lunes, mayo 17, 2010

MERE CU FRIMITURI / MANZANAS CON MIGAS




O prajiturica rapida si gustoasa.
Un pastelito rico y rápido.
Ingrediente:
500 gr faina
200 ml ulei de masline suave
100 ml apa
1/4 lingurita sare
2 linguri faina

1 kg mere ( un kg curatat)
4 linguri miere golden
2-3 linguri gris
1 lingurita praf de scortisoara
1/2 nucsoara

 Ingredientes:
500 gr harina
200 ml aceite de oliva suave
100 ml agua
1/4 cucharadita sal
2 cucharas harina

1 kg manzana golden ( el peso es estando limpias)
4 cucharas miel
2-3 cucharas sémola de trigo
1 cucharadita canela molida
1/2 cucharadita nuez moscada

Am amestecat faina cu sarea si uleiul pana cand uleiul a fost bine incorporat, apoi am adaugat apa fierbinte, am amestecat imediat cu o lingura si dupa aceia am framantat putin. O las deoparte si ma apuc de mere.
He mezclado la harina con la sal y con el aceite, luego añado el agua hirviendo, mezclo rápido con una cuchara luego la amaso un poco. La dejo a un lado y me pongo con las manzanas.
Merele curatate si razuite le amestec cu restul ingredientelor, in afara de cele 2-3 linguri de gris. Le pun pe foc si le calesc putin pana mai scade zeama, dupa care adaug grisul.
Las manzanas limpias de piel y corazón las rallo por el gajo grande, las mezclo con el resto de ingredientes excepto la sémola de trigo . Las pongo a fuego en una cazuela gruesa y la tengo al fuego hasta que se elimina el liquido luego le añado la sémola de trigo y las mezclo bien.
Iau putin mai mult de jumate din aluat si il intind, pun aluatul intins intr-o tava unsa si tapetata cu gris, pun si compozitia de mere pe care o intind uniform. Restul de aluat il amestec cu cele 2 linguri de faina.
Cojo un poco mas de la mitad de la masa,  la extiendo y la pongo en la bandeja de 25-35 cm, ( la bandeja engrasada y espolvoreada con sémola de trigo), pongo la composición de manzanas y la extiendo, la otra parte de la masa le añado las 2 cucharas de harina y la amaso bien.
Si razui coca pe deasupra, pe razatoarea mare. Introduc tava in cuptor si coc la 180ºC timp de 45min -1h.
Y la masa restante la voy rallando por el gajo grande, encima de las manzanas. La introduzco en el horno a 180ºC por 45min-1h.
Este foarte buna la gust si putin crocanta, dar si faramicioasa, compenseaza rapiditatea cu care se prepara si bineinteles gustul. La baietii mei le-a placut foarte mult, de fapt la toti din casa ne-a placut.

Es un pastelito muy rico y un poco crocante, pero como dije en el titulo se suelta un poco las migas de por encima , pero con lo rica que es y con lo rápido que se prepara eso es nada. A mis hijos les a gustado mucho, bueno, en realidad a todos de la casa nos haya gustado.

6 comentarios:

  1. Estas migas si que han de estar buenísimas!!!! jamás las había visto hechas de esta manera!!!!
    Que ricas!!!!
    Un besito, guapa.

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  2. Mă uimeşti scumpa mea
    Danilea,eu o făceam cu gem
    şi nucă nu ştieam ca merge şi
    cu mere.
    Te felicit şi îţi mulţumesc...
    O săptămână minunată îţi doresc!
    Te îmbrăţişez cu drag,Elena!

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  3. Daniela, esto que has preparado debe ser una delicia. He ido mirando el paso a paso y tengo que decir que tienen que estar para chuparse los dedos. Me han encantado. Muy ricas.
    Saludos

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  4. @Hola Titaniii
    Si son riquisimas, ademas se pueden aser distintos pastelitos en ese modo.
    Grasias por la vizita!
    Besitos.

    @Buna ELENA
    Stiu si eu reteta care se face gu gem, dar aveam niste mere pe aci care nu se mancau si am facut o prajiturica din ele.
    Multumesc de felicitari, pentru tot, te pup si te astept cu drag.
    Imi face mare placere mesajele tele.

    @ Hola Juan
    Si Juan es una delicia. En un dia se ha comido todo, no quedo ni una miga.
    Hasta pronto.

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  5. buna daniela,intamplator am dat peste pagina ta,mi-am facut cont repede,iti multumesc pt efortul facut pt noi toti,pt mine e ff important ca e si in romana si in castellana pt ca novia baiatului meu e spaniola si locuieste cu noi....asa ca poate si ea gati din retetele expuse de tine....
    MULTUMIM MULT pt efort !

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  6. Buna Elena
    In primul rand vreu sa-ti spun ca esti bine venita in bucataria mea, si ca te astept cu drag sa mai vii sa-ti dai parerea.
    Este o mare bucurie pentru mine sa aflu ca va poate fi de folos faptul ca, este in limba romana si spaniola.
    Sa-mi spui, cum i se par la novia baiatului tau retele noastre romanesti.
    Te pup si te mai astept.

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