jueves, enero 06, 2011

MASA DE REVELION / LA CENA DE NOCHE VIEJA

Buna prieteni, va urez La Multi Ani si un 2011 fericit, mult mai fericit decat 2010 si toate dorintele voastre sa devina realitate.
La mine in familie nu se celebreaza Craciunul, dar Revelionul da, pentru noi e o mare sarbatoare iesirea dintr-un an si intrarea intr-un an nou, in care sa-I multumim Lui Dumnezeu ca a fost cu noi si nu a lasat sa ni se intample nimic rau... iar in anul in care intram sa ne ocroteasca si sa fie tot timpul cu noi, sa nu ne lase sa ne departam de El...
Acum nu voi prezenta nici o reteta vreu numai sa impartasesc cu voi ceea ce am avut pe masa in Noaptea de Revelion... de fapt parinti mei asteapta cu nerabdare articolul asta, de aici vreu sa le zic, ca ii iubesc mult si abi astept sa ne vedem.

Hola amig@s, le deseo un feliz año 2011, que todos vuestros deseos se cumpla y que supere en felicidad el año 2010.
En mi familia no se acostumbra celebrar la Navidad, pero sí la Noche Vieja y la celebramos a lo grande, intentando en no dormir en toda la noche y acostarnos a la madrugada, de hecho hay un dicho en mi país, si no duermes en alguna noche en el parcurso del año dices que has celebrado la Noche Vieja.
Ahora no voy a presentar ninguna receta, solo les quiero mostrar lo que hemos comido... de hecho mis padres están ansiosos de ver este articulo, les digo desde aquí que los quiero mucho.

Aperitiv compus din: rosii, ardei, castraveti, masline, cascaval, oua umlute cu ciuperci, cofres umlute de asemeni cu ciuperci, salata de boeuf, si cum sotul meu nu este vegetarian... nici cei din familia lui, am mai avut si chiftele de carne si piept de pui fript.

Los entrantes fueron: tomate, pimientos, pepinos, aceitunas, queso, huevos rellenos con champiñón, cofres rellenos igual con champiñón, ensalada rusa y como mi marido no es vegetariano hubo también, albóndigas de carne y filetes de pollo a la plancha.


Painea  care o fac in fiecare zi.

El pan que hago todos los días.


Primul fel: ciorba de perisoare din nuci.

Primer plato: sopa agria de albóndigas de nueces.





Desert: am avut, prajitura cabanuta si tort bounty, in curand va voi prezenta retetele.

Postre: hemos tenido dos postres, pastel triángulo o en mi país le dice cabaña y tarta  bounty, las recetas pronto las voy a compartir con vosotros.

Putin cam tarziu... dar stiti voi, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Un poco tarde... pero... es mejor más tarde que nunca.

14 comentarios:

  1. Que tengas un fabuloso año Daniela! y gracias por compartir las delicias que comieron.
    Una consulta, las hojas de repollo para el sarman son escurtidas o hervidas en agua?
    Un beso.

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  2. Hola Kako
    Muchas gracias!!!

    Las hojas de repollo... se prepara en una gran holla agua con sal y casi con un vasó de zumo de limón, una vez que esta hirviendo se mete el repollo entero, pero antes se corta un poco las hojas del tallo, solo un poco como si intentara sacarle el tallo... se mete dentro del agua y poco a poco vamos quitando ojas que enpiesa a abrirsé, y hay que darle vueltas en la holla al repollo.
    Así preparo yo cuando no tengo repollo en salmuera, normalmente con ese tipo de repollo se prepara, pero en mí familia ya nos hemos acostumbrado prepararlo así.
    Espero que has entendido...
    Un beso.

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  3. Hola!
    Muy bueno todo, el triángulo muy original.
    http://elbocadodelahuerta.blogspot.com/

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  4. La multi ani, Daniela ! Eu ma inscriu la o feliuta din cabanuta, ca arata prea bine si astept cu interes retetele. Imi place ca ai facut sarmalutele cu ciuperci, delicioase... Pupici si un an nou cu bucurii !

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  5. Care mai de care mai frumoase si mai gustoase.
    Un an nou cu sanatate si numai bucurii!

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  6. CE DE BUNATATI!!!!LA MULTI ANI!!!!PUP!

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  7. FELIZ 2011 !! nunca es tarde ;-) me gusta tu menu de noche vieja, seguro que lo mejor fue la compañia, estar rodeada de los que mas quieres es lo mejor !!
    Un besote y te deseo lo mejor para este año nuevo

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  8. Hola Mijú
    Me alegro que te gusta, pronto voy a poner y la receta.

    Buna Daniela
    Sa stii ca a fost foarte buna, nu zic ca si tortul ereaaa...
    Multumesc pentru urare.
    Te pup.

    Buna Maria
    Da asa este, ne rasfatam putin de ocazii speciale.
    Te pup.

    Multumesc mult Mirela, iti urez toate cele bune.
    Te pup.

    Hola Carmen
    Mucha gracias!!!
    Me alegro saber que te gusta... y sí, tienes razon, estar en familia esta muy bien... pero yo aquí solo tengo a mí hermana, mis padres estan muy lejos... en estas fechas es cuando más los añoro.
    Gracias por tus buenos deceos.
    Un besito.

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  9. Buna scumpa mea Daniela!
    LA MULTI ANI,2011!!!
    Un an plin de bucuri si
    impliniri iti doresc!
    Arata super tot ce ai facut
    tu de sarbatori...
    Un weekend excelent iti doresc!
    Te pup...si am uitat,cat mai
    multe bunatati sa ne aduci aici pe blog
    anul acesta...

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  10. Multumesc mult draga Elena.
    Da, sa speram ca va fi un an productiv... si fara Kg in plus...
    Te pup.

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  11. Bun bun tot ce-ai pregatit. Eu as prefera ca si tine, coltul verde, al vegetarienilor :)

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  12. An Nou Fericit si la multi ani pentru tine si familia ta. Scuze pentru intarziere dar in ultimele saptamani nu am avut timp de internet!

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  13. Y nosotros estamos aniosos que nos expliques las recetas!

    Feliz Año, Daniela!

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  14. Buna Sabina
    Ma bucur ca avem aceleas preferinte.
    Pe curand.

    Buna Daniela
    Multumesc pentru urare, asa este toate am fost foarte ocupate, cu atatea pregateli...
    Te pup.

    Hola Margarida
    Muy pronto vendran y las recetas.
    Gracias y un besito.

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Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)