jueves, junio 17, 2010

PAINE CU MORCOVI / PAN CON ZANAHORIA


        Aseara am facut paine, dar infometati mei au mancat jumate din ia, si ce sa fac? Nu mai aveam nimic pentru micul dejun, restul de paine care a mai ramas erea tocmai sa ia sotul meu la munca. Deci in final programez MP si pun sa fac o paine cu morcovi, da am zis bine cu morcovi, nu este prima data care o fac dar nu a iesit bine pana acum, a trebuit in timp sa-i potrivesc lichidul, caci nu iesea chiar asa de bine, dar in final am reusi, trebuia sa reusesc, erea si pacat ca o paine asa de gustoasa, sa nu i se potriveasca ingredientele si sa iasa o paine buna, buna.

         Anoche mis comilones, han comido la mitad del pan que habia hecho, y que iba hacer? Pues nada, tuve que poner la panificadora en function, si no no teniamos nada para el desayuno, y he echo un pan con zanahoria, sí con zanahoria, ya la hice varias veses pero no me salia muy bien, le tuve que ajustar los lichidos y en final me ha salido bien y aqui esta el rezultado. A salido un pan riquisimo, blando... y bamos muy bueno para el desayuno o merienda.

       


Ingrediente:
140 ml apa plata
100 gr frisca
1 lingurita zeama de lamaie
10 ml ulei de masline
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de scortisoara
50 gr zahar
350 gr faina alba
100 gr faina integrala
100 gr morcov razuit
40 gr nuca de cocos
12 gr drojdie proaspata

Ingredientes:
140 ml agua mineral
100 gr nata
1 cucharadita zumo de límon
10 ml aceite de oliva
1/2 cucharadita sal
2 cucharaditas canela molida
50 gr azúcar
350 gr harina blanca
100 gr harina integral
100 gr zanahoria rallada
40 gr coco rallada
12 gr levadura fresca de panadero

         Am pus toate ingredientele in cuva de la MP, am programat la programul de dulce, 750 gr , iar crusta la mediu, am programat si am dat drumul. Si vedeti rezultatul, o paine moale, gustoasa si ideala pentru micul dejun..

          He puesto todos los ingredientes en la cubeta de la panificadora, le doy al programa dulce en mi caso el 4, a 750 gr y la corteza a mediu, lo he programado y la he puesto en funcion. Y veis el rezultado, un pan blandito, sabroso, ideal para el desayuno o merienda.

10 comentarios:

  1. Daniela!!!!!Ce buna este! Cum iti pot trece prin cap asa idei??? Maine ce faci bun pentru sambata? Ma inviti la masa?
    Te pup!

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  2. Buna Daniela
    Adevarul este ca am multe carti de facut paine si este o adevarata sursa de inspiratii. Deci retata asta, avea unt, mai avea si stafide plus ca a trebuit sa o fac de cateva ori pana am reusit sa nu mai dea inapoi (motivul erea umiditatea paini).
    Maine mi sa comandat sa fac sarmale si cum am ceva zeama de varza de la verisoara mea, voi face si o ciorba de cartofi... asa ca daca vrei te invit la masa.
    Te pup draga mea.

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  3. Scumpa mea Daniela încerc
    să simt gustu de scorţişoara...
    de miros nu mai zic nimic,cred că
    este foarte bună!
    Deja mi-ai făcut poftă de sarmale..
    Ai un vot şi de la mine..
    O seară frumoasă îţi doresc!
    Te pup şi îmbrăţişez cu mare drag!

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  4. Sinceramente creo que este pan tiene que estar delicioso y que hay que probarlo.
    Besitos

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  5. Esta combinación me parece muy interesante, tomo nota.
    Besitos.

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  6. Daniela, faci niste paini de imi vine sa le scot din monitor si sa le mananc.Tare mult imi plac retetele tale de paine si nu numai acestea bineinteles.
    O seara placuta!

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  7. bravissima Daniela!!!!chissà che buono!!!!

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  8. Buenos días Daniela!!! Gracias por participar en el srteíto que me hace mucha ilusión!! Tienes el número 2...

    Este pan se vé delicioso, con la zanahoria le tiene que dar un gustito.... uuuuuuummmmmmm

    Besines!!!

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  9. @Buna ELENA
    Multumesc pentru frumoasele cuvinte si bineinteles pentru votul tau.
    Da este foarte buna, are gust de scortisoara dar predomina mai mult gustul de nuca de cocos.
    Da sarmalele au fost foarte bune.
    Te pup draga mea.

    @Hola Caldebarcos
    Sí, es un pan delicioso y como l he dicho ideal para el desayuno o las meriandas.
    Un besito.

    @Hola Eva
    Me alegra mucho saber que te parece interesante, si la quieres hacer espero que me digas tu opinion.
    Un besito.

    @Hola Maria
    Ma bucura foarte mult ca-ti plac retetele mele de paine, vor veni mai multe... cred ca ati observat ca-mi place foarte mult painea... iar in combinatii din aste o pot manca la micul dejun asa stiu ca nu ma ingrasa.
    Multumesc de vizita.

    @Gracias Federica.

    @Hola Mandragora30
    No hace falta que me des las gracias, es un placer participar...

    Sí, la zanahoria le da un sabor especial, pero el sabor que más se nota es el sabor de coco.

    Gracias por la vizita.

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  10. Un pan que tiene un aspecto fenomenal. Nunca lo he comido de zanahoria y con el coco debe tener un sabor muy especial. Muy original.
    Saludos

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