sábado, octubre 31, 2009

Maioneza din lapte de soia - Mayonesa de leche de soja




Ingrediente:

100 ml lapte de soia
200 ml ulei de masline
sare
Punem laptele, uleiul si sarea in paharul de la mixer

Ingredientes:
100 ml leche de soja, ten cuidado que sea natural que no tenga sabores
200 ml aceite de oliva con sabor suave

sal
Se pone todos los ingredientes en el vaso de la batidora.

Introducem mixerul,si fara sa miscam ii dam la viteza max.

Introducimos la batidora hasta el fondo y sin mover el brazo empezamos a batir.
Odata ce incepe sa iasa la suprafata incepem sa miscam cate putin,ridicand mixterul in sus.
Cand totul e omogenizat, avem maioneza gata.

Una vez que empieza ha salir en la superficie podemos empezara mover el brazo arriba y abajo poco a poco, una vez que se ha emulsionado tenemos la mayonesa lista.





8 comentarios:

  1. wauu ce idee geniala! sa ma fi picat cu ceara si nu as fi crezut ca se poate face maioneza din lapte de soia. am sa incerc negresit!felicitari !

    ResponderEliminar
  2. Multumesc.Este foarte usoara, de facut.Dar sa respecti gramajul.Succes.

    ResponderEliminar
  3. Salutare!
    Am incercat-o si eu, dar mi-a iesit foarte amara din cauza uleiului de masline, as putea folosi cumva alt ulei?

    ResponderEliminar
  4. @Lena
    Buna, da se poate folosi si alt ulei!
    Eu am folosit ulei de masline, care este cumparat direct de la distribuitori din Jaen, este foarte diferit de cel din comert.Noi obisnuim de multe ori, sa mancam dimineata ulei pe paine.Cel din comert intradevar are un gust mai puternic, dar se poate folosi ce ulei doresti.
    Numai bine.

    ResponderEliminar
  5. BUNA, EU AM FACUT MULT TIMP ACESTA MAIONEZA DELICIOASA SI IN ULTIMUL TIMP MI SE TAIE , NU M-AI REUSESC SUB NICI O FORMA S-O OBTIN SI RESPECT RETETA, CE FACTORI POT INTERVENI, DEPINDE DE ULEI , DE TEMPERATURA?, MULTUMESC , SANATATE TUTUROR

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Unul din motivele pentru care ti se poate taia maioneza e ca folosesti ingredientele la o temperatura diferita, adica e posibil ca laptele sa nu fie la temperautura mediului ambient. Deci toate ingredientele trebuie sa fie la temperauta mediului ambient.
      Mai exista posibilitatea sa ridici mixerul inainte de timp, trebuie sa-l tii lipit de partea inferioara a vasului pana vezi ca incepe sa se lege si se ridica deasupra, numai atunci incepi sa misti mixerul.
      Chiar daca se tae, poti incepe a o face din nou, folosin maioneza taiata in loc de ulei.
      Sper ca te-am putut ajuta.
      Pe curand.

      Eliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)