lunes, junio 13, 2011

PATEU VEGETAL MEXICAN / PATÉ VEGETAL A LA MEXICANA

Buna dragi prieteni
   Azi va propun o reteta rapida, sanatoasa si va asigur foarte gustoasa.
Daca v-ati trezit ca aveti prea multi ardei grasi rosii, va propun sa probati aceasta reteta, care va asigur ca l-e va place la toata familia, cu exceptia persoanelor care nu le place ardeiul copt.
   Organismul nostru va obtine proteine de calitate, zic proteine de calitate, pentru ca soia are chiar mai multe proteine decat carnea, este energizanta, are efect regenator pentru celule si fiind foarte bogata in fibre ajuta la tranzitului intestinal. Contine mai putine calorii decat carnea, deci este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune sau boli cardiace. Stim ca ardeiul rosu este foarte bogat in vitamine, minerale, etc... dar in ce este cel mai blgat este in Vitamina A si Vitamina C.
    Continand foarte multa Vitamina A, ardeiul rosu previne bolile la ochi, intareste sistemul imunitar si are propietati anticangerigene. De asemeni datorita Vitaminei A, este un zarzavat care favorizeaza bunastarea pieli si a mucoasei.
    Dupa cum am amintit mai sus, contine de asemeni foarte multa Vitamina C, asta face ca consumul de ardei rosu sa fie benefic pentru vedere, piele, urechii si aparatul respirator. Stim de asemeni ca Vitamina C ne intareste imunitatea in fata virusilor si nu mai racim asa de repede.


Hola amigos
Hoy vengo a proponeros una receta rápida, saludable y muy sabrosa.
Si de repente teneís demasiados pimíentos rojos para asar, le spropongo que hagaís esta receta, y les aseguro que gustara a todo el mundo, esto claro para las personas que les gusta comer pimíento asado al cual lo dudo, aquí en España he descubierto que los pimíentos asados son muy ricos, en mi casa se hacía encima del fuego, no hal horno, por eso les digo que lo he descubierto aquí, tambien se asaba los pimíentos para el pisto, pero no para comerlo así como se come aquí en España.


Ingrediente:
400 gr soia fiarta
450 gr ardei copt curatat de coaja si seminte (ereau 4 ardei grasi si mari aprox 1 Kg)
3-4 catei de usturoi (daca folositi usturoi de la casa, cred ca e nevoie de o capatana)
40 ml ulei de masline suave
1 lingurita sare
1/4 lingurita cayena rasnita

Ingredientes:
400 gr soja cocida
450 gr pimíentos rojos asados sin pepitas y sin piel (eran 4 pimientos grandes, aprox 1 Kg)
3-4 dientes de ajo
40 ml aceite de oliva sabor suave
1 cucharadita sal
1/4 cucharadita cayena molida


1. Ardeiul copt, curatat de coaja si seminte se scurge bine, soia de asemeni o scurgem bine de lichid.
2. Toate ingredientele se mixeaza,  si e gata pentru consumat.

1. El pimiento asado, limpio de pepitas y piel se escurre bien, la soja igualmente se escurre bien.
2. Todos los ingredientes se tritura en el robot, y listo para servir.






10 comentarios:

  1. Que color!! y seguro que sabor contundente. mmmm que bueno!

    ResponderEliminar
  2. A mi hija le va a encantar esta receta, ella que es vegetariana!!!!
    Te han quedado un as fotos preciosas!!!

    ResponderEliminar
  3. ¡Qué cosa más buena! Yo adoro el sabor de los pimientos asados, y me gustan mucho también en cremas de verduras, así que esta maravilla de paté vegetal seguro que me va a gustar mucho. No se me habría ocurrido nunca hacerlo con soja, menudo color y textura más apetecibles!

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. Foarte bun, acest paté! Si sanatos. Saptamana trecuta am facut si eu paté de soia dar cu ardei prajit si cu un pic de maioneza! Imi plac muult fotografiile, ti-au iesit foarte bine!
    Te pup

    ResponderEliminar
  5. Daniela, am uitat sa-ti spun ca mi-am cumparat duminica doua cateluse, azi am pus fotos in blog. Mi-ar place sa le vezi!

    ResponderEliminar
  6. Me parece maravillosa esta cremita... qué delicia!

    ResponderEliminar
  7. Daniela, un pate muy rico, seguro que a mi hermana le va a encantar.
    besos

    ResponderEliminar
  8. Que lindo color! y además muy nutritivo, bravo, Daniela!

    ResponderEliminar
  9. Que color precioso! Los pimientos asados me encantan... supongo que la soja cocida es el soporte de la pasta y no aportará mucho sabor... me parece sano y riquísimo, lo que no sería tan sano es el medio kilo de pan en que me lo untaría!

    ResponderEliminar
  10. Guauu, qué color más intenso y llamativo tiene esta crema de pimientos, super apetecible.
    Un beso.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)