Buna, cum este vremea caiselor am pregatit cateva borcane cu gem si ca intodeauna, doresc sa impartasec cu voi aceasta reteta delicioasa , as putea zice chiar sanatoasa, de ce? am folosit miere in loc de zahar si are ca gel-fix alga agar-agar care are foarte multe propietati nutritive. Stiu ca mierea cand trece de o anumita temperatura isi pierde propietatile dar, totusi cred ca este de preferat decat zaharul. Am vrut sa-i adaug migdale pentru motivul ca mama mea, intodeauna face gemul cu samburi de la caise si erea foarte bun, de aici si ideea de ai adauga migdale, cum aici samburii la caise sant amari... concluzia, deci am pregatit vineri gemul si sa mancat deja trei borcane cu gem, va puteti imagina cat poate fi de bun.
Hola, como es la temporada de los albaricoques he preparado algo de mermelada y quero compartir con vosotros esta receta de mermelada que es deliciosa y podria decir que es una receta saludable, porque? pues en vez de azúcar tiene miel, tambien tiene agar-agar una alga que tiene muchas propiedades. Se que la miel al pasar a una temperatura alta pierde propiedades pero, seguramente es preferible en vez de azúcar. Las almendras las he añadido, porque? Mi madre siempre hace la mermelada de albaricoque con el corazon (semilla) que esta dentro del hueso pero, como aquí no es comestible las almendras es un buen sustituto, ademas tiene un sabor muy similar... la conclucion, he echo el viernes la mermelada y ya se ha comido tres tarros con mermelada, hos podeis imaginar lo ríco que puede ser.
Am pregatit doua tipuri de gem, deci in doua runde.
1 Reteta:
1200 gr caise
50 ml suc de lamaie
400 gr miere
5 gr agar-agar
1/3 pahar cu apa
100 gr migdale
100 gr migdale
2 Reteta:
800 gr caise
200 gr mere golden
40 ml suc de lamaie
350 gr miere
5 gr agar-agar
1/3 pahar cu apa
90 gr migdale
90 gr migdale
He preparado dos tipos de mermelada, en dos rondas.
1 Receta:
1200 gr albaricoque
50 ml zumo de límon
400 gr miel
5 gr agar-agar
1/3 vaso de agua
100 gr almendras
100 gr almendras
2 Receta:
800 gr albaricoque
200 gr manzana golden
40 ml zumo de límon
350 gr miel
5 gr agar-agar
1/3 vaso de agua
100 gr almendras
100 gr almendras
Am tocat caisele la robotul termomix si adaug zeama de lamaie, am programat 30 min la tem100ºC.
Intre timp pun borcanele cateva min in cuptor la 200ºC, capacele le fierb putin in apa dupa care le usuc bine.
Dau putin migdalele la mixer pentru a le marunti.
Dupa cele 30 min pun migdalele, adaug agar-agar amestecat bine cu apa.
Programez inca 10 min la tem 100ºC, dupa care pun gemul in borcane.
Le acopar cu cateva prosoape, este buna chiar si o paturica iar a doua zi fierb borcanele 30 min la bain-marin.
He triturado los albaricoques en la termomix unos seg a vel 3, añado el zumo de limon, pongo la mariposay dejo 30 min a vel 1, 100ºC.
Mientras preparo los tarros, los meto en el horno unos min a 200ºC y las tapas las pongo a hervir en agua unos min despues las seco muy bien.
Trituro un poquito las almendras.
Despues de los trenta min añado las almendras, la miel y el agar-agar mesclado bien con el agua.
Doy 10 min más a tem 100ºC, vel 1 luego pongo la mermelada en los tarros.
Voy cubriendo muy bien los tarros con unos paños de cocina, incluso con una mantita y el segundo dia he puesto a hervir los tarros 30 min a baño-maria.
A rezultat 5 borcane de gem din prima reteta , iar din a doua 4 borcane si un pic.
A salido 5 tarros de la primera receta y de la segunda 4 tarros y un poquito.
Draga Daniela, imi place foarte mult idea de caise cu migdale. Niciodata nu am facut,aceasta dulceata. Eu astept sa se coaca smochinele negre, socrul meu are un smochin imens si in fiecare an fac gem. Orice cantitate as face mi se termina pana anul viitor.!
ResponderEliminarTe pup!
Bună dimineaţa scumpo!
ResponderEliminarArată super gemul tău şi caisele
sunt preferatele mele dar acum fac mai
rar că nu are cine mânca.
O dimineaţă frumoasă îţi doresc!
Te pup şi îmbrăţişez cu drag!
Daniela, ce buna ideea cu migdalele! Si in Romania cele mai multe din caise au samburii amarui, chiar daca nu amari. Am sa folosesc si eu solutia ta, dar fara miere. Pe aia o mancam iarna asa cum este, cu proprietatile ei naturale. Eu nu o tratez termic prea mult pentru ca sunt convinsa ca tot ce mai lasa albinele din substantele antibiotice naturale in ea se distrug, nu ca devine toxica sau asa ceva. N-am incercat cu zahar brut, nerafinat, asa cum faceau bunicile gemurile. Arata foarte bine si sigur este foarte bun gemul tau, asa ca felicitari!
ResponderEliminarbravissima Daniela!!una ricetta davvero super!!baciiiiiiiiiii
ResponderEliminarHola Daniela!!
ResponderEliminarMuy ricas las mermeladas, pero tengo una dudita:
¿Cuanta cantidad de almendra usas? Es que se te olvidó poner en los ingredientes ;D
Besines!!
hola Daniela! unas mermeladas realmente exquisitas! perfectas para acompañar un poco de queso fresco o unas tostadas.
ResponderEliminarbs!
@Buna, dragele mele prietene.
ResponderEliminarVreau sa vamultumesc foarte mult pentru mesajele voastre, ma bucura foarte mult cand le primesc.
Daniela ideea mia venit pentru ca , cum am si mentionat personal asociez foarte mult migdalele cu samburi de caise, imi aminteste foarte mult de copilarie, ma umflam de caise numai sa-i mananc samburi. Da si eu vreau sa fac gem de smochine, fa repede gemul sa vad si eu reteta ta.
Elena, cred ca trebuie sa te simti foarte singura, daca nu ai pentru cine face gem... totusi dupa cum vezi este putina cantitate deci, poti sa faci si putin pentru tine.
Te pup draga mea.
Elena Toma, ma bucur ca iti place ideea mea, cat despre miere eu folosesc pentru ca am din belsug, parinti mei are stupi asa ca mierea nu-mi lipseste. Am facut si eu gem de portocale cu zahar brun, este foarte bun dar nu-ti poti imagine ce culoare are... din acest motiv nu v-am prezentat reteta.
Pe curand.
Gracias Federica, por la vizita y el mensaje.
Hola Mandragora.
Lo primero te agradesco por averme dicho que faltaba las almendras, ya sabes una vez que escribes un articulo no tengo mucha costumbre de leerlo... como tengo tantas recetas que leer pues las mias las dejo un poco al lado.
Un besito.