viernes, mayo 25, 2012

Maffins cu ciocolata de post - Maffins con chocolate, libres de huevos y lactosa

    Va propun o reteta de maffins ciocolatosi.
    E o reteta dupa cum ati vazut si la titlu, fara oua fara lapte. Sunt niste muffins foarte bogati in fibra, asta datorita inului care il contine. In plus, profitam si de propietatile de la in, care nu sunt putine.
Cu aceasta reteta particip la provocarea secreta. Pe blogul Ama in bucatarie gasiti mai multe informatii.
Luna aceasta mi-a fost desemnat blogul Pasune si culoare, un blog cu diferite retete delicioase si pline de culoare.
    Dupa cum veti observa, am facut cateva modificari. Am micsorat cantitatea de grasime, asta numai si numai din motivul ca respectand reteta mi-au iesit niste muffins foarte sfaramiciosi. De aceea am optat prin a scade din grasime si da, se observa o schimbare in textura la maffins, am scazut si ceva din cantitatea de zahar. Stiu ca muffins sunt dulci, dar eu nu ii pot manca chiar asa de dulci. Eu i-am pregatit special pentru micul dejun. Sunt ideali cu un pahar de lapte de ovaz, sau cu un ceai neindulcit (intodeauna beau ceaiul neandulcit, asa ii simt toata aroma si gustul lui).
    Les propongo una receta de muffins con chocolate.
    Es una receta sin leche y sin huevos. Son unos muffins muy ricos en fibras, esto gracias al lino molido añadido. El lino molido aparte de que nos aporta fibra y más propiedades, sustituye y los huevos. La receta original tiene un poco más de grasa y de azúcar, pero a mí no me gustan muy dulces, en cambio le he añadido y pepitas de chocolate al 55% cacao, cual no tienen lactosa. Yo los quiero que tengan un dulzor justo, para que sea un desayuno perfecto y no un postre. La grasa la he rebajado un poco, porque al seguir la receta tal cual me salían unos muffins que se hacian migajas, tenían una textura bastante rara. Ni galletas ni muffins. Puede que mi harina sería diferente, pero he usado harina de repostería. En fin les dejo la receta como yo la hice. Son muy ricos e ideales para un desayuno o una merienda.



Inspirata din reteta de aici.
Ingrediente:
200 gr apa
120 gr margarina nehidrogenata bio
130 gr zahar brun
35 gr in macinat
8 gr lecitina de soia
coaja si sucul de la o lamaie
aroma de vanilie
------------------------
300 gr faina de grau pentru prajituri 000
5 gr praf de copt
3 gr bicarbonat
putina sare
------------------------
120 gr bobite de ciocolata

Inspirada en esta receta.
Ingredientes:
200 gr agua
120 gr margarina nehidrogenada bio
130 gr azúcar moreno
35 gr lino molido
8 gr lecitina de soja
el zumo y la piel de un limón
-------------------------
300 gr harina de repostería
5 gr levadura química
3 gr bicarbonato
una pizca de sal
--------------------------
120 gr pepitas de chocolate
Elaborarea:
1. Dam drumul la cuptor la 180ºC.
2. Cernem faina si o amestecam bine cu ingredientele din grupul doi. O punem de-o parte.
3. Amestecam inul cu apa si in alt vas batem bine margarina cu zaharul cateva minute, trebuie batut pana cand zaharul se topeste. Adaugam amestecul de in cu apa si restul ingredientelor din primul grup.
4. Adaugam amestecul de faina putin cate putin, si amestecam pana se omogenizeaza. Daca am folosit mixerul, acum e momentul sa nu-l mai folosim, adaugam bobitele de ciocolata si amestecam manual cu miscari de jos in sus. O data ce compozitia e mine omogenizata punem compozitia in 12 forme de muffins, dupa le vom pune in forma metalica pentru muffins.
5. Introducem in cuptor la nivelul doi de jos in sus, cuptorul trebuie sa aiba 180ºC in momentul cand le introducem. Coacem timp de 30-35 min, trebuie sa-i faceti testul cu betisorul, dar sa fiti atenti, pentru ca betisorul se murdareste de ciocolata. Recomand sa nu deschideti usa inainte de 30 min.
6. Le lasam sa se raceasca pe un gratar, odata reci le pastram intr-o cutie care se inchide ermetic.
Elaboración:
1. Encendemos el horno a 180ºC.
2. Cernimos la harina y la mezclamos con los ingredientes del segundo grupo, reservamos.
3. Mezclamos el lino con el agua y reservamos. En un bol batimos bien la margarina con el azúcar hasta que el azúcar se disuelve y es cremosa, añadimos la mezcla de lino poco a poco y el resto de ingredientes del primer grupo.
4. Añadimos la mezcla de harina poco a poco, una vez que está mezclado bien, si mezclamos con un robot, dejamos de hacerlo, añadimos las pipas de chocolate y mezclamos con una cuchara de silicona, con movimientos de abajo hacia arriba. Ponemos la mezcla en 12 capsulas para muffins, y luego en una bandeja para muffins.
5. Introducimos en el horno, en el nivel dos de abajo para arriba, el horno debe de haber alcanzado la temperatura de 180ºC y horneamos 30-35min a 180ºC. Recomiendo en no abrir la puerta antes de 30 min. Al final le hacemos la prueba del palillo, pero deben de tener cuidado porque el chocolate de igual manera lo va a ensuciar.
6. Las ponemos a enfriarse encima de una rejilla. Una vez fríos los guardamos en una caja que se sierra herméticamente.
¡¡¡Mmm... qué rico!!!
Sunt foarte buni acesti muffins, inul ii da un gust deosebit si bun. Sper sa ii faceti si sa-i probati. Nu uitati sa-mi spuneti si mie parerea voastra.
Va doresc un sfarsit de saptamana fericit (^_^)

Son unos muffins muy ricos, el lino le da un sabor muy rico y especial. Espero que los prueben. No olviden, si los vas a probar, recuerda de decirme tu opinión.
Que tengan un lindo fin de semana (^_^)

10 comentarios:

  1. QUé maravillosas! Y estupendo también el toque de lino.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, el lino le da un sabor muy rico y especial!

      Eliminar
  2. do you like cupcakes. ? ;)
    seemstobeeasy.blogspot.com

    ResponderEliminar
  3. Ti-au iesit tare frumosi, interesanta combinatia si cu bobitele de cioco, dar ma mir ca spui ca ti-au iesit sfaramiciosi.La mine si a doua zi erau pufosi.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Multumesc johanna.
      Da imi plac bobitele de chiocolata in mai multe preparate, inclusiv in paine.
      Cat despre faptul ca se faramitau, exact asa pateam. Am facut reteta de vreo trei ori pana am dat cu o combinatie care sa-mi placa. Ia vezi, sunt gusturi si gusturi. Poate la alte persoane nu ii place combinatia facuta de mine, ma refer la textura.

      Dar eu iti multumesc pentru ideea ta de a pune in, mi-a placut foarte mult. Plus ca sunt si bogate in fibra. Eu am marit cantitatea de apa, pentru ca si inul a fost mai mult, folosind lingurile infarfuite cu in.

      Eliminar
  4. Muy buena pinta, ¡qué ricas! Me interesa y me gusta guardar recetas de repostería sin lácteos ni huevos, porque es una cosa con mucho mérito y que cuesta encontrar. A ver si un día las pruebo, ahora que tengo lino en casa (aunque tendría que molerlo). ¡Gracias por compartirla!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias replicante.
      Así es, las recetas sin leche y huevos son bastante difíciles de acertarlas. No sería tan difícil si no buscaríamos en los postres la textura y los sabores que estamos acostumbrados encontrar cuando comemos uno con lactosa y huevos.
      Gracias por tú interés. Espero que te guste igual que a nosotros y claro que me des tú opinión.
      Hasta pronto.

      Eliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)