jueves, febrero 04, 2010

CHIFTELE DE VARZA / TORTITAS DE REPOLLO



Parinti mei sant in vizita la mine, asa ca la bucatarie am ajutor pe mama. Si am dorinta sa va prezint aceasta reteta care a facut-o mama aseara.Eu de mult nu mai consum prajit, dar sotul si tata mananca prajit, iar aceste chiftele care sunt foarte gustoase,ce e-al lor e-al lor nimic de zis, cine consuma prajit merita sa le probeze.
Tengo a mis padres de visita, así que tengo ayuda en la cocina. Y deseo presentaros una receta de mi madre, que la ha hecho anoche. Yo hace mucho que no como nada frito, pero mi marido y mi padre consume bastantes cosas fritas, y estás tortitas son riquísimas, lo suyo es lo suyo, y los que comen frito merece la pena que lo pruebe.

Ingrediente:
1/4 varza
2 oua
2 linguri cu varf de faina
4-5 fire de marar proaspat
sare dupa gust.
Ulei de masline extra virgin pentru prajit.

Ingredientes:
1/4 repollo
2 huevos
2 cucharas colmadas con harina.
4-5 ramas de eneldo fresco
sal al gusto
Aceite de oliva extra virgen para freír.


Prima data se fierbe varza si se scurge bine de apa.

Lo primero se cuece el repollo con agua y se escurre muy bien.
Se toaca varza si se adauga restul de ingredientele.

Luego se trocea el repollo y se pone todos los ingredientes.
Se amesteca bine.

Se mezcla bien.
Formam chiftele si le prajim in mult ulei incins.

Le damos forma de tortitas y se fríe en abundante aceite.
Dupa care se pun pe hartie de bucatarie ca sa i se elimine cat mai mult din ulei. Au iesit 18 chiftele.

Después se pone encima de papel de cocina para eliminar parte del aceite. Han salido 18 tortitas.
Va urez pofta buna, ca de bune va asigur ca sunt foarte bune.

Os deseo buen provecho, que de ricas os digo que sí son muy ricas.

6 comentarios:

  1. che buone!!!! aspettami che arrivo...porto il pane!!!:)))

    ResponderEliminar
  2. Daniela ce chfteliute interesante, nu am facut niciodata din varza, pot sa imi ichipui ca sunt foarte bune, insa. Pupici

    ResponderEliminar
  3. Sigur sunt bune Daniela. Eu am facut chiftele din dolecel si sunt excelente. Ma gandesc ca si astea sunt la fel.
    Cum poti sa nu mananci prajit? Vai...nu cred ca as putea ...never:)

    ResponderEliminar
  4. Hola Federica
    Como siempre me da mucho placer, leer tus mensajes.
    Aunque lo tengo un poco dificil hasta que entiendo.
    Hasta prontito.

    ResponderEliminar
  5. Buna Ina
    I-ti garantez ca sant foarte bune mai ales int-re doua felii de paine.
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  6. Buna Bianca
    Si eu fac chiftele de dovlecel, si sant foarte bune, acum nu stiu care ar fi mai bune cele de varza mie i-mi plac foarte mult.
    Iar de prajit nu mananc, antodeauna pentru mine fac la cuptor, iar dupa aceia le dau putin prin ulei.
    Numai din cand in cand mai mananc si eu vre-o gogoasa.
    Incearca si tu chiftelutele la cuptor, vei vedea ca sant destul de bune.
    Pe curand.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)