Am dorinta de a impartasi cu voi dragi mei prieteni, cea ce am mancat saptamana asta la micul dejun, nu toata saptamana c-am trei zile caci sa terminat. Totusi este un remediu, a repeta reteta si sigur o voi repeta. In afara ca este o paine foarte buna, are si multe propietati nutritive. De data asta am ales sa fac o paine cu goji, fructe de padure de origine din china, sunt foarte nutritive are foarte multe propietati, are cam aceleasi propietati ca semintele chia. In afara ca este nutritiva este si foarte usor de facut ( bineinteles daca avem MP), iar rezultatul e espectacular.
Tengo el deceo de compartir con vosotros queridos amigos, Lo que he desayunado esta semana bueno una parte de la semana, porque se me ha acabado. Pro ai un remedio , repetir la receta y seguro que la voy a repetir este fin de semana. A parte de que es un pan muy rico, tiene y muchas propiededes nutritivas. Esta vez he elejido en acer un pan con bayas de goji, ya sabeis lo ricas que son en sus propiedades, tiene casi las mismas propiedades que las semillas chia. Aparte de que es nutritiva es facil de preparar ( para las personas que tienen panificadora) y el rezultado es espectacular.
Ingrediente:
150 gr iaurt gras sau smantana
200 ml apa plata
50 ml ulei de masline
1 ou ( marimea L)
400 gr faina superioara
200 gr faina integrala
1/2 lingurita sare
50 gr miere
12 gr drojdie proaspata
La semnalul sonor :
120 gr fructe goji
Ingredientes:
150 gr yogurt griego
200 ml apa
50 ml aceite de oliva
1 huevo ( clasa L)
400 gr harina de fuerza
200 gr harina integral
1/2 cucharadita sal
50 gr miel
12 gr levadura fresca de panadero
En el momento del pi pi:
120 gr bayas de goji
Pun ingredientele in cuva de la MP in ordinea care sant scrise. Numai ca sarea trebuie pusa intr-un colt si mierea cu drojdia impreuna in partea opusa. Dau la programul pufos, la 1250 gr si coacere medie, ii dau drumul iar la semnalul sonor adaug fructele uscate, asa de simplu. In fotografie vedeti cum a atins capacul, m-am speriat putin crezand ca va creste prea mult.
Pongo en la cubeta de la panificadora los ingredientes, en el orden que estan escritas. Solo que la sal tiene que estar en una esquina y la levadura tiene que estar junto con la miel en la otra esquina. Le doi al programa esponjoso, 1250 gr, tostado medio y la pongo en funccion, en el momento de la señal le pongo las bayas de goji, así de simple. En la foto podeis ver como ha tocado la tapa, me daba miedo que va subir demasiado.
Aici puteti sa va dati seama cat de mult a crescut.
Aqui se puede ver perfectamente lo mucho que ha subido.
Vaya pan, me gust mucho, me guardo la receta.
ResponderEliminarBesitos
Daniela, este pan tiene que estar muy rico. No he probado esas bayas, las he visto, pero lo que si te digo es que tomaría una rodaja de ese pan con mantequilla y mermelada para el desayuno. Ha de estar exquisito.
ResponderEliminarBuen fin de semana
Saludos
Mii de mulţumiri scumpa mea
ResponderEliminarDaniela pentru urări...
Mă uimeşti pe zi ce trece...
cu aşa pâine nu mai dau eu jos kg
niciodată,arată mai mult a cozonac
decât a pâine...!
Un weekend excelent îţi doresc!
Te pup şi îmbrăţişez cu mult drag!
ciao Daniela!!! un pane eccezionale!! bravissima!un abbraccio!
ResponderEliminarDaniela, ma faci sa-mi doresc o masina din asta de paine, nu pentru ca face munca in locul meu... imi place sa framant aluat... dar fac economie de timp si ies minunatii din astea! Un weekend minunat!
ResponderEliminarHmm ,n-am astfel de piine si nici nu stiu dac-am sa maninc vreodata ,dar mi-a facut mare pofta si am zis eu :''eii ,e doar piine '',dar degeaba ...:)
ResponderEliminarInteresant blogul ,am sa mai citesc si din urma .
ups ,am vrut sa zic mai devreme ,ca n-am mincat astfel de piine...dar iete c-am mincat un cuvint intreg ''mincat'',tot e bine :))
ResponderEliminaril est super il doit être appétissant et délicieux bravo
ResponderEliminarbon week-end
Super buna idea de paine cu bayas! Eu am facut un tort cu fructe de padure frisca si bayas, goji, care a disparut din frigo inainte sa apuc sa-i fac fotografii. Am sa incerc sa fac si paine. Multumesc de iedee!!
ResponderEliminaruauuuuu! Me encanta la pinta que tiene este pan. Puede ser una muy buena manera de comer las bayas de goji, porque a mí solas me parecen muy sosas. La apunto en mi lista de pendientes.
ResponderEliminarBesos Daniela!
Se ve riquisimo, yo he hecho a veces pan con bayas de goji y le llamo pan de la felicidad por las propiedades que dicen que tienen las bayas, jeje
ResponderEliminarUn beso.
@Hola Caldebarcos
ResponderEliminarMe da mucho gusto saber que te gusta mi receta, en cuanto la pruebes que me digas como te ha parecido.
Un besito.
@Hola Juan
Si Juan, esta muy rico, yo lo probe sola y con miel, ni te imaginas que rico es ademas es muy saludable.Si vivirias mas serca te enviaria una rebanada, te lo digo porque he hecho otravez.
Gracias.
@Buna ELENA
Eu iti multumesc pentru frumoasele cuvinte, cu care ne infrumusetezi zilele.
Cat despre paine, este totusi o paine dar putin dulce, ideala pentru micul dejun.
Iar de kg intodeauna luptam cu ele, ce sa-i facem ,nu avem corp de barbati cu atatia muschi de alimentat.
Te pup draga mea.
@Hola Federica
Gracias querida, me alegro que te parece exceocional.
Un besito.
@Buna daniela
Ma bucur ca iti place cum arata painea, este foarte buna si te asigur ca este foarte usor de facut, asa vei avea ocazia de a proba.
Ma bucur ca ti se pare interesant blogul, sper sa-ti fie si de folos.
Cat despre greseli, cu graba intodeauna se intamla.
Te pup si te mai astept, mia facut mare placere.
@Hola Fimére
Me alegro que te gusta.
Un besito.
@Buna damilena
Ma bucur ca ti se pare buna ideia, mam gandit ca in modul asta mananca si copii mei goji.
Totusi suna interesant, tort cu goji! Mai facut curioasa, astept cand poti sa-l faci cunoscut.
Te pup.
@Hola Laurita
Me alegro que te puede ser util la receta, a mi la verdad me gustan y asi, pero me he dado cuenta que me da dolor de muelas. En cambio en el pan ni te enteras que estan, solo se le nota el sabor.
Espero tu impresion en cuanto lo has hecho.
Besitos.
@Hola Ranger
ResponderEliminarEn primer lugar , te doi la bien venida despues de tanto tiempo...
Si la verdad son muy saludables las bayas goji, mira que vengo a tu blog para ver tu receta.
Un besito.
Draga mea, felicitari pentru blog:) super retete sanatoase, idei minunate. Painica asta ca si restul de altfel:)) mi a facut cu ochiul, am o intrebare insa, eu nu am masina de paine, ce fac dupa ce o framant, o las la crescut nu? apoi o mai las si in forma la crescut?? Te pup si astept raspuns, ma apuc repede de facut painica:))xxxx
ResponderEliminarMultumesc pentru compliment, mai facut sa rosesc... si bineinteles ma bucurat.
ResponderEliminarDa se framanta si cu mana, numai ca trebuie madoficat putin.
Cantitatea de drojdie trebuie sa fie de 20 gr si putin mai multa faina sau mai putina apa.Deci la MP intodeauna aluatul este putin mai moale, de aceia trebuie sa mai adaugi faina sau sa iei din apa. Cat despre crescut o prepari ca o paine normala, numai ca framanti si cand mai ai putin trebuie sa adaugi fructele. Alceva nu lasa aluatul prea tare caci fructele va absorbi din apa.
Mi-ar fi placut sa stiu cine esti, normal nu raspund la anonim, dar acum fac o exceptie.
Sper sa-ti iasa bine.
Te mai astept.
Wow...........cat de bine arata si ce frumos a crescut........nu am auzit pana acuma de goji dar dupa cum arata painica ta si pentru ca am poftit la ea voi intreba la Plafar de aceste fructe.Tu de unde le cumperi Daniela?
ResponderEliminarO duminica placuta!
@Buna Maria
ResponderEliminarCauta pe net informatii si vei vedea cat sant de bogate in propietati.
Eu le cumpar de la plafar, aici au inceput sa se vanda mai prin toate magazinele, dar se zice ca de la prafar esti sigur ca sant din Tibet, deci cu toate propietatile.
Sa-mi spui cand le vei cunpara cum ti se par, se recomanda sa se manance diminetata 15-20 de fructe inainte de micul dejun.
Pe curand.
Daniela, cautarea nu mi-a fost zadarnica...........am gasit fructe de goji........voi incerca cat de curand reteta ta de paine.Sper sa-mi iasa ca a ta.
ResponderEliminarTe pup si iti multumesc!
@Buna Maria
ResponderEliminarMa bucur sa aflu ca in sfarsit le-ai gasit... Astept cu nerabdare vesti de la tine.
Si bineinteles va iesi ca a mea, sau chiar mai aratoasa.
Te pup.
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Ma bucur sa vad ca te-a ispirat reteta mea ;)
ResponderEliminarDraga Alina, cred ca te insesi, nu are nimic de-a face reteta asta cu reteta ta.
Eliminarhttp://bucatarealalaplesneala.blogspot.com.es/2012/05/paine-cu-iaurt-si-goji.html
Painile sunt diferite, dar un lucru si mai important, priveste data la care a fost publicata, deci se pare ca eu am publicat cu doi ani in urma...
Ai dreptate! Am vazut acum data si culmea e ca n-am cautat paine cu goji inainte de a o face si eu :) Aceasta ma duce cu gandul la teoria rezonatei morfice a lui R. Sheldrake... care mie, prin acest lucru imi face dovada ca este adevarata! Ciudat,nu?!
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