sábado, junio 19, 2010

TARTA DE DOVLEAC (fara gluten) / TARTA DE CALABAZA (sin gluten)



         In sfarsit, am reusit sa-mi fac putin timp sa mai scriu ceva. Cu cateva zile in urma am pregatit o tarta de dovlea nemaipomenit de buna, cu o textura cremoasa si un savor a scortisoara... va spun, a doua zi am facut-o din nou.
      
         Por fin, tengo un poco de tiempo  para escribir algo. Unos pocos dias atras he preparado esta tarta de calabaza que a todos de la casa nes ha encantado, con una textura muy cremosa y un savor a canela... les digo, el segundo dia la tuve que hacer otravez.

Ingrediente:
*450 gr dovleac copt
150 gr zahar
3 oua
100 gr frisca (smantana pentru frisca)
50 ml ulei de masline virgin
2 lingurite praf de scortisoara
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita nucsoara
un praf de sare
250 gr faina fara gluten
1 plic praf de copt

Ingredientes:
*450 gr calabaza asada
150 gr azúcar
3 huevos
100 gr nata
50 ml aceite de oliva virgen
2 cucharaditas canela molida
1/2 cucharadita jengibre
1/2 cucharadita nuez moscada
una pisca de sal
250 gr harina sin gluten
1 sobre levadura quimica

            Preincalzim cuptorul la 200ºC. Se separa albusurile de galbenusuri si punem de-o parte albusurile, mixam galbenusurile impreuna cu toate ingredientele, in afara de faina si praful de copt. Dupa ce am mixat 5-7 min se adauga faina amestecata cu praful de copt, se bate albusurile spuma si se adauga la compozitie, de data aceasta se amesteca cu o lingura de jos in sus pana cand sa amestecat bine. Se unge cu ulei si se presara cu faina o tava detasabila (a mea are 22 cm) si, se toarna compozitia, cand introducem tava in cuptor scadem temperatura la 180ºC si se coace 1h. Atentie, nu se deschide usa pana nu a trecut 1h, altfel se lasa.
           Encendemos el horno a 200ºC. Se separan las claras de las yemas y las guardamos, batimos las yemas con los otros ingredientes, con excepcional de la harina y la levadura química,  hay que batir unos 5-7 min, después se añade la harina mezclada con la levadura química y se mezcla bien.  Se monta las claras a puno de nieve, añadimos a la otra mezcla y con una espátula mezclamos con movimientos envolventes hasta que se incorpora. Se pone en un molde desmontable de 22 cm, que se ha engrasado y enharinado previamente. Al meter la tarta se baja a 180ºC y se hornea 1h. Importante, no hay que abrir la puerta del horno hasta que no a pasado una hora.


Aici va servesc cu o feliuta.

Aquí os sirvo con un trocito.

          Dovleacul l-am copt intr-o punga pentru cuptor, deci erea foarte zemos asa ca se poate folosi chiar si fiert.
           La calabaza la he echo en una bolsa para horno, así que tenia bastante jugo, por eso les digo que se puede utilizar y calabaza cocida.

21 comentarios:

  1. Eu nu sunt un fan al dovleacului, dar tarta ta e foarte convingatoare, chiar ma face sa-mi doresc s-o gust. Felicitari!
    P.S. Merg sa dau si un vot.

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  2. Scumpa mea şi eu vreau...
    O seară minunată îţi doresc
    şi ziua de mâine să-ţi aducă
    numai bucuri ţie şi familiei tale!
    Te pup şi te îmbrăţişez!

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  3. Estupenda!!! Tengo mucha curiosidad por hacer algo dulce con calabaza, a ver cuando cae.
    Besitos

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  4. cette tarte à une texture qui parait bien moelleuse et fondante, elle doit être vraiment succulente
    bon weekend

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  5. Hola,tienes un blog súper interesante,esta tarta sin ir más lejos me parece genial!!Seguro que aprendo mucho de tí,te leeré con más calma,porque a simple vista todo me parece muy bueno y original.Un beso.Gracias por seguir mi blog!Yo también te sigo desde ahora :)

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  6. Daniela, mi se pare o idee excelenta! Mie imi place dovleacul mult si nu m-am gandit sa-l coc in punga din aia... Neaparat o sa fac si eu asa, ca sa ramana zemos! O duminica placuta!

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  7. buonissima questa torta con la zucca!!anch'io la uso nei dolci!!bravissima!!ciao!

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  8. Supongo que es bueníssima esta tarta de calabaza. Me recuerda un poco la de zanahoria.
    Besos

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  9. Daniela, am venit cu doua premii haioase. Sper sa-ti aduca un zambet si o saptamana frumoasa!

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  10. @ Bine ai revenit Alexandrina.
    Da, daca doresti s-o gusti este foarte simplu, petreci 10 min in bucatarie si o vei avea, ca s-o poti gusta.
    Multumesc mult pentru vot.
    Te pup.

    @Buna ELENA
    Draga mea, este foarte simplu a o pregati si foarte rapid.
    Eu am savurato dimineata, ca sa fiu sigura ca pana seara se arde.
    Multumesc pentru vizita si frumoasele cuvinte.

    @Hola Caldebarcos
    Sí, sí, hazlo porque salen muy ricas, a mi personalmente me gusta mucho la calabaza.
    Te deseo una buena semana.

    @Hola FImére
    Si querida es muy cremosa por dentro y riquisima.
    Grasias por la vizita.

    @Hola Sussana
    Grasias por tu interes, no tienes por que agradecerme que te voy a seguir, a mí tambien me gusta mucho tu blog, tienes muchas informaciones interesantes.
    Te doy la bien venida y espero que sigamos en contacto.

    @@Buna Elena Toma
    Ma bucur ca ti se pare o idee buna!
    Vei vedea cand vei face dovleacul in punga ramane foarte foarte zemos.
    Multumesc mult pentru premii, esti o mare prientena.

    @Hola FEderica
    Gracias por la vizita y por los complimento.
    Un besito.

    @@Hola Margarita
    Si es muy rica y mira me has dado una idea, de probar con las sanahorias tambien.Gracias.
    Un gran beso desde Madrid.

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  11. Me encantan las tartas de calabaza. Esta tiene una pinta increíble.
    Saludos,

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  12. Buna dimineata!
    Ce idee nemaipomenita.
    O leapsa si multe premii te asteapta.
    O zi minunata!

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  13. @Hola Hilmar
    Ala que sorpresa mas agradable, una visita tuya!
    Gracias por la vizita y el comentario.
    Y me alegra mucho que te gusta.
    Un saludo.


    @Buna Maria
    Ma bucur ca ti se pare o idee nemaipomenita.
    Multumesc mult pentru facptul ca te-ai gandit la mine, in momentul de a da premiile si leapsa.
    Multumesc pentru urare.
    Te pup.

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  14. Ce buna, este!!!Trebuie sa incerc si eu dovleacul in punga. NIciodata nu mám gandit sal fac asa. Stiu ca o sa razi de mine, dar mie imi place dovleacul fiert in aburi si cu ceapa rosie si ulei. Toata lumea, rade de mine, dar este foarte bun! Nu stiu de unde am invatat sal mananc asa, dar imi aminteste de copilarie., si nimeni din familia mea a mancat asa ceva!
    Te pup.

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  15. una tarta con una textura deliciosa.
    bs!

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  16. @Buna Daniela
    Da, este foarte buna, atat de buna ca nu dureaza nici o jumate de zi si se mananca toata!
    Dovleac cu ceapa chiar ca nici nu am auzit, nu stiu eu asociez intodeauna dovleacul cu ceva dulce...
    Te pup draga mea.

    @Hola *Eva*
    Sí, tienes razon tiene una textura deliciosa y muy rica.
    Besitos.

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  17. Esta tarta tiene que estar muy jugosa. La calabaza asada me gusta mucho. Me habría comido un buen trozo. Te sigo votando cada vez que entro.
    Saludos

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  18. Me encantó la receta y me gustó mucho el blog, pasaré por aquí nuevamente, cariños.

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  19. @Hola Cris
    Te doy la bien venida a mi blog. Gracias por tu imteres.
    Esta receta es muy facil de preparar y muy rica tambien.
    Un besito.

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  20. Buna Daniela,

    Am si eu o intrebare
    50 ml ulei de masline virgin se pun odata cu galbenusurile?

    Multumesc,
    Arata ff bine tarta.

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    Respuestas
    1. Buna
      Multumesc!
      Da, uleiul se bate impreuna cu galbenusul.
      Sper sa-ti placa la fel cum ne place si noua, e o tarta foarte cremoasa.

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