lunes, abril 12, 2010

SALATA DE VINETE CU DOVLECEL / ENSALADA DE BERENJENAS CON CALABACIN



Salata de vine, o salata speciala, de ce? E salata de familie care se pregateste in familia mea, e de fapt reteta mamei mele. A ajuns sa faca aceasta reteta, sa o modifice, din cauza ca reteta traditionala de vinete e foarte greu de digerat, vanata cade greu la stomac, asa a ajuns mama sa ii introduca dovlecel pentru a avea o digestie mai optima. E clar ca poti folosi maioneza de ou, mama de fapt asa o pregateste, mie imi place de multe ori sa folosesc inlocuitor de ou sau lapte, de acolo motivul maionezei de soia. 

Una rica ensalada de berenjenas y calabacín, es una ensalada especial, en Rumanía se acostumbra hacer esta ensalada solo de berenjenas, pero esta es una ensalada especial y les digo el porque. Mi madre notaba que se sentía un poco mal cada vez que comía este tipo de ensalada, es que la berenjena no tiene una fácil digestión por eso mi madre llego a tunear un poco la receta y obtener de este modo que tenga una digestión más optima, le añadió calabacin y de este modo ya no daba problemas. Mi madre la hace con mayonesa normal, la de toda la vida, pero a mi siempre me ha gustado intentar tener una cocina alternativa, de ahí la mayonesa de soja, pero tu la puedes hacer con la mayonesa que más te guste.
Ingrediente:
4 vinete
3 dovlecei potriviti
1 ceapa
Maioneza
100 ml lapte de soia
150-200 ml ulei de masline ( suave )
sare dupa gust

Ingredientes:
4 berenjenas
3 calabacínes medianos
1 cebolla
Mayonesa:
100 ml leche de soja
150-200 ml aceite de oliva (suave)
sal al gusto

Vinetele copte, curatate si puse la scurs.

Las berenjenas horneadas, se les quita la piel y se deja escurrir.
Dovlecelul curatat taiat cuburi se fierbe, dupa scurgem lichidul, recomand sa il strangeti cu mainile ca sa liminati cat mai mult din lichid.

Se le quita la piel al calabacín y se corta en cubos, se pone a hervir en agua, una vez cocido se deja enfriar y con las manos lo estrujamos hasta que eliminamos todo el líquido.

Vinetele se toaca marunt.

Las berenjenas se corta finamente.
Se pun toate ingredientele en un bol si se ameteca bine, ai grisa sa amesteci numai in sensul acelor de la ceas in felul asta nu risti sa ti se taie.

Se pone todos los ingredientes en un vaso y se mezcla bien, recomiendo que se mezcle solo en el sentido de las agujas del reloj, de este modo no te arriesgas en que se corte la mayonesa.
Si bineinteles, se potriveste de sare.(Recomand ca ceapa sa se puna numai in momentul serviri).

Porsupuesto se ajusta la sal. Recomiendo que le pongáis la cebolla solo en el momento que lo vais ha servir.

12 comentarios:

  1. Este foarte buna aceasta salata ...............o combinatie reusita.
    O zi buna!

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  2. daniela, si eu fac salata de vinete cu adaod de dovlecel fiert, dar fara ceapa. Noi punem ceapa tocata si freacata cu putina sare pe o farfurioara si-si pune fiecare, pentru ca nu ne place tuturor cu ceapa. Dar o sa incerc si cu maioneza de soia. O saptamana minunata!

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  3. @ Da Maria este foarte buna, are un gust mult mai suave decat atunci cand o faci normal!
    Multumesc la fel!

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  4. @ Buna Elena, la noi pe masa mereu este ceapa frecata cu sare si ulei si cum ne place la toti ceapa nu avem probleme caci toti mancam.
    Multumesc si i-ti doresc si tie la fel!

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  5. Daniela, una ensalada muy rica. Me gusta mucho la berenjena. Una mezcla muy acertada.
    Saludos

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  6. @ Hola Juan, si que es muy rica y si es acompañada de una unos tomates todavia es mas rica.. En mi pais normalmente hace parte del menú de una boda.
    Gracias por el mensaje!
    Un saludo.

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  7. n-am mancat combinatie din asta, dar pare extraordinara salata!

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  8. @ Numai incearca Ina, si vei vedea ce buna este!

    Incerc sa intru pe blogul tau dar spune ca nu exista.

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  9. Daniela adresa noua a blogului mesu este http://bucatariacorinei.blogspot.com/

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  10. Eu am cumparat vinete din Hoy, Dia, Lidl, le-am bagat in cuptor dar lasa foarte multa apa.Jumate sunt numai apa. Tu de unde cumperi vinetele?

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  11. Buna din madrid
    Este normal sa-si lase apa, in general le pun pe toactor curatate si saiate pe lung cu cutitul, si le las cateva ore sa sescurga (tocatorul fiind putin inclinat).
    Nu am un loc anume unde sa cupar zarzavaturile, intodeauna le cumpar de und emi se pare mai frumoase si sant din de nationalitate.
    Pe curand si sper sa-ti fie de ajutor.

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