sábado, mayo 07, 2011

PAINICI AROMATE SI CU MASLINE / PANECITOS ESPECIADOS Y CON ACEITUNAS

Va prezint aceste painici foarte pufoase dar si foarte gustoase, de data asta am folosit iaurt grecesc, asta este motivul pentru care a iesit atat de pufoase.
Painicile astea la mine in casa nu a durat mai mult de o zi, asta v-o spun in serios, si eu care nu sant de acord sa consumam painea calda sau in aceasi zi in care se pregateste, stiti voi, trebuie lasata pentru a doua zi ca sa fie o paine sanatoasa, totusi nu s-a putut pastra pentru a doua zi, doua painci le-am dus la scoala de pictura iar celelalte le-am mancat la pranz si seara, calde nu, nu sau mancat, caci nu mancam intre mese, nici chiar pentru o gustarica.
Asa ca nu ramane decat sa v-a recomand sa le faceti si sa le probati.


Os presento estos panecitos aromáticos y tiernos, esta vez he utilizado yogurt griego, este es el motivo por el cual han salido tan tiernos.
Pero les cuento, estos panecitos en mi casa no ha durado ni un día, esto se lo digo en serio, y yo soy una persona al cual no permito que se consuma el pan ni caliente ni en el mismo día en el cual se prepara. Yo sé que el pan es saludable consumirlo en el segundo día por eso en mi casa no lo permito, pues con estos panecitos no hubo manera el aroma que ha dejado en la casa... aparte de eso, dos de ellos he llevado a la escuela de pintura, pues mis compañeros siempre me decían que les trajera para que probara el pan que tanto les decía que hago todos los días (claro está, no hago todos los días este tipo de pan si no un pan normal).
Así que queda por deciros que probéis en hacer estos panecitos y que lo disfrutéis.


Ingrediente pentru 9 painici:
450 gr faina normala
20 gr faina de gluten
120 gr iaurt grecesc
190 gr apa plata sau fiarta si racita
10 gr miere
------------------
10 gr drojdie proaspata
100 gr masline negre fara samburi maruntite
1 lingurita oregano
1/2 lingurita busuioc
9 gr sare

Ingredientes para 9 panecitos:
450 gr harina normal
20 gr harina de gluten
120 gr yogurt griego
190 gr agua mineral o hervida y enfriada
10 gr miel
------------------
10 gr levadura fresca
100 gr aceitunas negras sin hueso cortadas en rodajas
1 cucharadita orégano
1/2 cucharadita albahaca
9 gr sal


1. Se framanta putin primul grup de ingrediente, (se framanta numai pana cand toate ingredientele sant bine amestecate,) se lasa 15 min la odihna.
2. Adaugam restul de ingrediente, dar fara sare, framntam 10 min dupa care se adaugam sarea si mai  framantam 2 min.
3. Se lasa coca la dospit 45-60 min intr-un vas uns cu ulei acoperit cu capac sau il introducem intr-o punga pe care o legam.
4. Impartim coca in 9 bucati aproximativ egale, si le modelam (vezi aici video cum se modeleaza).
5. Le punem pe tava si le acoperim cu o folie sau introducem tava intr-o punga mare, se lasa la dospit 35-45 min.
6. Se introduce tava in cuptor, cuptorul find preincalzit la 220ºC, iar dupa 15 min coboram temperatura la 190ºC, se mai tin inca 15-20 de min dupa care se pun pe un gratar sa se raceasca. Iertati-ma, am uitat sa specific in primele 10 min de coacere e nevoie de aburi, deci sa pulverizati pereti cuptorului cu apa la inceput si inca odata dupa 5 min. (Eu folosesc un pulverizator pentru plante, este unul mare la care se baga presiune, ca pistoalele de apa pentru copii, asa obtin in scurt timp aburii necesari.)


1. Se amasa un poco el primer grupo de ingredientes, (se amasa solo hasta que se han mesclado bien), se deja 15 min a reposo.
2. Añadimos el resto de los ingredientes excepto la sal, amasamos 1o min después añadimos la sal y amasamos 2 min más.3. Se deja reposar 45-60 min en un vaso engrasado y cubierto con un atapa o si no introducirlo en una bolsa al qu ela serramos. 
4. Se divide la masa en 9 trosos más o menos iguales, la modelamos (vezi aquí video).
5. Las ponemos en una bandeja y cubrimos o introducimos la bandeja en una gran bolsa al cual la vamos a cerrar, se deja levar 35-45 min.
6. Introducimos la bandeja en el horno precalentado a 220ºC, después de 15 min bajamos la temperatura a 190ºC y dejamos 15-20 min más, después se ponen los panecitos encima de una rejilla hasta que se enfrían. Perdonad, se me olvido especificar, en los primeros 10 min hace falta darle vapor, pulverizamos al principio las paredes del horno y una vez más después de 5 min. (Yo utilizo un pulverizador para flores, es uno grande al que se le mete presión, como una pistola.)



13 comentarios:

  1. Bună scumpa mea Daniela!
    Arată super și cred că sunt
    gustoase cu măsline...
    numai la tine pe blog găsesc
    tot felul de combinați!
    Un weekend excelent!
    Te pup draga mea!

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  2. Buna draga Elena
    Da, sant foarte gustoase, daca dorim sa aiba aroma predominanta de masline e nevoie de maline verzi sau cele negre de aragon.
    Multumesc pentru urare si iti doresc si tie la fel.
    Te pup.

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  3. Riquísimos panecillos !!! han de esatr deliciosos.
    FELiz fin de semana
    Besos

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  4. Hola DAniela! Me ha encantado tu blog, tienes buenísimas recetas que me pueden ser muy útiles, te seguiré visitando y me hago tu seguidora, un gran abrazo desde Chile

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  5. Daniela, no me extraña que no duraran, solo con verlos se me hace la boca agua, me llevo la receta para probarla.
    besos y feliz finde

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  6. Hola Lily
    !Si, son muy ricos!
    Gracias y te deseo lo mismo.
    Un besito.

    Hola Pamela
    Lo primero te doy lo bien venido en mi cocina.
    Me alegra mucho saber que te gusta mi blog, espero que te vaya a ser útil.
    Espero que me digas si has hecho algo... si te gusto... si no te gusto... sugerencias...
    Un besito.

    Hola Luisi y Mari
    Me alegra mucho saber que te gustan, espero que te guste, si te gusta que tenga mucho sabor de aceitunas utiliza las de aragón o las verdes, predomina más el sabor.
    Un besito.

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  7. bellissimi e buonissimi!!!!!!!!sempre bravissima!!!!!!!!ciao!

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  8. Daniela muy ricos los panecillos.
    Besos

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  9. Grazie Federica!!!
    Baci.

    Hola Annie
    Me alegro mucho que te gustan.
    Un besito.

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  10. ¡No me extraña que duraran tan poco! Si es que deben oler a gloria, imposible resistirse. Además, qué bonitos :) Parecen tan tiernos, y deben ser tan aromáticos... vamos, una delicia.

    Un abrazo

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  11. MIEREA incalzita la temperaturi de peste 40 grade devine TOXICA!!!!

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    Respuestas
    1. Sa stii ca am cautat cu insistenta argumente stiintifice, si nu am gasit niciunul. As fi tare bucuroasa daca ai putea sa-mi demonstrezi. Sa nu crezi ca nu am cautat, singurul lucru care se intampla cand mierea e procesata termic e ca isi pierde propietatile si ramanem numai cu dezavantajul mieri, are un indce glicemic foarte mare, chiar daca e fiarta sau nu, acest dezavantaj nu il poate micsora nimic.
      Dar iti multumesc pentru intentia buna.

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Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

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