sábado, julio 24, 2010

MICI VEGETALI

    Buna dragi prieteni, dupa cateva zile de absenta imi fac si eu aparitia. Sper ca ma intelegeti, sant si eu in vacanta, dar de voi nu ma pot separa...
     Asa ca vreau sa va prezint o reteta de mici vegetali, care sant foarte gustosi dar si foarte sanatosi. De ce credeti ca va spun cu atata siguranta ca sant sanatosi? Veti afla imediat.

     Hola quieridos amigos, despues de unos dias que he faltado vengo con una receta muy rica y saludable.
      De hecho la receta en original se hace de carne picada y en Rumano se llama Mici, una receta que no falta en las ferias y casi que no hay fiesta sín Mici, pero esta receta es como diria yo... un intento para hacer la misma receta pero sin carne. Y porque digo que es muy saludable? Enseguida lo vaís a saber.
      Reteta este dupa noua mea carte de bucate, am cumparato de la o librarie Sola Scriptura. Este o carte care o recomand tuturor, daca aveti ocazia sa o cumparati, este nemaipomenita si are numai retete sanatoase, retete fara colesterol. De asemeni o puteti gasi si aici.

      La receta es de un libro que me lo he comprado estos días de una libreria Sola Scriptura, es un libro que tiene recetas de un sanatorio vegetariano, por eso les dije que tiene solo recetas saludables, recetas sin colesterol.

Ingrediente pentru 10 portii:
250 gr grau
500 gr cartofi
250 gr paine
100 gr usturoi
200 ml ulei (eu am pus numai 50 ml)
1 lingura cimbru
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura rasa cu sare

Ingredientes para 10 raciones:
250 gr trigo
500 gr patatas
250 gr pan
100 gr ajo (el de España hace falta poner solo 50gr es mas fuerte )
200 ml aceite (he utilizado solo 50 ml)
1 cuchara tomillo
1 cuchara pimenton dulce (no el ahumado)
1 cuchara sal (que no sea colmada)
                             
Se fierbe separat graul si cartofi in coaja. (Recomand sa se puna graul la inmuiat cu o noapte inainte).
Painea se pune la inmuiat in apa.
Se mixeaza graul si usturoiul iar cartoful odata racit se curata si se da pe razuitoarea mare.
Painea stoarsa de apa se amesteca cu toate ingredientele si se da forma de mici ( cu mainile umede).
Se coc la 200ºC timp de 45min-1h.
Sant aproape doua tavi.

Se cuece el trigo y las patatas en sú piel por separado. (Recomiendo que tenga el trigo en remojo la noche anterior).
El pan se pone en agua a remojo.
Se tritura el trigo y el ajo las patatas una vez frios,  se raya por el gajo grande .
El pan escurido  bien se mescla con el resto de los ingredientes y se da forma de mici (con las manos humedas).
Se cuece a 200ºC por 45min-1h.
Salen casi dos bandejas.

17 comentarios:

  1. Hola Tizo! Esti acasa..Cum poti sa imi aduci aminte de renumitii mici. Inhit in sec. Se aude foarte interesanta reteta. Incercarea n-are moarte! La mine te asteapta o portie de inghetat din pepene galben. Fug sa fac una cu caise si nectarine. I tzuc you si un sfirsit de saptamina minunat! Cami

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  2. Cartea asta e cumva din jud Mures? Aici este un centru de sanatate la herghelia..stiam ca au meniuri de slabit.

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  3. Hola draga Tizo!
    Da, inca sant acasa.
    Ma bucur daca ti-am adus aminte de vremuri bune (daca ereau bune).
    Cat despre mici mei sant foarte gustosi (au fost ca s-au terminat).
    Ce invidie imi dai cu inghetatele, de cand sant aici nu am gustat nici-o inchetata. Abi astept sa ajung acas sa-mi fac si eu una de fructe.


    Uitate la mesaje ca ti-am scris, sant probleme si nu pot vedea postarile tele.
    Te pup si-ti doresc toate cele bune.


    Buna Bianca
    Da, este vorba de centrul de sanatate din Mures.
    Cartea are multe retete, aproape fiecare reteta iti recomanda ce sa modifici, in cazul de obezitate sau diabet.
    Pe curand.

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  4. Draga mea Daniela artă foarte
    bine mici tăi,dar nu mă aşteptam
    să pui în compoziţe grâu...
    Să ai o seară frumoasă şi o duminică
    excelentă alături de cei dragi!
    Te pup scumpa mea!

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  5. Daniela, me gustó mucho la receta y muchas gracias por compartirla, siempre es bueno hacer comidas bien sanas como esta.
    Besos

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  6. Buna draga ELENA
    Da asa este reteta, graul este foarte hranitor, are proteine si multe alte propietati...
    Am mai facut si alta reteta dar cu gluten de grau, o voi face si voi fotografia ca sa o impartasesc.

    Multumesc pentru urare!
    Iti doresc toate cele bune, pe curand!


    Hola Annie
    Me alegra mucho saber que te gusta la receta, muy pronto compartire más recetas de este libro tan bueno.

    Besitos.

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  7. Daniela,ce reteta interesanta! O sa fac si eu, dar cred ca am sa le pun si din condimentele pe care le pun la carne si un praf de bicarbonat de sodiu. Nu cred ca afecteaza calitatea retetei, sau asa sper! O sa incerc sa procur cartea, pentru ca mi se pare necesara si o sursa de idei dietetice foarte buna. O duminica minunata si o vacanta placuta !

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  8. une recette exquise et goûteuse, en plus bien expliquée
    j'aime beaucoup
    merci pour ce partage et bon dimanche

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  9. Buna Elena
    Da se pot pune condimentele care ne place mai mult, cat despre bicarbonat nu trebuie sa abuzam, caci nu este sanatos. Cartea ti-o recomand este foarte buna, cum am spus mai sus are obtiunea de a modifica reteta in cazul ca esti bolnav de diabet, obezitate sau cu inima.
    Pe curand.


    Hola Fimère
    Sí es una receta sabrosa, pero sobre todo saludable.
    Hasta pronto.

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  10. aspettami per cena!!!che buoni!!!baci!

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  11. Con mucho gusto Federica!
    Besitos.

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  12. Daniela de unde ai cumparat cartea ?

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    1. Locuiesc in Coslada, Madrid, iar aici e o librarie crestina, de acolo am cumparat-o.

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  13. Buna Daniela.Ai putea sa-mi trimiti site-ul librariei sola scriptura din coslada.Multumesc te pup:)

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    1. Buna Ramona.
      Din pacate nu te pot ajuta. Chiar daca locues exact langa libraria Maranata nu cunosc site-ul lor. Libraria e pe calle dr Fleming, si au deschis la fel ca orice alt magazin, numai vinerea e pana la 2 si duminica la fel.
      Numai bine.

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  14. Vad ca va intereseaza cartea Centrului de Sanatate de la Herghelia, o am si eu. Eu tot am cumparat-o din Coslada, dar stiu ca este si in Romania, chiar pe situl lor http://herghelia.org/?page_id=2167, in pagina aceasta jos scrie unde o poti comanda.

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  15. Ma bucur sa ti descopar blogul, Daniela!
    Multumesc si pt aceasta reteta!

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Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)