Buna prieteni
Am ceva vreme de cand ma tot gandesc ca va plictisesc cu painea, paine si iar paine. Asa ca m-am gandit sa va prezint ceva de post, dar care sa folositi painea, bineinteles painea pe care va inspir sa o faceti:) Sper ca articolele mele cu si despre paine sa va ajute pentru a va inspira. De ce spun ca presupun? Cum nu dati niciun semn de viata:((( dar nu sunt suparata, pentru ca stiu ca de vizitat, ma vizitati, dar as dori sa vorbesc si putin cu voi, in modul asta nu ma simt asa de singura in partea asta a monitorului:( Hai ca nu mai va cicalesc :-))
Pateuri, paste de soia se pot face in diferite feluri, chiar eu v-am prezentat cu timp in urma o alta varianta, aici o puteti vedea. Dar acea varianta erea o varianta sa spunem de familie, doar maioneza difera. Insa intre timp am descoperit, (stim ca omul invata cat timp traieste), ca nu e bine sa combinam carbihidrati cu proteina, cum am facut eu la cealalta varianta, dar si aici am adaugat putin motcov... insa nu are cartof:)
Hola amig@s
Tengo algo de tiempo desde que digo que les voy a dar un descanso con mis panes, digo para que no l@s aburre:-) Así que he pensado en presentaros algo saludable y bien rico, pero algo que se come con el pan, y supongo que se trataría de algún pan que yo les he inspirado :-) Saben porque digo supongo? Pues como no dan ningún signo de vida:((( pero no se lo reprocho, porque sé que me visitáis, solo que me gustaría que dejes tu huella en el blog, eso me daría mucha alegría... bien me callo y paso a deciros la receta :-)))
Pero antes les quiero deciros algo sobre estos patés. Hay muchas manera de hacer paté de soja, incluso de lentejas, garbanzos... pero especialmente el de soja, en mi familia se hacen desde que tengo razón. El método que hace mi familia es más o menos esta receta, la que les enseñe hace tiempo, solo que yo lo hice con mayonesa de tofu y mi familia utilizaba mayonesa de toda la vida, la de huevo. Pero con el tiempo he averiguado de que no hay que mezclar carbohidratos con las proteínas, así que esta receta ya no tiene las patatas, aunque le he añadido un poco de zanahoria... la mayonesa es diferente, está hecha de la misma soja :-)
Ingrediente:
250 gr soia
1 morcov
100 gr telina
2-3 catei de usturoi
2 foi de dafin
2/3 lingurita chimion
1 ardei chili
putina sare
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100 gr ulei de masline cu gust suav
sare dupa gust
6 catei de usturoi
Ingredientes:
250 gr soja
1 zanahoria
100 gr raíz de apio
2-3 dientes de ajo
2/3 cucharadita comino
1 chili
un poco de sal
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100 gr aceite de oliva suave
sal al gusto
6 dientes de ajo
Modul de preparare:
1. Dupa ce am tinut soia la inmuiat intre 3-5 zile, o fierbem impreuna cu celelalte ingrediente din primul grup de ingredientes pana cand vor fi fierte, ne vom da seama ca sunt fierte, atunci cand boabele se sfarama.
2. Scoatem ardeiul chili, foile de dafin, scurgem bine si mixam imediat. Daca vom lasa sa se raceasca e posibil sa nu iasa asa de cremos, asta am observat din experienta.
3. Luam 2 linguri din pasta de soia, punem in vasul de la mixerul vertical, adaugam uleiul cu usturoiul si mixam, mixerul trebuie introdus la maxim in vas si nu trebuie miscat pana nu incepe sa se lege maioneza.
4. Adaugam maioneza la restul de pasta si amestecam bine, adaugam sare dupa gust si e gata de servit. Noi am consumat chiar si cald, dar e foarte bun cand e rece.
Pofta buna :-)
Modo de elaboración:
1. Después de dejar la soja en remojo 3-5 días, la ponemos a cocer junto con el resto de ingredientes del primer grupo. Hay que hervir la soja, hasta que se puede aplastar.
2. Sacamos el chili, las hojas de laurel y escurrimos muy bien, enseguida hay que batir con la batidora. Si dejamos enfriar existe la posibilidad de que no se quede una pasta suave, sé por la experiencia:)
3. Cogemos 2 cucaras de la pasta de soja y la ponemos en el vaso de la batidora, añadimos los ajos y el aceite. Emulsionamos con la batidora, igual que cuando hacemos la mayonesa de leche, de huevo...
4. Añadimos la mayonesa a la pasta de soja, mezclamos bien, salamos al gusto y está listo. Nosotros hemos servido y caliente, pero en frío es más rico:)
Buen provecho:-)
Esto es un 'dip' saludable y no esos que venden... me gustaría probarlo preparado por tí con uno de tus panes bien tostado... Besos
ResponderEliminarCon mucho gusto Salome!
ResponderEliminarGracias amiga, besitos:)
Asa de mult se tine soia la inmuiat? Am si eu o punga cu soia cumparata de cava timp dar nu m-am incumetat s-o fac pana acum. Cred ca incerc reteta asta...azi e luni deci joi-vineri o fac :)
ResponderEliminarBuna Luana
ResponderEliminarEu asa tin leguminoasele la inmuiat, in felul asta devin mai nutritive, in special calciu.
Plus de asta, nu mai produce flatulentie.
Eu am mentionat si in alt articol, se tine la inmuiat numai primele 10-12 ore la mediu ambient, dupa care trebuie sa-i schimbi apa si s-o speli la fiecare 12 ore tinand sia la frigider.
Sper ca nu vei citi mesajul cu intarziere.
Astept sa-mi spui cum ti s-a parut:)