urmaresc eu. Deci nu practic schimb la schimb.
    Te mai astept pe la mine.

    Buna Adry
    Ma bucur ca ti se pare delicios, sa-mi spui cum ti se pare.
    Pe curand.

    Hola Laurita
    Me alegro que ya estas bien. Y sí la he publicato, un poco tarde por la culpa de las fotos, he tenido que hacer otravez con fotos y todo, que la primera vez no salieron las fotos bien.
    Espero tu impresión, un besito.

    Hola draga CAmi
    Foarte rau faci ca nu mananci tofu, de ingrasat nu are cum sa ingrase, este vegetal deci, nu are atatea deseuri nici grasimi, ce are, are multe propietati pentru organismul nostru deci il hraneste. Totusi o branza din lactate, sigur ingrasa la cata grasime are si cazeina atat de daunatoare...

    Am avut o surpriza, sa zicem trista cand am vazut saitul tau cel nou, ca sa las un mesaj sa pun chiar si dresa mea de email, trebuie sa stii ca atata tim nu prea e la dipozitie. TE vizitez dar cam greu sa la un mesaj.
    Pe curand draga mea.

    ResponderEliminar
  16. Iubita, dar emailul nu apare nicaieri, numai propietarul blogului il vede. Daca comentezi si la alt cineva in wordpress bagi un email aiurea, nu conteaza ceva cu @sa fie.Am scris si eu la altii asa si merge... Sau cind comentezi faci cum scriu eu acum cu OpenId, adica cu aresa ta de blog si in rest nimic.Dulceata de pepene n-am mincat nicioadta. Pui cumva pepene la murat? Ai o retea buna si pt. mine, te rog mult. O seara faina, Cami

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)