Saptamana trecuta am facut acesti biscuiti deliciosi, care sunt ideali pentru micul dejun, avand in vedere ca contin fulgi de ovaz, unul dintre cerealele cele mai energizante.
Reteta originala o puteti vede aici.
La semana pasada he hecho estas galletas. Son unas galletas muy ricas y son ideales para el desayuno. Como tienen avena, uno de los cereales que más energía da.
La receta original al pueden ver aquí.
Ingrediente:
Reteta originala o puteti vede aici.
La semana pasada he hecho estas galletas. Son unas galletas muy ricas y son ideales para el desayuno. Como tienen avena, uno de los cereales que más energía da.
La receta original al pueden ver aquí.
Ingrediente:
200gr faina integrala
200gr fulgi de ovaz ( care sunt mai mici)
7 linguri ulei de masline extra virgin
7 linguri lapte de soia
2 linguri migdale rasnite
70gr miere
60 stafide ( tocate la robot)
un praf de sare
1 plic praf de copt
Ingredientes:
200 gr harina integral
200 gr copos de avena suaves(los de mercadona)
7 cucharadas leche de soja
7 cucharadas aceite virgen extra de oliva
2 cucharas almendra molida
70 gr miel
60 gr pasas trituradas
una pizca de sal
1 sobre levadura
Amestecam bine lichidele, adaugam faina cu fulgi de ovaz si praful de copt, amestecam bine si lasam sa se odihneasca 20 min. Veti observa ca aluatul e moale, dar dupa cele 20 min veti obseva o mare diferenta la aluat.Cu mainile umede ii dam forma si ii coacem 20-25 min in cuptorul preincalzit la 180ºC.
Ii punemm pe un gratar sa se raceasca, dupa care ii vom pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.
Mezclamos bien los líquidos, añadimos la harina con la levadura química, volvemos a mezclar y dejamos la masa descansar 20 min. Al principio la masa la notamos muy blanda, pero después de los 20 min vamos ha notar una gran diferencia en la textura.
Con las manos mojadas le damos el formado y horneamos en el horno 20-25min precalentado a 180ºC.
Los ponemos a enfrías sobre una rejilla y se guardan en una caja que se puede serrar.
questi biscottini devono essere deliziosi! e poi sono energetici e naturali! complimenti!
ResponderEliminar@Hola Federica
ResponderEliminarSi son delicosos y claro teñendo la avena son muy energeticos!
qué ilusión Daniela!!!! Me alegro que hayas hecho la receta. Cada uno le da su toque especial! Y es verdad que sin mantequilla ni aceite están riquísimas! Me ha hecho mucha ilusión :-)
ResponderEliminarPerdón aceite si que tiene jeje, lo que no tiene es mantequilla o margarina que es lo que se le suele echar a las galletas. Con buen aceite de oliva mucho mejor!
ResponderEliminar@Hola Laurita
ResponderEliminarYo te agradesco por la receta, aunque tu tambien la has heco de otro blog.Pero esto es lo que enriquese los blogs que cada una aporta algo y asi sale diferente, asi nace otras recetas.
Y si con el aceite de oliva mucho mejor.
Me alegro que te ha hecho ilución!
Besitos.
Eu stiu ca mierea la temperaturi mari isi modifica compozitia devenind nociva :(,de aceea e de preferat inlocuirea cu fructoza sau pasta de curmale.
ResponderEliminarGabriela
Ai dreptate Gabriela, mierea odata ce trece de 40ºC devine nociva, cat de nociva? nu stiu daca e mai nociva decat zaharul sau nu, dar atata timp cat la mine in casa e miere din abundenta voi inlocui zaharul cu mierea, asta la retetele care pot.
ResponderEliminarCat despre fructoza, sa nu crezi asa ceva, fructoza afecteaza organismul produce dereglari, sunt mai multe de spus despre fructoza.
Despre curmale stiu ca e un bun indulcitor si tot odata sanatos. Dar cum am spus de data asta eu am folosit miere, si adevarul e ca daca pregatesti odata pe luna, sau poate si doua luni ceva dulce, nu cred ca afecteaza chiar asa de rau, chiar si curmalele nu sunt bune daca se abuzeaza, organismul are nevoie de un intermediu, deci nici prea dulce, nici prea sarat.
Numai bine.