Esta vez les presento unos pastelitos muy ricos, refrescantes y saludables.
Luna aceasta mi-a fost desemnat de Ana, blogul Delicioasa, un blog prin cu delicii, iar eu am ales reteta asta ca inspiratie. Va spun ca mi-a fost foarte greu sa ma decid, sunt foarte multe retete delicioase pe acest blog, trebuie neaparat sa-i faceti o vizita, asta in cazul in care nu-l cunoasteti, dar chiar si daca il cunoasteti, mergeti pe la ea ca nu ve-ti regreta. Deci cu reteta asta particip la Provocarea secreta.
E o reteta care se pregateste foarte repede, e foarte racoritoare si foarte gustoasa. La copiii mei le-a placut foarte mult si au fost foarte bucurosi. Dupa cum vedeti, pe blog nu s-a mai scris de mult despre ceva dulce, asa ca va spun, nici la mine in casa nu s-a preparat. Adevarul e ca avand fructe din abundenta, pepenele in special care te racoreste foarte mult, nu mai ai pofte de dulcegarii si pot spune aproape ca nici de mancare. De aceea am ales aceasta prajiturica, se consuma foarte rece si simti ca te racoreste, iar ciresle ii da un gust foarte bun, acrisor… De fapt am folosit un soi de cirese care sunt acrisoare, nu stiu daca ar putea fi visinile, nu seamana nici cu visinile nici cu ciresele, aici le spun picotas, au un sezon foarte scurt si sunt farte bune la gust.
Son unos pastelitos que se hacen muy rápido, ni se entera los de la casa que tu preparas algo en la cocina, y les prometo que se van a extrañar cuando vas a sacar los pastelitos para servirlos, esto me ha pasado a mí. También podemos decir que es uno de los dulces menos pecadores, pero les advierto no hay que abuzar, aunque sea de ingredientes crudos. Es mejor consumir un pastelito de éste, que uno que tiene azúcar, leche u huevos, es cierto, pero justamente por no tener estos ingredientes, hay gente que abuza pensando que son saludables y comen sin freno, pensando que no le va a hacer mal, sino que le va a hacer ben, y no es cierto. Es una opción más saludable a la hora de hacer un postre, pero no por eso no deja de ser un dulce que afecta a nuestro organismo.
La receta es inspirada en está receta.
Ingrediente:
200 gr migdale crude curatate100 gr curmale fara samburi
un praf de sare
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250 gr nuci caju crude
80 gr miere
80 gr ulei de cocos bio
o pastaie de vanilie
zeama de la doua lamai
putina sare
250 gr visine sau cirese fara samburi
Ingredientes:
200 gr almendras crudas sin piel100 gr dátiles sin hueso
una pizca de sal
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250 gr anacardos crudos
80 gr miel
80 gr aceite de coco bio
una vaina de vainilla
el zumo de dos limones
una pizca de sal
250 gr picotas sin hueso
Elaborarea:
1. Punem la inmuiat, separat, nucile caju, si migdalele. Le lasam cateva ore sau peste noapte. Inainte de a le folosi, le spalam si le scugem bine de apa.2. Intr-un robot de bucatarie cu mare potentie, punem curmalele, le mixam bine dupa care adaugam migdalele cu un praf de sare. Mixam compozitia dupa placul nostru, eu am preferat-o putin mai grunjoasa. Punem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, apasam cu degetele si nivelam bine.
3. Punem in robot nucile caju, semintele de la batonul de vanilie, uleiul de cocos, mierea, zeama de lamaie, mixam fine compozitia pana cand vom obtine o crema fina. Punem doua treimi din compozitie peste blatun din forma. Adaugam ciresele peste compozitia restanta si mixam bine (lucru pe care eu nu l-am facut, dar a fost buna), punem toata compozitia peste straturile din tava. Introducem in congelator timp de 30 min si servim.
Nu-i asa ca se pregateste repede?
Am folosit o forma de 20 cm diametru si erea rotunda, dar mi-a placut mai mult ideea de a le taia patratele mici, in felul asta nu se poate abuza..
Elaboración:
1. Ponemos a remojo por separado las almendras y los anacardos por la noche o algunas horas, las lavamos y escurrimos muy bien.2. En un robot de cocina ponemos los dátiles sin hueso y trituramos muy bien, añadimos las almendras, una pizca de sal y volvemos a triturar muy bien. Yo los he dejado en trocitos muy pequeños, así son un poco crujientes. Ponemos esta masa en un molde desmontable, lo nivelamos bien con una cuchara o con los dedos.
3. Ponemos en el robot los anacardos, las semillas de la vaina de la vainilla, el aceite de coco, la miel, zumo de limón y una pizca de sal, hay que triturar muy bien estos ingredientes, hasta que se vuelve como una crema. Ponemos dos tercios en el molde, encima de la capa de almendras. Añadimos las cerezas en el recipiente del robot junto con lo que nos queda de la mezcla de anacardos, trituramos muy bien (cosa que yo no he hecho) y la ponemos en el molde. Introducimos en el congelador por 30 min y servimos.
A que se hace muy rápido?
He utilizado un molde de 20cm de diámetro y fue redondo, pero me ha gustado más la idea de cortar los pastelitos así, en cuadraditos pequeños, de este modo no se puede abuzar.
Va doresc un sfarsit de saptamana placut.
Os deseo un feliz fin de semana.
Se ven preciosos Daniela, seguro que acompañan muy bien un té frio o como postre.
ResponderEliminarUn beso.
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ResponderEliminarDelicioasã:)
ResponderEliminarPreciosos pastelitos y si se hacen rápido, mejor. Estupendos para una merienda de julio!
ResponderEliminarWow me encanta el postre los ingredientes!! Tomo nota para hacer esta maravilla.
ResponderEliminarQue buenos estos pastelitos y que apetecible, me pido un par para la merienda. Tengo cerezas muy dulces en la nevera para poder hacer estos pastelitos asi que esta semana me pongo.
ResponderEliminarBesos
Hola Daniela: me encantan estos apstelitos, los ahre ahora que todavia hay cerezas.
ResponderEliminarHe visto un comentario tuyo en un blog, en donde decias que te gustaria hacer jabones.
Yo acabo de terminar un curso de 4 meses haciendo jabones. Si todavia estas interesada, te puedo explicar como me han enseñado a mi y te mandare algunas fotos de mis jabones para que los veas.
Un abrazo. Maria
Hola Maria
EliminarMe alegro que te guste mis pastelitos, la verdad son bien ricos y bastante saludables, en comparación con otros dulces.
En cuanto a los jabones, sí que me interesa. De hecho en esa época he hecho una tanda de jabones y la verdad es que ha salido bastante bien, aunque no tienen olor.
Lo que acorre, es que me he quedado con muchos aceites, vitaminas y aceites esenciales. Sí yo te diría lo que tengo, me podrías hacer alguna fórmula, o me podrías dar alguna info de como se hace una fórmula?
Te dejo mi correo: vegetariangustossisanatos@gmail.com
Te agradezco por tu buena voluntad.
Besitos.
Y otra cosa,donde has hecho el curso? Porque al ser unos de 4 meses, debe de ser algo serio y me interesaría:)
EliminarHola Daniela:
ResponderEliminarYa te envie un correo con informacion sobre los jabones, espero que te haya llegado.
Un abrazo. Maria
Daniela spune-mi te rog de unde ai luat caju crud pentru eu gasesc numai prajit aici in Spania.Multumesc!
ResponderEliminarE minunata reteta!
Mihaela, caju il gasesc crud la Makro, si mai e un centru in Carabanchel unde sunt multe fructe uscate, centrul se numeste Medina.
EliminarIar daca poti veni in Coslada, poti cumpara caju crud la magazinul Preda, magazinul romanesc cu cea mai mare vechime din Coslada.
Sper sa gasesti, e foarte bun caju la preparate dulci, dar si sa-l consumi ca atare.
Iti doresc numai bine.
Multumesc mult Daniela. Cunosc centrul Medina pentru ca acolo am fost acum 2 saptamani sa ma uit special pentru asta dar nu am vazut, avea decat prajit. Mie prajit nu prea imi place iar crud nu am probat, insa am gasit multe retete in care se foloseste si as vrea sa probez..La Makro nu am fost, nu am stiut, si nici la Preda nu mi-a trecut prin minte sa intreb desi il cunosc pe vanzator:)
ResponderEliminarInca o data, multumesc! Un abrazo!
Cu placere Mihaela.
EliminarLa Medina nu am mai fost sa cumpar de acolo fructele uscate, de mai bine de 3 ani, avand Preda langa mine nu se merita sa ma duc pana in Carabanchel. Daca tu cunosti pe cei de la Preda, iti pot aduce chiar si pistacho crud, sau ce doresti tu. Eu am vorbit cu ei despre pistacho (dar anacardos au sigur), ca sunt un client de-al lor si ne cunoastem, eu locuiesc chiar langa ei:) Deci daca ajungi in Coslada, sigul le vei putea cumpara de la ei. Numai ca acum e august, si in fiecare an au inchis, acum nu sunt sigura daca au inchis pe toata luna sau nu. Maine ma voi uita sa vad cand vor inchide si iti spun, asta ca sa nu vii pana aici degeaba. Ti se pare bine?
Besitos.