Am cumparat o noua carte cu retete de paine, iar asta este prima reteta din ia, deci o reteta basica care se poate modifica, punand o parte faina integrala sau combinatia care o dorim, numai ca trebuie sa fim si putin atenti la umiditatea care o are coca. A, nu vam spus numele la carte, se numeste Painea de la chapata la painea de secara.
He aquizitionado un nuevo libro con recetas de pan y esta es la primera receta, osea un receta basica la cual se puede modificar poniendole una parte de harina integral o totalmente integral, esó si hay que mirar sí hace falta un poco más de agua. A, me haia olvidado el nombre del libro, el libro se llama, PAN de la chapata al pan de centeno.
Ingrediente :
425 ml apa plata (sau apa fiarta si racita)
1 1/2 lingurita de sare marina
*650 faina alba
*50 faina de gluten
15 gr drojdie proaspata
Ingredientes:
425 ml agua mineral (o agua hervida y enfriada)
1 1/2 cucharaduta sal maria
*650 gr harina blanca
*50 gr harina de gluten
15 gr levadura fresca de panadero
In loc de a folosi 650 gr faina+50 faina de gluten, se poate folosi 700 gr faina tip 650.
En vez de utilizar 650 gr harina+50 harina de guten, se puede utilizar 700 gr harina de fuarza.
Toate ingredientele se pun in cuva de la MP in afara de drojdie, se pune drojdia la semnalul sonor ( deci cu 5 min inainte de terminarea framantatului), se da la program rapid odata ce a terminat de framantat se opreste si se lasat sa se dospeasca intre 45 min-1h (depinde de temperatura, in momentul cand apesi cu degetul pe coca si coca nu mai revine la loc inseamna ca este dospita).
Se lasa la dospit pana i-si dublat volumul, se presara putina faina pe deasupra si se face taieturi decorative cu o profunditate de 2 cm.
Se introduce tava in cuptor (cuptorul fiind incins la 240ºC), in momentul cand introducem painea, se pulverizeaza pereti cuptorului cu apa si se scade temperatura la 220ºC, se coace timp de 50 min ( depinde de fiecare cuptor).
Se pone todos los ingredientes en la cubeta de la panificadora con la excepcion de la levadura, la levadura se pone en cuanto pita la maquina (unos 5 min antes de que acabe de amasar), le damos al programa rapido, una ves que acaba de amasar se apaga la maquina y se deja levar unos 45min-1h (depende de la temperatura ambiente, en el momento que apretamos con el dedo la masa y masa nó recupera su forma simnifica que ya esta levada).
Se deja levar hasta que va doblando el volumen, Se pone un poco de harina por encima y se hace unos cortes decorativos con una profundidad de 2 cm.
Se introduce en el horno (el horno previamente calentado a 240ºC), en el momento que introducímos el pan pulverizamos las paredes del horno con agua y se baja la temperatura a 220ºC se hornea 50 min ( esto depende de cada horno).
Se lasa la racit pe un gratar, numai dupa ce sa racit se poate taia sau rupe.
Se pone encima de una regilla para enfriarse, solo despues de enfriarse se puede cortar.
Qué bonito pan!! La corteza y los cortes quedaron preciosos.
ResponderEliminarsaludos,
Bună dimineaţa scumpa mea!
ResponderEliminarArată foarte bine pâinea
ta,aş vrea şi eu un colţişor...
deja mirosul de copt îl simt ...
O duminică frumoasă îţi doresc!
Te pup şi îmbrăţişez cu multă dragoste!
Pe curând...
Que pan más estupendo y hermoso!!!!
ResponderEliminarBesitos
hola ce bine arata o sa incerc sa o fac si eu astazi si iti spun cum a esit
ResponderEliminar@ Hola Hilmar
ResponderEliminarGracias por la vizita y por el comentario, para mi simnifica mucho viniendo de tí, que eres una gran panadera.
A mi tambien me ha gustado mucho como a salido, teniendo en cuenta que tengo un horno paresido a los de microunda (el horno de la cocina lo tengo estropeada, espero este otoño para comprarme uno bueno).
Hasta pronto.
@Buna ELENA
CA intodeauna i-mi face mare placere sa citesc comentariul tau, cat despre paine ce sa-to spun sa terminat de ieri, azi vreau sa fac una integrala.
Multumesc pentru urare, iti doresc si eu toate cele bune.
Pe curand draga mea.
Hola Caldebarcos
Gracias, por pasar por mi umilde cocina y por dejar tu comentario.
UN besito.
Buna draga mea Violeta
Sper sa-ti iasa o paine mai buna ca a mea, astept sa-mi spui rezultatul.
Te pup.
il est sublime très réussi avec une très jolie forme
ResponderEliminarbravo et bonne soirée
Un pan insuperable! Como todo lo que haces!Estas hecha una panadera de categoría superior!
ResponderEliminarBesos!
@Hola Fimére
ResponderEliminarTE agradesco por la vizita y por el mensaje.
Hasta pronto.
@Buna Daniela
E adevarat a iesit ceva frumos, tot meritul la cartea care am cumparat.
MUltumesc pentru frumoasele cuvinte.
Te pup.
Hola Daniela, gracias por la visita que hiciste a mi blog, vine a devolvertela y me encantó el pan esta estupendo, te felicito. Estaré visitándote.
ResponderEliminarBesos
Hola, prietena mea draga! Cit de bine poate arata o päinica. Nu cunosc faina de gluten? Contine gluteina? Parca de asta stiam ceva ca nu prea este sanatos sau ma insel? Clarifica-ma te rog. Multumesc pt. vizita. Am o gramada de poze, o sa le pun pe parcurs. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
ResponderEliminar@Buna, draga Tizo!
ResponderEliminarSa-ti raspund la intrebare. Deci faina de gluten este din grau, numai ca este numai gluten. Deci cum se sustrage glutenul pentru a fi o faina pentru prajituri, deci cea usoara, tot asa se face si numai faina din gluten.
Multumesc de urare si astept cu nerabdare sa vad urmatoarele fotografii.
Te pup, draga mea.
Mersi mult pt. explicatie. Acum merg sa va tin pumnii la meci si miercuri sa fie meciul Spania-Germania.O seara feina! Cami
ResponderEliminarbravissima!!questo pane è eccezionale!!!un abbraccio!
ResponderEliminarGracias Federica, por la vizita y por el mensaje.
ResponderEliminarUn besito.
Este pan te quedo precioso!
ResponderEliminarHola Salome
ResponderEliminarGracias.
Te puedes imaginar, en esa época no tenía un buen horno, hacia el pan en un horno pequeño del tamaño de una microonda.
Un besito.