Un delicios pateu de naut, ideal pentru a obtine proteina necesara.
Un paté delicioso, ideal para obtener la proteína que necesitamos.
Sunt o persoana carea ii place foarte mult sa consume alimente care se ung pe paine, de exemplu pateu de naut, facut in diferite combinatii. Am obiceiul sa fierb mai mult naut si sa-l pastrez in frigider, iar inainte de masa sa prepar pateul, sau sa-l fac putin in tigaie cu spanac… (se poate si congela, dar nu recomand pentru pateu, cand il mixam nu devine cremos). Imi plac boabele de naut chiar si simple. Odata fierte, cand inca sunt calde, sunt asa de cremoase si bune la gust. Nautul e leguminoasa care imi place cel mai mult.
Dar hai sa va prezint una din combinatiile care ne plac foarte mult, spun ne plac, pentru ca la baieti mei le plac foarte mult, mai ales celui mic.
Acest pateu e ideal pentru un aperitiv, sau chiar si pentru cina.
Soy una persona carea le gusta mucho los alimentos untables, por ejemplo un paté de garbanzos, hecho en distintas combinaciones. Tengo la costumbre de cocinar más cantidad y guardarlo en el frigorífico, de este modo cuando regreso del trabajo me cuesta muy poco preparar mi comida. Lo hago paté, o lo combino con espinaca, hay muchas maneras de prepararlo y convertirlo en una comida rápida pero saludable. Una vez cocido incluso se puede congela, pero si es para paté no lo recomiendo, el paté no se vuelve cremoso al triturarlo. Muchas veces, cuando está recién cocido, me gusta comerlo incluso así, sin aliñado y sin nada, como les dije y en otra ocasión, el garbanzo es la legumbre que más me gusta.
Pero vamos, les presento una de mis combinaciones que solemos comer, y que nos gusta mucho, digo nos gusta, porque a los niños les gusta muchísimo, especialmente al pequeño.
Este paté es ideal para aperitivos o incluso para una cena.
Ingrediente: | Ingredientes: |
1 1/2 cana naut fiert si scurs bine 2 rosii potrivite, sau una mare 3-4 catei de usturoi 4-5 linguri ulei de masline extra virgin sare dupa gust | 1 1/2 taza garbanzos cocidos y bien escurridos 2 tomates medios o uno grande 3-4 dientes de ajo 4-5 cucharas aceite virgen extra de olivas sal a gusto |
nota: Am obiceiul in a tine nautul la inmuiat pana incepe sa incolteasca, dar numai primele 12h il tin la mediu ambient, in rest il tin la frigider si il spal la 8h, se poate tine la inmuiat pana la 72h. De fiert imi place sa-l fierb cu 1/2 lingurita chimion si 1-2 foi de dafin, asta pentru ai da gust si pentru a evita flatulenta.
Elaborarea:
Rosiile spalate, usturoiul curatat si luat mijlocul (germenul) de la el si inlaturat(pentru a evita eructatiile), mixam toate ingredientele in afara de ulei, odata compozitia facuta pasta adaugam uleiul si-l mai mixam foarte putin pana cand uleiul e incorporat la compozitie. Se serveste pe paine, morcov, ardei sau bete de apio. Noi am servit cu o buna paine de secara, aromata cu coriandru.
Dupa cum vedeti, pateul nu are lamaie, un ingredient care se foloseste destul de des la retetele de pateuri vegetale, dar avand rosii nu e nevoie, rosia ii aporteaza aciditatea de care are nevoie.
nota: Tengo la costumbre de tener los garbanzos a remojo hasta que empiezan a germinar, pero solo los primeros 12 h los dejo al medio ambiente, luego los pongo en el frigorífico y a casa 8h los lavo y les cambio el agua, se pueden tener a remojo hasta 72h. Al cocerlos, tengo la costumbre de añadirle comino molido y hojas de laurel, esto para evitar la flatulencia.
Elaboración:
Los tomates limpios, el ajo pelado y con el germen quitado (para evitar los eructos). Trituramos todo muy bien sin el aceite, una vez que lo tenemos bien triturado añadimos el aceite y emulsionamos un poco hasta que el aceite ha sido asimilado. Se puede servir con pan, pita, zanahoria, pimiento o con tallos de apio. Nosotros lo hemos servido con un buen pan de centeno, con aroma de coriandro.
Como pueden ver, no tiene limón, un ingrediente que se suele usar en los patés vegetales, pero al tener el tomate no hace falta, el tomate aporta la acidez que le hace falta.
Pofta buna!
Buen provecho!
ça a l'air très bon bravo
ResponderEliminarbonne journée
Merci!
EliminarQue rico y este pan que lo acompaña también se ve delicioso...beesos
ResponderEliminarAsí es Núria, es muy rico y el pan también, rico, saludable. No sabes lo bien que funciona el estómago cuando uno come pan de centeno, es como un reloj:)))
EliminarBesitos.
A mí tambien es la legumbre que más me gusta y es la única que ahora no puedo comer... Buaaaaaaaaaa! Me queda el pan de centeno, casí sólo el pan de centeno así que mis tripas serán como el Big Ben! Que chulas esas fotos Daniela, no sólo mejoran tus panes.... Besos
ResponderEliminarBueno Salome, yo creo que si nos haríamos el test, muchos alimentos no deberíamos de comer, me refiero a todo el mundo. Lo importante, es que si tú lo puedes cumplir, tendrás una calidad de vida mejor, y creo que es lo importante.
EliminarEn cuanto al pan, te digo que me he enamorado del pan de centeno, así que en este aspecto no has perdido nada, sino que has ganado.
Gracias por lo de las fotos, intento dar lo mejor de mí.
Besitos.
Aratã delicios! ador nãutul:)
ResponderEliminarMultumesc!
EliminarSi eu il ador!
Grozav acest pateu, Daniela! nu am incercat fara lamaie pana acum. Eu sunt fan inrait al nautului si o sa incerc si sa-l pun la incoltit. Felicitari!
ResponderEliminarIncearca Elena sa-l incotesti, vei obtine un naut mai bogat in propietati, dar in special in calciu. Deocamdata crud nu am probat sa-l consum, dar stiu ca se poate consuma si crud, odata ce e germinat.
EliminarNumai bine.
Tem um aspecto maravilhoso e uma linda cor, gostei muito.
ResponderEliminarbjs
A mí también me gustan mucho los garbanzos pero jamás se me habría ocurrido lo del paté.
ResponderEliminarHay que probarlo y si encima es con un buen pan...mejor.
Un saludo.
Pues no sabes lo que te pierdes!
EliminarLo puedes combinar con lo que a ti te gusta, en general a nosotros nos gusta incluir siempre el ajo, así tomamos nuestra ración de antibiótico diario. Pero aparte del ajo, se puede combinar con aceitunas, berenjena asada, pimiento asado... y muchas más combinaciones, lo único que no sea otro alimento rico en proteínas.
En cuanto lo pruebes, no olvides en decirme tu opinión.
Hasta pronto.
¡Te ha quedado genial!
ResponderEliminarBesos y feliz día.
http://comerespecial.blogspot.com
Nu am incercat pana acum, dar cred ca este buna
ResponderEliminarIncearca Miruna, e foarte bun si hranitor.
EliminarMe encantan los garbanzos, untables o no untables :-) Y me gustan precisamente con tomate, pero nunca se me había ocurrido mezclarlos tanto. Estupenda idea. Un beso
ResponderEliminarPues Olivia, como me gusta mucho el pan, tengo bastantes recetas untables y poder comer con pan. Espero que lo pruebes y que te guste.
EliminarBesitos.
Que rica esta version de patè de garbanzos! Me gusta muchisimo!! :)
ResponderEliminarEspero que la pruebes y que te guste.
EliminarDraga mea, m-ai convins! Nu stiu exact din ce motive inca nu am "lucrat" cu nautul pana acum, am tot cumparat diverse paste pe baza de naut de prin magazine, dar stii si tu ce e pe acolo, ca uneori mi-e si frica sa mai citesc etichetele...
ResponderEliminarDe data asta insa promit solemn ca imi fac curaj si ma apuc de fiert naut! Suna fooarte bine pateul tau! :)
Hugs,
Andra
Da Andra, asa e. Eu de foarte mult timp nu am mai cumparat pateuri vegetale, imi mai aduce mama din tara (spunand ca le face o bucurie la copii) dar eu nu le agreez, au amidon, foarte mult gust de ulei de floarea soarelui, piperate... in sfarist, daca sunt vegetale nu inseamna ca sunt si sanatoase.
EliminarEu iubesc nautul foarte mult, asa cum am amintit mai sus, cand il fierb are un miros ca imi face apa in gura. Sper sa probezi varianata mea cu rosii e foarte bun, dar desigur sunt si alte variante. Tu probeaza, mie imi plac aproape toate:)
Pe curand.
Hola ,acabo de darme una vuelta por tú blog y sobre todo veo que eres una experta panadera, tienes unos panes de autentico lujo.He hecho algunos panes, pero de principiante al lado de los tuyos.El paté de garbanzos se ve delicioso.Me quedo por aquí para seguir tus recetas que se ven bien ricas.
ResponderEliminarUn abrazo
Si eu o sa incerc reteta!!!Arata foarte bine si ne place nautul!!!
ResponderEliminarMa bucur, sigur iti va place. Noua ne place mult, in afara de sotul meu, toti cei din casa iubim nautul.
EliminarBuna Daniela,
ResponderEliminarAi niste retete delicioase. Vino si posteaza-le si pe www.ghidulvegetarianului.ro Poate ca te intereseaza si ceva articole de acolo sau ceva discutii interesante iti vor capta atentia!
buna daniela,
ResponderEliminarapreciez si respect mult ceea ce am gasit aici pe blogul tau - felicitari
dar, poti sa ma injuri, poti sa te descarci cum vrei, e dreptul tau dar ... nu ma pot abtine
ai niste retete foarte misto prezentate, deosebite, insa la capitolul gramatica, m a luat cu dureri de cap - nu ca as fi vreo profesoara,am 52 ani si apartin altei generatii, desigur mai vechi, insa ma zgarie efectiv, golurile pe care le ai - cum e posibil asa ceva, faci niste greseli elementare, pai cuvantul imi intotdeauna se scrie legat... in fine, e o nebunie ce fac dar observand ca nu ai greseli in schimb la spaniola, ma intreb de ce gresesti asa amarnic la limba romana - ramai cu bine, scuze, bravo dar asta e, ca romanca trebuie sa fii mai atenta cu cuvintele romanesti... sa fii iubita
aurelia
Da, imi cunos minusurile, dar nu din cauza asta nu voi mai prezenta retetele care imi plac.
EliminarDe ce am atatea greseli gramaticale in limba romana? Pentru ca e foarte grea, mult mai grea decat spaniola.
Dar sa stii ca si in spaniola aveam destule greseli, dar uite, chiar daca nu am fost criticata de catre spanioli, putin cate putin, am invatat sa scriu cat mai perfect.
Es similar al hummus pero con algunos toques diferentes.... Habrá que probarlo!
ResponderEliminarFelicidades por el blog.
Besos
Mónica-Recetas de MOon
Buna Daniela
ResponderEliminarNautul se fierbe 3 ore de obicei, chimionul trebuie fiert si el 3 ore sau numai la sfarsit adaugat?
Daca sunt boabe germinate, se pot consuma chiar si crude. Deci nu se fierbe 3h, se fierbe aprox 1h, sau poate putin mai mult. De fapt eu il fierb 20 de min la oala cu presiune, dar normal se fierbe in jur de 1h cum am spus.
ResponderEliminarCat despre chimion, chimionul se pune la inceput, si e foarte bine daca pui si 2-3 frunze de dafin, ii va aporta gust si ajuta la digestie. Mai obisnuiesc sa adaug si alge marine nori, pentru a aporta mult mai multe propietati la produsul pe care-l doresc sa-l pregatesc cu nautul.
Iti doresc numai bine.