domingo, marzo 27, 2011

CHIFTELUTE DE OKARA (de post) / ALBONDIGAS DE OKARA

Buna prieteni, vin sa va prezint o reteta de post, dar cu parere de rau este numai pentru persoanele care face in casa laptele de soia, pentru ca avem nevoie de okara, resturile care ne ramane cand facem laptele de soia.
Ce pot sa va spun sant niste chiftelute foarte gustoase si foarte bune, daca le folosim imediat dupa ce le-am facut sant crocante pe dinafara si moi prin interior, cei care au okara si nu stiu ce sa mai faca cu ia... va propun sa faceti aceste chiftelute si va garantez ca nu veti regreta, si asa profitam si de o fibra sanatoasa.

Hola amigos, esta vez vengo a proponeros una receta sin huevos y sin lactosa y encima es una receta de reciclaje, utilizando los desechos que nos queda al hacer la leche de soja en casa, los desechos que se denomina okara.
Que les puedo decir de estás albóndigas, que son muy ricas con un sabor muy bueno, si se consume enseguida van a resultar unas albóndigas crujientes por fuera y blanditas por dentro, y si se como el segundo día veremos que se han ablandado un poco y son muy buenas para las personas que tienen problemas de dentadura hihihi... bueno aquí les dejo la receta, si tenéis okara y no sabéis que más hacer con ella, pues estas albóndigas son ideales, así no se tira esa fibra tan saludable.


Ingredientes pentru 16 chiftelute:
2 cartofi fierti (odata reci se dau pe razatoare)
235 gr okara
70 gr fulgi fini de ovaz
2 linguri ulei de masline virgin
3 graunti de usturoi (pisati)
1 lingura plina cu mustar
1 lingurita oregano
3/1 lingurita sare
-----------
malai de porumb

Trebuie sa aveti in vedere ca eu am facut laptele la masina mea de facut lapte de soia si okara nu este atat de bine scursa, trebuie sa aveti in vedere ca sa nu va iasa prea uscate chiftelutele.

Ingredientes para 16 albóndigas:
2 patatas cocidas (al enfriarse las rallamos)
235 gr okara
70 gr copos de avena finos
2 cucharas aceite virgen de oliva
3 dientes de ajo (machacados)
1 cuchara colmada de mostaza
1 cucharadita orégano
3/1 cucharadita sal
------------´
sémola de maíz

Yo he hecho la leche en mi maquina para hacer leche de soja y la okara no me sale tan escurida, hay que tener en cuenta esto también, si no nos sale demasiado secas.

Se amesteca toate ingredientele (in afara de malai) si se lasa 30 min.
Dupa care se da forma cu mana, se da prin malai si se coace pe amandoua partile intr-o tigae de teflon, la foc mic.

Se mezcla todos los ingredientes (excepto la sémola de maíz) y se deja 30 min.
Después  le damos forma de tortitas, se pasa por sémola de maíz y se cuecen por los dos lados en una sartén de tefal a fuego lento.


12 comentarios:

  1. Bună scumpa mea Daniela!
    Interesantă rețetă..
    Să ai o duminică frumoasă!
    Te pup...

    ResponderEliminar
  2. Foarte interesanta reteta,,,,draga mea,nu se poate inlocui cu bucatele mici de soia uscate?pupp!!!

    ResponderEliminar
  3. Buna Elena
    Iti multumesc pentru vizita si bineinteles pentru urare, iti doresc si tie la fel.
    Te pup.

    Buna Mirela
    Cum sa nu bineinteles, dar le acoperi cu apa calda sa se inmoaie, dupa care le folosesti.
    Te pup.

    ResponderEliminar
  4. Buna, Daniela, gasesti la mine pe blog, aici: http://de-alebubulinei.blogspot.com/2011/03/premii-de-primavara.html, un premiu. Ti-l ofer cu drag!

    ResponderEliminar
  5. Multumesc Alexandrina, acum vin la tine.
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  6. Buna idee! Chiar am congelat niste resturi de soia de la lapte.

    ResponderEliminar
  7. Ce frumos arata.
    O seara minunata iti doresc!

    ResponderEliminar
  8. Buna Sabrina
    Multumesc pentru invitatie.
    Pe curand.

    Buna Sabina
    Ma bucur ca iti place ideea, astept sa-mi spui cum ti sau parut.
    Te pup.

    Buna Maria
    Multumesc de vizita si mesaj.
    Te pup.

    ResponderEliminar
  9. Daniela, tengo que volver a hacer la leche de soja...Últimamente estoy comprando leche de soja ecológica en la herboristería. Lo que tengo claro es que cuando vuelva a hacer leche de soja, para utilizar la okara volveré a ti para hacer ricos platos.

    Un besote!

    ResponderEliminar
  10. Suant sigura ca sunt foarte bune chiftelutele acestea! Mai demult le faceam, dar acum cum nu fac lapte de soia, de multe ori fac chiftele din soia fiarta. Vroiam sa-ti spun ca mie imi plac los espárragos oricum, poti sa-i faci la plancha fara ulei deloc, cum il fac eu de multe ori si dupa aceea ii pui ulei de masline, sare si lamaie. Prajit in ulei nu este foarte gustos.
    Te pup!

    ResponderEliminar
  11. Buna Laurita
    En cuanto las pruebes, vuelve y dime como te han parecido.
    Un besito.

    Buna Daniela
    Am incercat si la plancha, cum ti-am siz, nu este ca nu-mi plac, dar nici gustosi nu ii gasesc.
    Te pup.

    ResponderEliminar
  12. De très bonnes galettes. J'aime beaucoup.
    A très bientôt.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)