Vreau sa impartasesc cu voi una din modalitatile de a pregati laptele de soia. De ce zic una din modalitati? Pentru ca sunt mai multe modalitati de a face laptele de soia, eu de exemplu in general fac cu masina de lapte, in care din 80 gr soia imi iese 1,300ml lapte. Am optat sa fac in aceasta modalitate pentru a procura multa okara, tot odata sa fac un lapte mai concentrat, si cum sa nu impartasesc cu voi reteta? Ca doar nu toata lumea are masina de lapte!
Quiero compartir con vosotros uno de los modos de preparar la leche de soja, por que digo uno de los modos? Simplemente porque hay machas modalidades, yo por ejemplo en general utilizo mi máquina de hacer leche de soja, con la que utilizo 80 gr de soja y me sale 1,300ml de leche. Esta vez he optado por este método para procurar mucha okara, en el mismo tiempo hacer una leche más concentrada y como no compartir con vosotros la receta? Que no todo el mundo tiene máquina para preparar la leche!
Ingrediente pentru aprox 3 l de lapte:
250 gr soia
apa
Ingredientes para aprox 3 l de leche:
250 gr soja amarilla
agua
Soia se pune la inmuiat in apa intre 12-24 ore, (daca se tine mai mult de 12 ore se schimba apa si se tine la frigider daca e cald).
Se pune soia la fier cu apa, trebuie sa fiarba in clocot 2 min (daca se desfac pielite se indeparteaza cu paleta).
Se masoara soia cu o cana, la fiecare cana de soia se pun 4 cani de apa, dar deocamdata vom folosi numai doua cani de apa la toata cantitatea de soia ca sa o dam la blender (sau cu masina de tocat, daca folosim masina de tocat nu e nevoie de apa).
Se pune la fier si se completeaza cu celelalte cani de apa.
Se fierbe timp de 20 min in clocot (cand se umfla se indeparteaza de pe foc si se da focul mai mic, am uitat sa mentionez, e nevoie de o oala mare pentru a-l fierbe cam de 5-6 l, ca sa nu dea in foc), strecuram cu un tifon in doua, se stoarce bine si e gata laptele.
Laptele de soia simplu nu are un gust bun, eu de exemplu il consum cu cereale solubile (inka), sau la o cana de lapte se dauga 2 lingurite de miere si putina zeama de lamaie. Alta modalitate este sa dam la blender cu un mar sau o banana, dar nu la toata lumea e bun caci produce balonari, sau daca nu e balonari e ragaieli. Dupa cum am aflat de curand fructele nu trebuie amestecate cu absolut nimic, nici fructele dulci cu cele acide caci produc indigestie.
Se pone la soja a remojo entre 12-24 horas, (si se tiene 24 horas hay que cambiar el agua y guardar en el frigorífico si hace calor).
Se pone la soja a hervir en agua, se le da un hervor de 2 min (si se abre la piel de la soja se quitan).
Se mide la soja con una taza, a cada medida se pone 4 medidas de agua, pero para triturar se necesita poca agua, se va utilizar solo 2 tazas de agua y trituramos bien.
Se pone a hervir, completando el agua.
Hay que hervir 20 min (cuando vemos que va subiendo bajamos y lo quitamos del fuego, bajamos el fuego y volvemos a ponerlo al fuego, se me olvido deciros hace falta una olla de unos 5-6 l de tamaño, por el motivo que sube), colamos con una gasa doblada en dos (yo he utilizado dos gasas), se escure bien y ya tenemos la leche.
La leche de soja tal cual no tiene un buen sabor, yo por ejemplo lo consumo con cereales solubles, o a una taza de leche se añade 2 cucharaditas de miel y un poco zumo de limón. Otra modalidad es, batir la leche con una manzana o un plátano bien maduro, pero no a todo el mundo le cae bien que produce hinchazones o repite.
Hace poco he averiguado que la fruta no hay que mesclar con absolutamente nada, ni la frutas dulces con las ácidas, provocan indigestión.
Quiero compartir con vosotros uno de los modos de preparar la leche de soja, por que digo uno de los modos? Simplemente porque hay machas modalidades, yo por ejemplo en general utilizo mi máquina de hacer leche de soja, con la que utilizo 80 gr de soja y me sale 1,300ml de leche. Esta vez he optado por este método para procurar mucha okara, en el mismo tiempo hacer una leche más concentrada y como no compartir con vosotros la receta? Que no todo el mundo tiene máquina para preparar la leche!
Ingrediente pentru aprox 3 l de lapte:
250 gr soia
apa
Ingredientes para aprox 3 l de leche:
250 gr soja amarilla
agua
Soia se pune la inmuiat in apa intre 12-24 ore, (daca se tine mai mult de 12 ore se schimba apa si se tine la frigider daca e cald).
Se pune soia la fier cu apa, trebuie sa fiarba in clocot 2 min (daca se desfac pielite se indeparteaza cu paleta).
Se masoara soia cu o cana, la fiecare cana de soia se pun 4 cani de apa, dar deocamdata vom folosi numai doua cani de apa la toata cantitatea de soia ca sa o dam la blender (sau cu masina de tocat, daca folosim masina de tocat nu e nevoie de apa).
Se pune la fier si se completeaza cu celelalte cani de apa.
Se fierbe timp de 20 min in clocot (cand se umfla se indeparteaza de pe foc si se da focul mai mic, am uitat sa mentionez, e nevoie de o oala mare pentru a-l fierbe cam de 5-6 l, ca sa nu dea in foc), strecuram cu un tifon in doua, se stoarce bine si e gata laptele.
Laptele de soia simplu nu are un gust bun, eu de exemplu il consum cu cereale solubile (inka), sau la o cana de lapte se dauga 2 lingurite de miere si putina zeama de lamaie. Alta modalitate este sa dam la blender cu un mar sau o banana, dar nu la toata lumea e bun caci produce balonari, sau daca nu e balonari e ragaieli. Dupa cum am aflat de curand fructele nu trebuie amestecate cu absolut nimic, nici fructele dulci cu cele acide caci produc indigestie.
Se pone la soja a remojo entre 12-24 horas, (si se tiene 24 horas hay que cambiar el agua y guardar en el frigorífico si hace calor).
Se pone la soja a hervir en agua, se le da un hervor de 2 min (si se abre la piel de la soja se quitan).
Se mide la soja con una taza, a cada medida se pone 4 medidas de agua, pero para triturar se necesita poca agua, se va utilizar solo 2 tazas de agua y trituramos bien.
Se pone a hervir, completando el agua.
Hay que hervir 20 min (cuando vemos que va subiendo bajamos y lo quitamos del fuego, bajamos el fuego y volvemos a ponerlo al fuego, se me olvido deciros hace falta una olla de unos 5-6 l de tamaño, por el motivo que sube), colamos con una gasa doblada en dos (yo he utilizado dos gasas), se escure bien y ya tenemos la leche.
La leche de soja tal cual no tiene un buen sabor, yo por ejemplo lo consumo con cereales solubles, o a una taza de leche se añade 2 cucharaditas de miel y un poco zumo de limón. Otra modalidad es, batir la leche con una manzana o un plátano bien maduro, pero no a todo el mundo le cae bien que produce hinchazones o repite.
Hace poco he averiguado que la fruta no hay que mesclar con absolutamente nada, ni la frutas dulces con las ácidas, provocan indigestión.
Foarte buna reteta. Trebuie sa incerc sa fac si eu, soia am, imi lipseste cheful sa-l fac. La ai mei le place laptele de soia cumparat cu scortisoara si lamiie. Eu nu sunt adep
ResponderEliminarta laptelui de nici un fel. Am sa incerc sa-l fac in casa sa vedem daca o sa le placa.
Multumesc pentru idee.
Te pup.
Es genial!! me ha encantado la receta!!
ResponderEliminarUne recette intéressante. Je la note.
ResponderEliminarA bientôt et bonne journée.
Bebo leche de soja con regularidad, pero nunca he cocinado! Aquí, una encuentra el soja verde. Es posible el uso de esta soja para cocinar su receta?
ResponderEliminarScumpa mea artă foarte
ResponderEliminarbine în pahar dar se pare
că este ceva de muncă până
ajunge stadiul acesta..
Să ai o după amiază frumoasă!
Te pup şi îmbrăţişez
cu mare drag!
Estoy tomando leche de soja casera, pero la consumo con la okara incluida, unas semillas de sésamo y unos cuantos cashews (no recuerdo cómo se dicen en español en este instante) o nueces, todo se tritura muy bien en la procesadora. Queda cremosa. Se endulza con miel. Es otra manera de tomarla, así la sirven en muchos establecimiento de alimentos orgánicos aquí.
ResponderEliminarun abrazo,
Nu am baut niciodata lapte de soia. Nici soia nu am mancat:)
ResponderEliminaroare ce gust are?:)
Asta-i o reteta foarte buna...incearc-o ca merita !
ResponderEliminarhttp://site-lifecollage.blogspot.com/2010/03/lapte-de-soia-cu-vanilie.html
E verificata, crede-ma!
Buna Daniela
ResponderEliminarCum am spus daca il faci si nu il imbunatatesti sigur nu le va placea, trebuie sa-i dai tu savoare.
Astept sa-mi spui cum tia iesit.
Pe curand.
Hola Lola
Me da mucho gusto saber que te gusta, gracias por comunicarmelo.
Hasta pronto.
Hola Nadji
Me alegro que has tomado nota, en cuanto la pruebes, digame como te saliio.
Hasta pronto.
Hola Victoria
La verdad no la he probado y tampoco he oido a nadi haber hecho la leche de soja verde, es recomendable usar la amarilla. Y no hay ni en tiendas tipo herbolario? Aqui tambien se encuentra en tiendas de chinos.
Hasta pronto.
Buna Elena
Da, la prima vedere pare ceva munca... totusi eu fac intodeauna cu masina, deci imi ia timp doar sa spal soia si s-o pun in masina dupa 20 de min am laptele si trebuie sa spal masina.
Multumesc de vizita.
Hola Hilmar
To tambien la tomaba antes cuando hacia batidos, pero ya no desde que me he enterado que era el culpable de mís hinchazones en el abdómen. Ahora la tomo con cereales solubiles, voi a intentar y lo que me has dico tú, tomarla con anacardos (así les dice en España). Gracias por de
cirme como se toma por esas tierras tan lejanas.
Hasta pronto.
Buna BIanca
ResponderEliminarPai nu stiu cum sa-ti spun, gustul de lapte de soia cumparat este foarte bun, cel facut in casa ii dai tu gustul, deci ce gust iti place, dar cel cumparat nu toate sant chiar asa de sanatoase caci si acolo mai umbla. In schimb gustul de soia este foarte bun, cel putin mie imi place foarte mult facuta pateu, candeream copil mama imi cocea in cuptor si-mi placea foarte mult asa boabe, dar nu mai fac ca nu este chiar asa de sanatoase.
Pe curand.
Multumesc Vegan Girl
interesanta reteta....nu am baut niciodata lapte de soaia...merita incercat...pupici
ResponderEliminarNu ştiam de ea. O să o încerc şi eu. Merci!
ResponderEliminarSuper interesante y super linda tu entrada! será de mucha utilidad.
ResponderEliminarbesos
Gaby
Iese si mai gustos daca adaugi un baton de vanilie si scortisoara (pe langa miere, bineinteles)...
ResponderEliminaril doit être délicieux, dommage que chez moi je ne trouve pas de soja
ResponderEliminarbonne soirée
hola hermana tea esit super dar este multa munca stii tu ca mie numi place lucrurile dificile ca eu optez pa lucruri mai usor de facut pa te pup
ResponderEliminarBuna alialexa
ResponderEliminarIncearca, vei gusta si nu vei pierde nimic.
Pe curand.
Buna Costea
Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos.
Nu ai pentru ce multumi, pentru asta sant aici, sa impartasesc cunostintele mele.
Pe curand.
Hola Gaby
Me alegro que te parece de utilidad.
Hasta pronto.
Buna Adry
Da, stiu ca se poate imbunatati gustul... eu il prefer simlu dar cu inka.
Multumesc pentru mesaj.
Pe curand.
Hola Fimère
Lo siento mucho por ti, me estraña que no puedas encontrar soja.
Hasta pronto.
Hola hermanita, nu mai speria lumea ca nu este deloc comlicat... si eu te pup, da-i si lui mama un pupic din partea mea.
Pa.