7 linguri seminte de floarea soarelui (crude si decojite)
1/2 zeama de lamaie
7 linguri apa rece
1/4 lingurita sare
Am rasnit semintele la robot.
Am adaugat apoi zeama de lamaie,apa si sarea.
Si am mixat la viteza max, 2-3 min pana sa omogenizat.
Aceasta smantana vegetala, se poate folosi la ciorbe si diferite preparate pe baza de legume.
Se pastreaza in borcan cu capac la frigider.
Salutare! :)
ResponderEliminarF. interesanta reteta! ;) Nu as fi ghicit ca poate iesi asa ceva din cateva seminte de floarea soarelui...
Ai postari inedite, de retinut! :) Mult succes!
Nik26 Multumesc.
ResponderEliminarCum de capata culoarea asta alba? Folosesti ceva anume? Mie pateurile din seminte de floarea soarelui imi ies un bej-maroniu.
ResponderEliminarMultumesc,
Andreea
raw surviver
www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com
@ Buna Andreia
ResponderEliminarPai nu stiu Andreia.
Poate depinde de miezurile care le folosesti.Alceva in afara de ce am aratat nu-i pun.
Am testat si eu aceasta reteta dar sincer va spun ca mie mi s`a parut cumplit de gretoasa. Gustul de seminte este atat de puternic incat persista chiar daca adaugi mai multa lamaie. Apoi am incercat sa o fac dulce si am adaugat zahar pudra...dezastru din nou. Din pacate pentru mine reteta nu mi se potriveste. Poate si pentru ca nu imi plac semintele. Scuzati`ma pentru sinceritate dar am vrut sa stiti si punctul meu de vedere. Rasp la intrebarea de mai sus: culoarea alba este data de lamaie. Asta am observat eu.
ResponderEliminar@clipsy
ResponderEliminarNu este nici-o suparare, astept mesaje de bine si de rau!
Eu am pe sotul meu fuarte pretentios si nu mananca tot ce mananc eu!
Deci stiu ce inseamna , gusturi diferite!
Mi-e una i-mi place o folosesc, fuarte des ca inlocuitor de smantana, chiar de multe ori pe peine dar cu mai putina lamanie.
Culoarea alba am descoperit care este motivul, atunci cand pui la inmuiat semintele iese smantana de culoare mai inchisa!
I-mi pare rau ca nu ti-a placut,sant gusturi intre gusturi!
Pe curand!
S-AR PUTEA SA AI PROBLEME CU BILA SI DIN ACEASTA CAUZA SA AI ACEASTA GREATA PENTRU OLEAGINOASE
EliminarBuna Daniela. Am facut si eu o data o reteta de asta, de la Centrul Herghelia, vege-smantana, insa acolo spunea mai multe ingrediente, ex: fulgii de drojdie, putina ceapa, usturoi.
ResponderEliminarEu am facut in combinatia asta si nu prea mi-a placut. Poate ca nu am pus ceapa si fulgii de drojdie, nam pus decat usturoi si restul. Asa goala nu mi-a placut insa cu sarmalute vege, a mers foarte bine. Am sa incerc si reteta asta ca vreau sa fac ciorba de fasole verde. Poate are gust bun.
Mie personal imi place si pe paine, este adevarat este cam acrisoara, dar nu stiu gustul se poate educa, dar cu sarmale sau ardei umplut merge foarte bine.
ResponderEliminarSper sa-ti placa.