Ingrediente preferment ( maia):
250 gr gris
200 ml apa
Restul de ingrediente:
250 gr gris
100 ml apa
10 gr miere
10 gr sare
5 gr drojdie
Ingredientes prefermento:
250 gr sémola de trigo
200 ml agua
3 gr levadura
El resto de ingredientes
250 ge sémola de trigo
100 ml agua
10 gr sal
10 gr miel
5 gr levadura de panadería fresca
2. Punem toate ingredientele in MP, in afara de preferment si dam la program rapid. Dupa doua min adaugam prefermentul putin cate putin. Odata ce a terminat de framantat punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperim si lasam o ora sa fermenteze.
3. Pregatim un vas rotund, punand un servet de bumbac pe care il infainam bine. Dam forma la paine aducand toate marginile in centru si punem aluatul in vasul pe care l-am pregatit. Acoperim si lasam pentru a doua fermentatie inca o ora.
4. Incingem cuptorul la 240ºC, rasturnam aluatul pe o tava si o introducem in cuptor. Se coace timp de 10 min cu aburi, dupa continuam sa o coacem aprox 25min. Odata coapta o vom pune pe un gratar sa se raceasca. Sa nu faceti cum am facut eu, am rupt din ea inainte sa se raceasca, ce sa-i faci, nu am putut sa-i stapanaesc pe cei din casa, ereau tare nerabdatoti sa o probeze. Va doresc si voua, pofta buna.
1. Mezclamos muy bien los ingredientes del prefermento, cubrimos y dejamos 16h a medio ambiente.
2. Ponemos todos los ingredientes en la cubeta de la panificadora, sin añadir el prefermento, damos al programa rápido y después de dos minutos añadimos el prefermento poco a poco. Una vez que acaba el amasado sacamos la masa y la ponemos en un bol engrasado y dejamos fermentar una hora.
3. Preparamos un bol redondo, ponemos un paño de cocina y lo enharinamos muy bien. Formamos el pan y lo ponemos en el bol previamente preparado, cubrimos y dejamos fermentar una hora.
4. Calentamos el horno a 240ºC, volcamos la masa sobre una bandeja e introducimos en el horno. Horneamos 10 min con vapor, después seguimos horneando 25 min más y si vemos que se pone muy colorido vamos bajando la temperatura del horno. Una vez horneado se deja enfriar sobre una rejilla. Que no hagáis como yo, que he abierto el pan antes de haberse enfriado, los de la casa ya no han querido esperar, olía tan bien en la casa...
2. Ponemos todos los ingredientes en la cubeta de la panificadora, sin añadir el prefermento, damos al programa rápido y después de dos minutos añadimos el prefermento poco a poco. Una vez que acaba el amasado sacamos la masa y la ponemos en un bol engrasado y dejamos fermentar una hora.
3. Preparamos un bol redondo, ponemos un paño de cocina y lo enharinamos muy bien. Formamos el pan y lo ponemos en el bol previamente preparado, cubrimos y dejamos fermentar una hora.
4. Calentamos el horno a 240ºC, volcamos la masa sobre una bandeja e introducimos en el horno. Horneamos 10 min con vapor, después seguimos horneando 25 min más y si vemos que se pone muy colorido vamos bajando la temperatura del horno. Una vez horneado se deja enfriar sobre una rejilla. Que no hagáis como yo, que he abierto el pan antes de haberse enfriado, los de la casa ya no han querido esperar, olía tan bien en la casa...
Felicitari! chiar arata foarte bine. Ma bucur ca v-a placut. Si aici a avut mult succes.
ResponderEliminarsi mie mia placut mult am mincat calda cu must si brinza si acum imi ploua in gura
ResponderEliminarSeara buna!
ResponderEliminarNu am facut niciodata paine din gris..........arata foarte bine si ma-ti convins ca este si buna.
Daniela, arata fantastic painica! Eu nu consum decat putina si numai integrala... dar asta poate convinge pe oricine sa guste. O sa incerc si eu pentru fiul meu. Felicitari!
ResponderEliminarce pufosie !!!
ResponderEliminarHola Daniela. Como yo en cuestión de masa soy un desastre viendo este pan que has hecho me imagino como debe estar de rico. No me canso de repetirlo, eres una estupenda cocinera.
ResponderEliminarGracias por tus comentarios, me alegro al leerlos.
Saludos
Buna Laura
ResponderEliminarIn primul rand vreau sa-ti multumesc pentru reteta.
Mi-a deschis drumul spre noi experimente.In curand vi le voi prezenta.
Buna soramea
ResponderEliminarSant sigura ca ti-a placut altfel nu se manca.
Pe curand
Buna Maria
ResponderEliminarDaca o vei incerca sigur nu ve-i regreta.
Pe curand
Buna Elena
ResponderEliminarSa stii ca este o mare ipita, atunci cand nu poti manca paine,dar i-ti spun ca daca vei manca ceva dimineata, nu se intampla nimic.Se consuma pina seara.
Multumesc de felicitari.
Buna Sabina
ResponderEliminarDa, este foarte pufoasa.
Pe curand
Hola Juan
ResponderEliminarGracias por pasar por aqui.
Y te vuelvo agradecer por el cumplido.
A mi tambien me da mucho gusto leer tus mensages.
Hasta pronto.