Ingrediente:
500 gr linte fiarta
1 ceapa mare
1 bat de telina
100 gr fulgi de ovaz
60 gr nuci
2 linguri pesmet
2 linguri sos de soia
2 linguri germeni de grau
4-5 linguri ulei extra virgin de masline
sare dupa gust
Ingredientes:
500 gr lentejas cocida
1 cebolla grande
1 rama apio sin hojas
100 gr copos de avena
60 gr nueces molidas
2 cacharas pan rallado
2 cucharas salsa de soja
2 cacharas germen de trigo
4-5 cucharas de aceite de oliva virgen extra
sal al gusto
Prima data am fiert lintea dupa ce am tinut-o o noapte la inmuiat,am scurs-o si am mixat-o. Ceapa si batul de telina( fara frunze) le-am tocat si calit in 4-5 linguri ulei de masline extra virgin, dupa care le-am mixat.Dupa cum vedeti in fotografie la inceput nu i-am pus fulgi de ovaz nu vene-a in reteta, dar cum nu mi-a placut consistenta i-am adaugat fulgi de ovaz.
Lo primero he cocido las lentejas después de una noche de remojo, la he escurrido y triturado.La cebolla y el apio las he troceado y sofreído en 4-5 cucharas de aceite y después las he triturado. Como se ve en la foto los copos de avena faltan porque en la receta no dice nada pero como no me gustaba la composición les he añadido y copos de avena.
Toate ingredientele le-am amestecat, si le-am lasat 20 min sa absoarba lichidele.
Todos los ingredientes las he mezclado, y las dejo por 20 min para que los copos valla absorbiendo los líquidos.
Le-am dat forma de chiftele care le-am dat prin pesmet, si le-am copt la 180ºC 20 min pe fiecare parte.
Voy formando bolas aplastadas las paso por pan rallado, y las introduzco en el horno a 180ºC 20 min por cada lado.
Daca dorim putem sa l-e dam prin ulei de masline extra virgin, dar numai pe o parte si sa le punem dupa aceia cu partea de ulei deasupra.
Si no tenemos régimen se puede pasar por aceite solo por un lado y después se pone con la parte aceitada hacia arriba.
Sunt foarte bune pe un strat de salata bogata.
Son muy ricas encima de un lecho de una rice ensalada.
daniela, minunata reteta asta si pentru mine, la dieta. Combinatia corespunde perfect zilei pe care o am eu maine, asa ca voi incerca reteta aceasta. Eu am redescoperit lintea de curand, de vreun an, si sunt incantata sa descopar astfel de preparate. Felicitari!
ResponderEliminarHi Daniela,
ResponderEliminarfoarte gustoase Chiftelele tale. Clar si sänätoase.
Ai fäcut o Prezentare superbä. Compliment
Salutäri Jacob
Nunca en mi vida me hubiera podido imaginar que se podian hacer las croquetas de lentejas!!!!
ResponderEliminarpero sin duda tienen que estar buenísimas!!!
Tomo nota!!!
Un beso, cielo.
Interesant! Am linte in casa, idei nu prea aveam :) Merci!
ResponderEliminarche buone!!! aspettami che arrivo!!
ResponderEliminarDraga Elena, ma bucur ca i-ti poate fi de folos.Cand le vei face sa nu te sperii ca le vezi putin moale cand se mai racesc se intareste.Astept vesti de la tine.
ResponderEliminarPe curand.
Multumesc de compliment Jacob.
ResponderEliminarAi dreptate sant foarte gustoase si sanatoase.
Hola Titaniii.
ResponderEliminarSi las vas hacer que no te asustas si las ves un poco blandas, al enfriarse se pone mas duras,sabes como son las lentejas.
Hasta pronto.
Buna Alexandrina
ResponderEliminarMa bucur ca i-ti este de folos.
Hola Federica
ResponderEliminarSi tienen buen aspecto, pero tambien son muy racas.
Hasta pronto.
Daniela, parabéns pela sua cozinha.
ResponderEliminarTudo muito lindo e com capricho invejável.
Que água na boca.
beijo enfarinhado.
p.s: não achei tradutor nos botões da sua cozinha, será que eu não soube procurar???
Desculpe mas tenho limitações com o computador, tenha paciência.
beijo.