De data asta va propun o reteta de biscuiti , usoara, si cu un gust deosebit de bun. E clar ca pentru persoanele care nu iubesc scortisoara nu le va place, dar pentru cei care iubesc gustul de scortisoara e o reteta care merita sa o probati.
Noua ne plac foarte mult, de cand am facut acesti biscuiti a trecut ceva vreme, de atunci am tot incercat si cu alte fainuri. Asta numai din curiozitate si nu numai, doream sa-i fac mai nutritivi si sa le aportez ceva fibra, chiar daca au ei destula fibra de la dovleac. Sa va povestesc, am schimbat faina alba cu faina integrala de hrisca, au fost foarte buni, dar compozitia a fost mai tare si nu au crescut cum cresc cei cu faina normala, asa ca persoanele celiace pot prepara aceasta reteta inlocuind faina alba cu cea de hrisca, doara ca ar trebui sa scada putin din cantitatea de faina. Sunt persoane carora nu le place faina de hrisca dar mie imi place si nu numai mie si la copii si la sotul meu.
Doresc sa specific, acesti biscuiti au o textura diferita de biscuiti normali. In momentul cand ii preparam, cand sunt reci, imediat dupa ce i-am facut, sunt tari in exterior si moi pe dinauntru, chiar daca ii pastram intr-o cutie inchisa ermetic, a doua zi sunt mai moi, au textura a unui chec, sunt tocmai buni de inmuiat intr-o cana cu lapte de soia si cu roscove, cel putin eu, asa i-am mancat:)
Cu reteta asta particip la provocarea secreta, gazduita de Ama. Iar reteta este aleasa de pe blogul "Strumfa bucatareste". Despre aceasta reteta cu ceva vreme in urma s-a vorbit pe facebok, in grupul nostru de prietene. De ce sa va ascund, de pe atunci m-a intrigat aceasta reteta si doream s-o prepar, dar sunt multe care dorim sa le preparam si nu ajungem sa le preparam, iar acum am profitat de ocazie ca s-o probez. Si va voi da si link-ul de la reteta originala, link-ul care a fost la noi pe facebok, aici puteti vedea originalul, aici varianta lui Delia, iar varianta mea priveste ceva mai jos :)))
Teodora iti multumesc ca ne-ai descoperit aceasta reteta:)
Hola amig@s
Esta vez les propongo una receta de galletas, fácil de preparar y con un sabor muy rico. Claro está, están ricas y deliciosas solo para las personas que aman el sabor de canela. Así que no se la deben de perder, hay que probarlas, que no ses nada difíciles de preparar.
Esta receta la hice varías veces, así que la he probado con varías harinas, una de ellas fue harina integral de sarraceno, han salido muy ricas, solo que se ha cambiado la textura, la masa era más espesa y desde luego las galletas han salido más como unas montañas, pero igual de ricas o más, a mi me gusta mucho el sabor del sarraceno en las galletas. Pero les quiero presentar unas galletas muy parecida al original, pero de igual modo con algo más de fibra, aunque tiene bastante fibra por la calabaza. He mencionado lo de la harina de sarraceno para las personas que no toleran el gluten.
Las galletas son un poco diferentes de las galletas normales, me refiero a la textura. Cuando están recién hechas están un poco crujientes por fuera y blandas por dentro. El segundo día, aunque las guardamos en caja cerrada herméticamente, se ponen blanditas, obtiene la textura de un bizcocho. A mí me gustan mucho, son ideales para mojar en la leche de soja con algarroba.
La receta original es de aquí, sobre está receta se ha hablado en nuestro grupo de fb, de hecho ahí la vi la primera vez, luego la probo y una amiga, aquí pueden ver sú verción y mi versión la puedes ver si miras un poco más abajo :)))
Ingredinete pentru aprox 60 de biscuiti:
2 1/3 cana faina normala
1/2 tarate fine de ovaz (daca nu aveti tarate de ovaz, puteti adauga mai multa faina)
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara rasnita
1/2 lingurita nucsoara rasnita
1/2 lingurita sare
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125 gr unt
1 cana piure de dovleac fiert (aprox 500 gr dovleac crud)
1 ou
1 cana zahar brun
Ingredientes para 60 galletas:
2 1/3 taza harina normal
1/2 taza salvado fino de avena (si no lo tienen, pueden poner un poco más de harina normal)
1 cucharadita bicarbonato
1 cucharadita levadura química
1 cucharadita canela molida
1/2 cucharadita nuez moscada molida
1/2 cucharadita sal
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125 gr mantequilla
1 taza puré de calabaza cocida (aprox 500 gr calabaza cruda)
1 huevo
1 taza azúcar moreno
Elaborarea:
Inainte de toate, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, inclusiv untul.
1. Dam drumul la cuptor la 175ºC.
2. Amestecam ingredientele din primul grup de ingrediente, ar fi perfect daca am cerne faina.
3. Frecam bine untul cu zaharul, adaugam oul si piureul de dovleac, continuam sa mai frecam putin.
4. Acum adaugam faina putin cate putin, amestecam numai pana cand e totul integrat si omogen.
5. Punem din copozitie cu lingura sau cum am procedat eu, intr-o tava cu hartie pentru copt.
6. Se coc la 175ºC timp de 20min. Lasam cateva min in tava, nu mai mult de 5 min, dupa care le punem pe un gratar sa se termine de racit. Odata reci se pastreaza intr-o cutie care se inchide ermetic si intr-un loc cu aerul uscat si racoros.
Elaboración:
Lo primero, tener todos los ingredientes a temperatura del ambiente, y la mantequilla en pomada.
1. Encendemos el horno a 175ºC.
2. Mezclamos lo ingredientes del primer grupo de ingredientes, sería ideal cernir la harina.
3. Mezclamos bien la mantequilla con el azúcar, añadimos el huevo y el puré de calabaza y seguimos mezclando.
4. Ahora añadimos la mezcla de la harina poco a poco y mesclamos hasta que esté todo homogéneo.
5. Ponemos de la composición en una bandeja con papel de horno, lo podemos poner con una cuchara o con boquilla como lo he hecho yo.
6. Horneamos 20 min a 175ºC. Dejamos unos minutos en la bandeja, que no pasen de 5 min, después las ponemos encima de una rejilla para que acaben de enfriarse. Una vez fríos se guardan en una caja que se cierra hermético y en un lugar fresquito.
Vrei un biscuite? Te servesc cu multa placere:)))
¿Quieres una galleta? Te sirvo con mucho gusto:)))
¿Quieres una galleta? Te sirvo con mucho gusto:)))
Unas galletas muy ricas.
ResponderEliminarBuen día
son maravillosas Daniela!, me encanta la idea del salvado de trigo, las tendré muy presentes!
ResponderEliminarBss.
Me alegro mucho que les guste:)))
ResponderEliminarKako he usado salvado de avena y no de trigo, el salvado de avena le da más esponjosidad, el de trigo no lo he probado, creo que pesa más...
Besitos.
Yo hice esa receta hace tiempo, variando alguna cosilla! Y es que me encantan las galletas con calabaza, bueno, casi cualquier cosa que lleve calabaza :) Qué bonitas te han quedado, tan redonditas, con el dorado justo... ahora me has dado envidia, voy a ponerme a hornear pronto! :)
ResponderEliminarUn abrazo
si eu am facut reteta asta si sunt foaaarte buni biscuiti, sunt printre preferati
ResponderEliminarTare bine arata biscuiteii!!!Cred ca sunt tare buni!Ii trec pe lista:)Pupici!
ResponderEliminarHola Daniela,
ResponderEliminarhice tus galletas que resultaron muy buenas. Cambié mantequilla por aceite y se fueron de excursión con amigos. Todos quedaron encantados.
Gracias por la receta.
Un abrazo
Hola Cecília
EliminarMe alegro mucho que te hayan atraído las galletas, la verdad es que no duran mucho, se acaban muy rápido.
Y que las has hecho con aceite y han salido bien me alegro el doble, las voy a probar yo también.
Y no hay nada que agradecer:)
Hasta pronto.
Anda! Me apunto la receta teniendo en cuenta la utilización de harina de trigo sarraceno. Gracias y saludos!
ResponderEliminarCe ai folosit? Dolecei? sau dovleac placintar(cu coaja alba si interior portocaliu? Scuze dar nu imi dau seama.
ResponderEliminarAm folosit dovleac. Aici nu se gasesc dovleci rotunzi, e un soi de dovleci care sunt lungi, asemanatori cu dovlecei romanesti care au coaja alba. Dar nu sunt dovlecei, sunt dovleci. Cei din fotografie sunt acelas soi, dar sunt foarte mici ca marime, nu au fost lasati sa creasca, sau nu au crescut ei...
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