Ingrediente:
600 gr faina
300 ml lapte
70 ml ulei de masline virgin extra
50 gr zahar
10 gr sare
25 gr drojdie proaspata
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1 ou de dat pe deasupra, mac si susan
Ingredientes:
600 gr harina
300 ml leche
70 gr aceite de oliva virgen extra
50 gr azúcar
10 gr sal
25 gr levadura fresca de panadero
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1 huevo para pintar por encima, semillas de amapola y sesamo
Se dizolva drojdia in 100 ml lapte (din cei 300 ml), se lasa 10 min acoperit cu o folie de ciolofan, dupa care se framanta toate ingredientele (eu am framantat la MP, la program rapid, odata ce nu mai framanta am oprit si am pus coca intr-un vas uns cu ulei si l-am bagat intr-o punga mare ca sa o pot lega).
Se lasa coca 45 min sa se dospeasca.
Se imparte coca in 10 parti egale, se face un jnur de aprox 80-90 cm si modelam dupa cum se vede in imagine.
Se lasa la dospit 15-20 min, se unge cu ou, se presara cu mac si susan (ca sa fie ca cei din magazin se presara si sare mare, noua nu ne place de aceia nu am pus).
Se coace 15-20 min, in cuptorul incins la 200ºC.
Se disuelve la levadura en 100 ml leche (de los 300ml), se deja 10 min cubierto con film transparente, después se hace una masa con el resto de ingredientes (yo he amasado en la panificadora, le doy al programa rápido una vez que acaba de amasar apago la maquina y pongo la masa a levar en un recipiente engrasado, al que lo meto en una bolsa grande para atarla).
Dejo levar 45 min.
Divido la masa en 10 partes iguales, hago un cordón de unos 80-90 cm y se modelo como se ve en la imagen.
Dejo levar 15-20 min.
Pincelo con el huevo ligeramente batido y espolvoreo con sésamo y semillas de amapolas (los de la tienda tienen también sal gruesa, a nosotros no nos gusta por eso no le he puesto).
Se hornea 15-20 min, en el horno precalentado a 200ºC.
Mamma mia, ce pofta mi-ai facut de covrigei. Ultima poza cu ei bronzati e superba. Fur reteta si o prestez, dar dupa sarbatori. Pupici !!!
ResponderEliminarcred ca daca fac covrigi astia nu mai am scapare dupaia:))o sa ma tot puna sa fac ca cei din familie la mine tare is fan covrigi
ResponderEliminarMa bucur fetelor ca va place!Va spun sant niste covrigi foarte rapid de facut si foarte buni!
ResponderEliminarLa copii mei le place foarte mult!
Waw...ba eu fur prima reteta:D...
ResponderEliminarGlumesc..
Tot caut o reteta de covrigi ca cei ce se gasesc in comert..e vreo diferenta intre ai tai si cei din comert? Ca la aspect sunt absolut la fel;)..
Ce bine arata!!! Bravo, Daniela.
ResponderEliminarCe frumos ti-au iesit... Super. Unde locuiesti in Spania Daniela? Intreb pentru ca in luna mai merg in Barcelona:)
ResponderEliminarAm avzut. esti din Madrid:)
ResponderEliminarEh...credeam ca poti sa imi dai ceva info ce sa vizitez sau...poate stii unde gasesc vreun ghid de vizita al Barcelonei..
@m.t.
ResponderEliminarSant la fel ca cei din comert, numai daca ii faci fara zahar,bine sa aiba numai 10 gr de zahar.Eu am preparat si asa si au acelas gust ca cei, de la cofetaria romaneasca de aici.
Eu miam dat seama cand am facut painea nemteasca , asa am depistat gustul.
Sper sa-ti placa!
@Bianca
ResponderEliminarI-mi pare rau ca nu te pot ajuta, am 10 ani de cand sant in madrid si din cauza serviciului nu am timp de calatorii.Chiar si Madridul nu-l cunosc, stiu este o rusine dar sant dintre persoanele care munceste de duminica pana vineri.
Iti urez sa ai o calatorie placuta, stiyu ca cel mai frumos, este catedrala aceia enorma!
Lumea este foarte amabila, asta pot sa-ti spun!
Te pup!
Multumesc Sabina, cu toate ca nu miau iesit chioar asa de perfecti, am mai repetat reteta si acum ami ies mai bine.
ResponderEliminarTe pup.
Que bonitos asi hechos! se ven esplendidos!
ResponderEliminarGracias Lola!
ResponderEliminarDe ricos tambien son muy ricos, te lo aseguro!
ces bagels sont sublimes bien dorés et très appétissants, j'adore
ResponderEliminarbonne jourNée
Daniela, me han encantado! estos bagels los hago yo un dia de estos. Ya te avisaré cuando los haga!
ResponderEliminarBesos!
@Gracias Fimére!
ResponderEliminar@Laurita
ResponderEliminarMe alegro que te gustan, soy anciosa en saber como te han parecido!
Pe astia, i-am ochit de mult. Salivez rau, cind venim din conceddiu trebuie musai sa-i fac! Multam de reteta! Cami
ResponderEliminarBuna Cami
ResponderEliminarMa bucura sa stiu ca iti place reteta.
Pe curand.
He venido a esta receta a través de la de los baguels con semillas de amapola y sésamo, las dos me encanta y las copio, espero hacerlas pronto.
ResponderEliminarReteta este formidabila.Ies niste covrigi buni,pufosi.Eu i-am facut cu sare si susan negru.Multumesc ptr reteta.Te invit sa vizitezi si blogul meu :http://rossalcrochetart.blogspot.com/
ResponderEliminarMultumesc pentru invitatie :)
EliminarMa bucur ca va placut covrigi, si da, merg foarte bine cu sare mare, dar nu sunt pe placul nostru, intodeauna cand cumparam ii curatam de sare.
Multumesc pentru invitatie.
Numai bine.