Cum v-am mai spus, parinti mei au plecat duminica, iar sambata seara a venit verisora mea , sora mea ( bineanteles nu a lipsit), matusa sa-si ia la revedere de la parinti mei. Si cum la pranz am avut in familie o masa mare nu a mai ramas nimic bun pentru a-i servi. Ce sa fac? ma tot gandeam, in final mama zice, hai sa facem gogosi cu iaurt, ca sunt asa de bune. Zis si facut, si cum doream sa am reteta aici, ca sa n-o pierd (fiind a mamei) si in acelas timp o impartasesc si cu voi.
Ingrediente:
850 gr faina
500 gr iaurt ( am avut iaurt cu fructe)
2 linguri zahar
3 oua
8 gr praf de copt
un praf de sare
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru presarat
Ingredientes:
850 gr harina
500 gr yogur (he tenido yogur griego con frutas)
2 cucharas azúcar
3 huevos
8 gr levadura royal
una pizca de sal
aceite para freír
azúcar en polvo, para espolvorear
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si se pun tuate ingredientele, dupa care se framanta. In cazul ca mai e nevoie, se mai adauga ceva faina.
Ponemos la harina en un cuenco y hacemos un agujero en el medio, donde vamos poniendo todos los ingredientes y se mezcla después amasamos, si vemos que hace falta le echamos algo más de harina. (Hay que tener en cuenta que el yogur que yo he utilizado, era dulce por ser yogur con frutas si utilizáis el natural hay que echar una cucharada más de azúcar).
Punem pe masa putina faina si luam o parte din coca si o intindem cam de 1/2 cm grosime. Se taie patratele si se face cate o taietura pe jumate, in linie cu doua colturi,( vezi cum face mama in foto).
Enharinamos la superficie de trabajo, y extendemos la masa de 1/2 cm grosor. La cortamos en cuadraditos y se hace un corte en el medio de 2 cm, en línea con dos puntas (como hace mi madre, mira la foto).
Iar pe gaura se baga un colt, si se scoate.
Y por el agujero se mete una de las puntas (de las que están en línea con el corte), y se saca.
Dupa care, matusa mea le punea in tigaie, iar eu le intorceam si le luam (vedeti este o treaba care se face in echipa si repede).
Después las freímos en abundante aceite. Mi tía las ponía en el sartén yo les daba la vuelta y las quitaba (ya veis todo en equipo y rapidito).
Dupa care se da cu zahar pudra pe ele, ( si daca amestecam cu un plic de zahar vanilat, si mai bine).
Después se le da con azúcar en polvo, (y si lo mezclamos con un sobre de azúcar de vainilla mucho mejor).
Si aici le vedeti asa de moi si de gustoase.
Y aquí se ven lo tiernas y ricas que son.
Ce pofta mi-ai facut de gogosele.............delicioase.......))))
ResponderEliminarPup!
foarte bune sa mai vina mami sa mai faca dar sa termin eu dieta
ResponderEliminarDanutule, la noi in Moldova le chemam minciunele... Mama ce pofta mi-ai facut, am s-o pun pe mama sa mi le faca cind voi merge acasa, ca eu cred ca nu reusesc... sau poate da, trebuie sa incerc... Pupici !
ResponderEliminarche buoniiiiiiiiiiiiiiiiii!ciao!
ResponderEliminarDaniela, me ha gustado mucho esta receta, con tu permiso te la copio.
ResponderEliminarGracias por tu visita, ya te he puesto en mi lista y seguiremos en contacto.
buen finde y un beso
@Maria Mihalache
ResponderEliminarMa bucur ca i-ti place!
Te pup!
Da da sorume-o, oare se termina vre-odata dieta?
ResponderEliminar@Daniela Eu cunosc minciunelele din dovlecei, asta fiind reteta bunici mele!
ResponderEliminarSi-ti spun eu este fuerte simlu, atat ca stii tu, se fac repede si este nevoie c-am de mai multe maini.
Te pup!
@ Federica
ResponderEliminarMe alegro que te gustan!
Un besito!
@Luisi
ResponderEliminarMe da mucho gusto, que te ha gustado, espero que me digas como te ha paresido!
Te digo desde ahora de freir se frie rapidito.
Y te digo que eres bien venida, y espero que me digas que te parecen mis recetas!
Hasta prontito!
Que bueno Daniela!!!! En
ResponderEliminarEspaña también existen muchas recetas dulces de masa frita. ESta tiene que estar rica rica. Además me encanta la forma que tiene
foarte bune aceste gogosele sau minciunele...cum le-o zice sunt tare gustoase:)ai dreptate cand spui ca e munca de echipa pt ca altfel trebuie sa ai ceva rabdare:)oricum arata f bn...ce pofta mi-ai facut!felicitari pt blog,ai niste retet f interesante
ResponderEliminarVaaai, ce pofta mi-ai facut!!!! La noi in Ardeal se gasesc mai mult sub denumirea de "ciureghe"( nume cu conotatie ungureasca deoarece au patruns la noi de la maghiari) cel putin in zona clujului, oricum, indiferent de ce denumire au sunt extraordinare. Felicitari!...ma pui pe ganduri...cred ca voi face si eu zilel astea
ResponderEliminar@Laurita
ResponderEliminarMe alegro que te gustan!
Si son muy ricas, y se comen ensequida!
Besitos!
@Primi pasi in bucatarie
ResponderEliminarIn primul i-ti multumesc, ca a-i trecut pe la mine si t-e mai astept!
Sant fuarte bune, si daca se fac in echipa se termina numai decat de facut, iar de mancat la fel!Oricum merita facute, sant nemaipomenit de bune!
Te mai astept!
@Ina
ResponderEliminarAflu multe despre gogosile astea(numele lor. Nu conteaza cum se numesc principal este ca sant fuarte bune repede de facut si nu pierzi mult timp la ele!Cand a-i musafiri, fara anuntare pai faci repede ceva, iar astea-a sant numai bune de facut!
Te pup!
Daniela, tiene que estar muy rico. el aspecto es fabuloso, pero la masa y yo todavía no hacemos buenas migas jj
ResponderEliminarSaludos
@Juan
ResponderEliminarSu Juan son muy ricas, hasta he comido yo, que siemre intento evitar, comer frito!
Y de las masas, a mi me encantan, parece que soi una niña y juego con las plastilinas!
Mi marido siempre dice: hagas lo que hagas,no es dia que no hagas halgo de masa!
Hasta pronto!
O da! sunt delicioase minciunelele astea (asa le mai zicem noi) Chiar mi-ai facut pofta, nu am mai mancat de cateva luni bune :)
ResponderEliminarFoarte buna reteta si foarte gustoase gogosile. In Muntenia se numesc "scoverci". Pupici.
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