sábado, septiembre 25, 2010

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI / PIMIENTOS RELLENOS CON ARROZ Y CHAMPIÑONES

O reteta foarte buna de ardei, foarte gustosi, asta datorita oalei de pamant care mi-am cumpart-o din Romania vara asta. Ce-am mai patit cu ea, imi erea teama ca mi se va sparge in bagaje, stiti voi cum se arunca bagajele in aeropoarte... dar am avut noroc si am ajuns cu ea intacta.
Ciupercile care le folosesc, sunt ciuperci conservate de mama mea, ciuperci culese de la padure, nu va imaginati cat sunt de gustoase, nu se poate compara cu ciupercile din comert, dar in lipsa sunt bune si alea, cu toate ca as recomanda boletus, caci sint mai gustosi.

Una receta muy rica y sabrosa, esto gracias a la olla de arcilla, una olla que me compre de Rumania este verano. Lo que me paso con ella, aparte de que pesa un montón, me daba miedo que se iba a romper, ya sabéis que pasa con las maletas en los aeropuertos... he tenido suerte que he llegado con ella intacta.

Los champiñones son embutidos de mi madre, son champiñones recogidos del bosque, no son como los del comercio, son mucho más sabrosas, por eso recomendaría que utilicen boletos, tiene más sabor y sale más rico. 
Ingrediente:
7 ardei mici capia
5 ardei mari grasi
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Umplutura:
800 gr ceapa
300 gr morcovi
1 ardei verde capia
100 gr telina
*100 ml ulei de masline extra virgin
200 gr ciuperci
2 1/2 orez integral
400 gr bulion
2 lingurite cimbru uscat
2 linguri marar uscat
un varf de cutit cayena
3 lingurite sare
agua
E nevoie de atata ulei ca sa fie gustosi, asta este secretul la sarmale si ardei umputi.

Ingredientes:
7 pimientos italianos pequeños
5 pimientos para asar
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Relleno:
800 gr cebolla
300 gr zanahoria
1 pimiento verde italiano
100 gr bulbo de apio o raíz
*100 ml aceite de oliva virgen extra
200 gr champiñones 
2 1/2 arroz integral
400 gr tomate frito
2 cucharaditas tomillo seco
2 cucharaditas eneldo seco
una pisca de cayena
3 cucharaditas sal
agua
Hace falta tanto aceite para que salga sabrosos, este es el secreto de los pimientos rellenos y sarmale.

Umplutura:
Cu 12 ore inainte se pune orezul la inmuiat in apa rece.
Primele patru ingrediente tocate marunt, se calesc in ulei la foc mic.
Odata ce s-au inmuiat se adauga ciupercile (daca sant mari se taie mai mici), se lasa 2-3 min si se adauga orezul, dupa cateva min se adauga 1/2 pahar cu apa, lasam sa absoarbe apa si se adauga bulionul, mirodeniile si sarea. Dupa 2 min se da la oparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregatesc ardeii.
Se spala ardei, se scoate cotoarele, cotoarele se curata de seminte si de partea alba.
Se umple ardei cu umlutura, iar cotoarele se pune ca un capac la ardei, se pune intr-un vas cu capac (eu am folosit oala pentru sarmale de pamant), se adauga apa sau supa, sa ramana cam doua degete pana acopera ardeii, daca mai ramane umlutura se pune printre ardei. Se coace cu capac in cuptor la 200ºC  timp de aprox 60-90 min, pana cand orezul este fiert.

Relleno:
Con 12 horas de antelación se pone el arroz a remojo en agua fría.
Los primeros cuatro ingredientes se limpia, se corta a daditos y se hace un sofrito con el aceite a fuego lento.
Una vez que la verdura esta blandita se añade los champiñones (si son grandes se cortan en trocitos más pequeños), después de 2-3 min se añade el arroz, dejamos un ratito y se añade 1/2 vaso de agua, dejamos para que absorbe el agua y se añade el tomate frito con las especias y la sal.  Después de unos 2 min se aparta del fuego y se deja enfriar.
Mientras se prepara los pimientos.
 Se limpia los pimientos quitamos los tallos, con cuidado para no romper los pimientos, de los tallos quitamos las semillas y la parte blanca. 
Se rellena los pimientos, los tallos se pone como un tapón y luego se ponen en una olla con tapa (yo he utilizado una olla de arcilla), se le añade agua o caldo que quede unos dos dedos hasta que cubra los pimientos, si sobra relleno se pone en la olla entre los pimientos. 
Se cuece la 200ºC por 60-90 min, hasta que el arroz esta cocido.

23 comentarios:

  1. Hola Daniela, excelente la receta, me ha gusto mucho la idea del relleno
    besos
    Gaby

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  2. Bună draga mea Daniela!
    Arată super ardei tăi cu orez
    şi ciuperci...şi dacă îţi spun
    că îmi plac mai mult decât cei
    cu carne,mă crezi?
    Şi sarmale eu fac cu orez şi
    ciuperci.
    Să ai un weekend excelent draga mea!
    Te pup şi îmbrăţişez cu mare drag!

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  3. Una receta rica, rica y el relleno me parece buenisimo
    besos y feliz finde

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  4. que cosas más ricas has echo últimamente!

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  5. wow che buoniiiiiiiiiiiiiii!!!bravissima!baci!!

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  6. J'adore les légumes farcis. Ces poivrons semblent délicieux.
    Tu me donnes faim.
    Bon dimanche et à bientôt.

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  7. un plat délicieux et appétissant
    bonne journée

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  8. Deliciosa receta y muy buena presentación,me la llevo ya que así no lo he probado nunca y el relleno me ha encantado,
    un besito muy grande.

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  9. Hola Gaby
    Me da mucho gusto saber que te gusta.
    Un besito.

    Buna draga ELENA
    Ma bucur sa stiu ca iti plac mai mult cei cu orez...
    Si eu fac si sarmale, cu aceias umplutura, dar stii tu, cant esti la bucatarie intodeauna variaza umplutura.
    Te pup.

    Hola Luisi
    Sí rica y saludable.
    Un besito.

    Lo intento Francis.
    Un besito.

    Hola Federica.
    Cuanto tiempo!
    Gracias por el comentario y la vizita.
    Un besito.

    Bon Nadji Fimère
    Glad you like it!
    Je vous souhaite une agréable semaine.

    Hola Ague
    Gracias por el comentario, me alegro que te gusta.
    Besitos.

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  10. Daniela, ai dreptata, in oala de lut se fac mancarile mult mai gustoase. Eu am una la mama acasa dar de cate ori vreau sa o pun in bagaje nu mai am loc, si o urc in pod inca odata si o las pentru anul viitos. E foarte buna reteta de ardei umpluti, mie imi place foarte mult. Vroiam sa-ti spun ca daca ai avea pe cineva sa iti faca o impletitura de sarma pe dinafara la oala ar fi mult mai bine asa o ai pentru o viata, si pe fundul oalei pe dinafara sa ii puna o placa de inox. Mie asa mi-a facuto bunicul si nu vreau sa renunt la ea.
    Te pup, si iti doresc o saptamana buna!

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  11. Pero cómo lucen esos pimientos dentro de esa olla!!!, se ven deliciosos, me ha encantado esta receta.
    Un beso.

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  12. Una receta rica y completa, bien nutritiva, me gustó!
    Cariños

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  13. Buna Daniela
    Interesant, sa imbunatatesti si sa protejezi oala de pamant, nu am pe nimeni sa-i faca asa ceva.
    Ma bucur ca-ti place reteta.
    Te pup.

    Hola Eva
    Es delicioso!
    Un besito.

    Hola Kako
    Me da mucho gusto saber que te gusta.
    Un besito.

    Hola Cris
    Si tienes razon.
    Me alegro que te gusta.
    Un besito.

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  14. Joder, después de todo este tiempo en España y todavía no sabes escribir correctamente.

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    1. Y yo poniendo a los españoles en un pedestal por no criticar... que pena:(((
      Puedes mirar un poco publicaciones más recientes? Gracias.

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    2. Mmmm pues yo no soy española, cariño, soy extranjera como tú y llevo aquí solamente 3 añitos pero me estoy esforzando para hablar y escribir correctamente (seguro que a veces me equivoco pero, vamos, que a ti a veces no se te entiende). El tema no sería importante, la verdad, pero me fastidia leer las recetas (que, por cierto, parecen deliciosas) y ver tantos errores. Saludos.

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    3. Y según tú, yo no me esfuerzo... te felicito por tus progresos, cariño, que por cierto habría estado bien si te habrías puesto el nombre si eres la perfección en persona, pues sé perfecta y da la cara.

      Me alegro que no eres española, ellos si son gente que saben apoyar una persona, no como tú, que quiere hundir. Pero no te preocupes, ya hace años que no me hace daño gente como tú.
      Saludos.

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    4. Nu stiu de ce am impresia ca persoana anonima e romanca... In fone, tocmai am gasit blogul tau si o sa incerc reteta asta ptr ca mi se pare delicioasa. Succes in continuare!

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  15. Ya me han comentado que tampoco escribes correctamente el rumano (eso sí es vergonzoso). En fin…que te vaya bien.

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    1. Que bien se siente tirar con piedras sin conocer a la gente.
      Pues fíjate que no me da vergüenza, estoy muy orgullosa de mí.
      Y me va muy bien.
      En cuanto a las personas como vosotros... que vaya a leer en otros blogs que hay un montón:)))
      Saludos.

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  16. buna. iata ca am gasit in sfarsit o reteta de ardei umpluti fara carne care sa imi si placa. nu am respectat intocmai cantitatile ingredientelor,insa a fost o sursa excelenta de inspiratie. si pentru sfintele sarbatori Pascale tot acestia ii fac.
    si pe aceasta cale iti urez un Paste Fericit, Sarbatori Fericite si fie ca lumina invierii sa iti intre in casa si in suflet si sa iti aduca numai bucurii.
    toate cele bune.

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    1. Multumesc la fel Camelia.
      Nu-ti imaginezi ce bucurie mare mi-a produs mesajul tau. Uite, pentru un astfel de mesaj lucrez la acest blog.
      Ma bucur ca ti-a fost de folos reteta mea. Normal nici eu nu cantaresc si nu fac reteta identica mereu, deci aici am cantarit pentru ca sa fie in grame si toate cele, ca cineva sa aiba ideie de cantitati. Cu aceeas umplutura fac si sarmalele, doar ca le mai schimb, ba cu soia texturizata, cu nuci (dar nucile nu trebuie sa depaseasca un pahar sau o jumatate de pahar, depinde de cantitate, deci nu trebuie abuzat de nuci).

      Iti multumesc pentru urari, si pentru ca ti-ai luat timp sa-mi lasi acest mesaj.
      Iti urez numai bine.

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Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)