viernes, diciembre 18, 2009

BUDINCA DIN FULGI DE SECARA / BUDING DE COPOS DE CENTENO



Ingrediente:
2 1/2 cana fulgi de secara (poate fi si de ovaz)
2 cani lapte de soia
1 cana stafide
3 mere
20 ml ulei (obtional)
un praf de sare

Ingredientes:
2 1/2 tazas copo de centeno (puede ser de avena también)
2 tazas leche de soja
1 taza uvas pasas
3 manzanas
20 ml aceite (opcional)
una pizca de sal

Intr-o tava unsa cu ulei, am presarat jumate din fulgi de secara.
En una fuente engrasada con aceite, he puesto la mitad de los copos de centeno.
Am presarat jumate din stafide.
Luego la mitad de las uvas pasas.
Merele razuite pe razuitoarea mare, le-am pus pe toate.
Las manzanas ralladas,todas.
Restul de stafide.
El resto de la uvas pasas.
Si alt rand de fulgi de secara.
Y el resto de copos de centeno.
Laptele de soia amestecat cu uleiul si praful de sare, am incercat sa-l pun in asa fel sa ud toata suprafata.
La leche de soja mezclado con el aceite y la sal, intentando humedecer toda la superficie.

I-am pus folie de nailon pe deasupra.
Le puse film transparente.
Am introdus tava la frigider pentru 12 ore,deci am pregatit seara si noaptea la frigider.
Iar dimineata am bagat-o la cuptor la 180ºC pentru 1h - 1h 20 min pana cand sa rumenit putin.
In prima zi a fost putin crocanta, dar a doua zi a fost ca o crema, asa sa inmuiat (fiind acoperita cu folie de nailon).
Un deliciu si foarte sanatoasa, nu contine zahar este foarte dulce de la stafide.
I-am pus glazura pe deasupra, aceias glazura de la budinca de mei.

Después lo he introducido en la nevera para 12 horas.Yo lo he preparado por la noche y lo deje toda la noche en el frigorífico. En la mañana siguiente la he introducido al horno a 180ºC por el tiempo de 1h -1h20 min hasta que se dore un poco los bordes.
En el primer día era un moco crujiente,pero el segundo día era muy cremosa (estando bien tapada con film transparente).Es deliciosa y muy saludable, no tiene azúcar pero esta muy dulce por las pasas.
Le puse por encima una cobertura, la misma de la receta BUDING DE MIJO .



8 comentarios:

  1. Esto sí que es una comida rica y natural!!!!
    Tiene una pinta fenomenal!!!!
    Saludos y buen fin de semana!!

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  2. Frumoasa si sanatoasa! Va trebui sa o fac si eu, si cand ma gandesc ca am zis pas cand am gasit la magazinul de produse naturiste roscove facute pulbere fina. Dar am vazut ca o folosesti, asa ca n-o mai iert! Felicitari si weekend placut!

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  3. Buna Elena.
    It-i recomand sa o faci nu pierzi nimic, dar de castigat castigi.
    Iar roscove prefer sa folosesc in loc de cacao, nu are cofeina si are numai 20% din grasimea care o are cacaua.De asemenea imi place foarte mult gustul.Multumesc pentru urare si-ti doresc si tie la fel.

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  4. Ce bine arata. Cred ca e si gustoasa.
    sarbatori fericite Daniela!!!

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  5. Que pinta más buena!! Me encanta tu blog.

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  6. Am facut si eu, asa gustoasa a iesit!!! Dar la jumatate de ora de cand statea la cuptor, i-am mai pus ceva lapte, ca parea prea uscat. A fost delicioasa :) Multumesc Daniela, o sa mai fac reteta asta, ca ne-a placut la toti.

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