domingo, julio 18, 2010

PAINE SPECIALA SI PREMIU / PAN ESPECIAL Y PREMIO

Buna dragi prieteni, de data aceasta vreau sa impartasesc cu voi bucuria mea. Am primit premiul de la concursul "Gateste cu Tavi". Si vreau in special sa multumesc tuturor celor care au votat reteta mea, nu in ultimult rand organizatorilor, fara ei nu ar fi avut loc concursul.

Hola queridos amigos, esta vez quero compartir con vosotros mí alegria. He recibido el premio del concurso "Cocina con Tavi" y quiero agradecer en especial a todos los que habeis votado mí receta, tambien quiero agradecer a los organizadores, sin ellos no habria sido ningun concurso. 

Si ce reteta credeti ca am facut? Sigur ghiciti foarte usor, am facut painea basica a lui Jamie Oliver.

Ingrediente:
1 Kg faina 650
625 ml apa caduta (sa nu fie cea de la robinet)
30 gr drojdie proaspata
2 linguri zahar
2 linguri rase cu sare


Y que receta creeis que he hecho? Porsupuesto la receta basica de pan, de Jamie Oliver.

Ingrediente:
1 kg harina de fuerza
625 ml agua mineral
30 gr levadura fresca
2 cucharas azucar
2 cucharas sal

Se framanta toatee ingredientele, se lasa la dospit 30-40 min dupa care se modeleaza dupa dorinta.
Dupa modelare lasa din nou la dospit 30-40 min, se face cateva taieturi si se introduce in cuptor incins.
Dupa cum vedeti nu va pot spune grade sau alte informatii, doar ca am facut focul cu un snop de coceni dupa care cu un bat am batut focul odata ce focul nu a mai avut asa flacari multe am introdus painea, am astupat si am lasato acolo cam 30 min. Si vedeti si voi rezultatul.

Se amasa todos los ingredientes, se deja levar 30-40 min despues la damos la forma deceada.
Se deja otravez a levar 30-40 min, se hace unos cortes con el cuchillo antes de introducir en el horno precalentado.
Como podeis vel mucha informacion de los grades no les puedo dar, he hecho el fuego por el tiempo de 10 min una vez que pasa las llamas, con un palo he hapagado un poco el fuego y luego he introducido el pan, cierro para que no entre el aire y la dejo unos 30 min dentro. Y podeis ver el rezultado.

17 comentarios:

  1. Daniela, are un aspect painica, iar gustul trebuie sa fie foarte bun din motive de cuptor. Nu se compara cu cele folosite de noi, fie el electric, pe gaz sau convectie. Felicitari pentru premiul de la concurs! Pentru ca esti aici, in Romania, iti ofer niste premii de "bine te-am gasit" in casuta renovata. Ti le ofer cu mare bucurie, pentru ca sunt frumoase si haioase.

    ResponderEliminar
  2. Felicitări pentu premiu
    scumpa mea, îl meriţi...
    Mă uitam la poza şi nu întţelegem
    ce reprezintă până nu am citit articolul,vreau şi eu o feliuţţă
    de poftă...
    Să ai o seară minunată!
    Te pup draga mea prietenă!

    ResponderEliminar
  3. Buna Elena
    Ma bucura sa stiu ca iti place painea me, da are un gust mai deosebit.
    Multumesc pentru felicitari, de asemeni iti multumesc ca te-ai gandit si la mine, in momentul in care ai oferit premiul.
    Pe curand.


    Buna draga mea ELENA.
    Multumesc pentru felicitari.
    De data aceasta nu mai am nici o feliuta, s-a terminat foarte repede.
    Data viitoare...
    Iti trimit un pupic de noapte buna.

    ResponderEliminar
  4. Felicidades!! Un pan riquísimo y hecho en ese horno, seguro que tiene un sabor único.
    saludos,

    ResponderEliminar
  5. O paine foarte bune. Ma incanta! Felicitari pentru premiu!
    Pupici!

    ResponderEliminar
  6. Daniela, il cunosti pe Zoli Boldijar? Pentru tine m-a sunat joi?

    ResponderEliminar
  7. Hola Hilmar
    Gracias por la vizita y las felicitaciones.
    Es un pan rico y diferente, casi todo lo que se hace en el horno, mis padres lo prepara en este horno.
    Hasta pronto.

    Buna Daniela.
    Multumesc pentru felicitari.


    Chiar mai facut curioasa, singura persoana pe care o cunosc cu numele Zoli locueste in Germania, asa ca nu stiu daca este alceas persoana.
    Te pup si pe curand.

    ResponderEliminar
  8. Ce mica este lumea!
    Eu il cunosc de la biserica, nu ma asteptam sa ma cunoasca.
    Pe cine cunoaste este pe tatal meu, de pe vremea cand se ducea in Germania la munca.
    Dar tu, de unde il cunosti?
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  9. Hola Daniela!!
    De primeras, enhorabuena por los regalitos, me encanta Jamie!!!
    Qué rico pan!! yo también lo he hecho alguna vez, pero en el horno normal, en este de leña debe quedar delicioso!!! Te quedó magnífico!!!

    Un besino!!!

    ResponderEliminar
  10. Hola Mandragora
    Gracias por las felicitaciones, a mí tambien me gusta mucho sus recetas.
    Y sí, salio un un pan riquisimo, se consumio rapidisimo, entre ocho personas.
    Un besito!

    ResponderEliminar
  11. Daniela, cum ti s-a parut faina 650 pentru paine? Am aflat mai nou ca cea 550 este si mai buna, dar are gluten mai mult.

    ResponderEliminar
  12. Buna Elena
    Mi s-a parut foarte buna faina 650, acum imi dauu seama caci faina superioara nu este pentru paine cum credeam, trebuie sa modific toate recomandarile pentru faina superioara.
    In Spania faina speciala pentru paine este cea care are cat mai mult gluten, deci daca 550 are mai mult gluten este si mai buna caci are mai multa putere pentru a ridica paine si sa nu se lase.
    Acum mam aprovizionat cu gluten si pot imbunatati faina care o are mama.
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  13. Hola Federica
    Me alegra mucho saber que te gusta mí pan.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  14. Ay,que yo tengo un horno árabe en mi cocina del pueblo...viendo esto me tengo que animar a hacer pan alli,verdad? Sigue siendo mi asignatura pendiente,no lo he hecho aún ni aqui en el horno normal..Tengo que preparar masa madre y animarme...Interesantisimo.Besos!

    ResponderEliminar
  15. La verdad no tengo idea como es un horno arabe, seguro que algo rustico!
    Seria muy interesante ver como te sale el pan.
    Besitos.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)