CIORBA DE PERISOARE FARA CARNE
Ingrediente ciorba :
5-6 l apa
800 ml suc de rosii
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
3 linguri orez
zeama de la 1/2 lamaie
sare
ulei
Ingrediente perisoare:
120 gr gris
100 gr nuci macinate
3 linguri de orez
4 oua
4 linguri ulei
Punem apa la fiert,cand a inceput sa fiarba, ii adaugam zarzavatul tocat (morcovul, pastarnacul si ceapa). Imediat punem intr-un castron doua oua si patru linguri de ulei si un varf de cutit cu sare, numai dupa ce punem aceste 3 ingrediente ne apucam sa le batem bine cu furculita dar numai intr-o singura directie, la fel ca la maioneza, adaugam grisul putin cate putin, la mine a fost nevoie 120 gr, trebuie sa fie ca de galusti. Il rezervam pana cand avem nevoie de el.
Punem si cele trei linguri de orez la fiert, trebuie sa fiarba si sa nu aiba surplus de apa.
In alt castron amestecam celelalte 2 oua cu o lingura de faina, si facem o omleta la tigaia de teflon unsa cu putin ulei.
Mixam nucile cu omleta de ou si punem intr-un vas, adaugam orezul fiert si ceapa tocata marunt. Amestecam bine.
Luam din compozitie si ii dam forma de perisoare (avand mainile ude cu apa), perisoarele sa nu fie mari.
Intre timp, sa nu uitam de zarzavatul care fierbe, odata fiert ii adaugam sucul de rosii.
Dupa aprox5 min ii adaugam si cele trei linguri de orez.
Odata ce orezul a fiert, dam focul mic si incepem sa-i adaugam perisoarele, dupa ce am pus jumate din ele ii putem mari puti focul, cand terminam de pus perisoarele ele vor incepe sa se ridice la suprafata, le mai lasam 5-7 min si oprim focul. Ii punem cimbru, zeama de lamaie, 1-2 linguri de ulei, si se potriveste de sare. E o ciorba foarte gustoasa, cine doreste o poate face fara omleta de ou, iar cine are zeama de varza si ii inlocuie jumatate din apa ii va iesi si mai gustoasa, numai ca atunci perisoarele va avea o culoare mai inchisa.
Va doresc pofta buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)
Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)