martes, enero 26, 2010

PAINE DIN GRIS / PAN DE SEMOLA DE TRIGO

Ingrediente preferment ( maia):
250 gr gris
200 ml apa 
3 gr drojdie
Restul de ingrediente:
250 gr gris
100 ml apa
10 gr miere
10 gr sare
5 gr drojdie

Ingredientes prefermento:
250 gr sémola de trigo
200 ml agua
3 gr levadura
El resto de ingredientes
250 ge sémola de trigo
100 ml agua
10 gr sal
10 gr miel
5 gr levadura de panadería fresca
1. Amestecam bine ingredientele de la preferment, acoperim si lasam 16h la mediu ambient.
2. Punem toate ingredientele in MP, in afara de preferment si dam la program rapid. Dupa doua min adaugam prefermentul putin cate putin. Odata ce a terminat de framantat punem aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperim si lasam o ora sa fermenteze.
3. Pregatim un vas rotund, punand un servet de bumbac pe care il infainam bine. Dam forma la paine aducand toate marginile in centru si punem aluatul in vasul pe care l-am pregatit. Acoperim si lasam pentru a doua fermentatie inca o ora.
4. Incingem cuptorul la 240ºC, rasturnam aluatul pe o tava si o introducem in cuptor. Se coace timp de 10 min cu aburi, dupa continuam sa o coacem aprox 25min. Odata coapta o vom pune pe un gratar sa se raceasca. Sa nu faceti cum am facut eu, am rupt din ea inainte sa se raceasca, ce sa-i faci, nu am putut sa-i stapanaesc pe cei din casa, ereau tare nerabdatoti sa o probeze. Va doresc si voua, pofta buna.

1. Mezclamos muy bien los ingredientes del prefermento, cubrimos y dejamos 16h a medio ambiente.
2. Ponemos todos los ingredientes en la cubeta de la panificadora, sin añadir el prefermento, damos al programa rápido y después de dos minutos añadimos el prefermento poco a poco. Una vez que acaba el amasado sacamos la masa y la ponemos en un bol engrasado y dejamos fermentar una hora.
3. Preparamos un bol redondo, ponemos un paño de cocina y lo enharinamos muy bien. Formamos el pan y lo ponemos en el bol previamente preparado, cubrimos y dejamos fermentar una hora.
4. Calentamos el horno a 240ºC, volcamos la masa sobre una bandeja e introducimos en el horno. Horneamos 10 min con vapor, después seguimos horneando 25 min más y si vemos que se pone muy colorido vamos bajando la temperatura del horno. Una vez horneado se deja enfriar sobre una rejilla. Que no hagáis como yo, que he abierto el pan antes de haberse enfriado, los de la casa ya no han querido esperar, olía tan bien en la casa...


12 comentarios:

  1. Felicitari! chiar arata foarte bine. Ma bucur ca v-a placut. Si aici a avut mult succes.

    ResponderEliminar
  2. si mie mia placut mult am mincat calda cu must si brinza si acum imi ploua in gura

    ResponderEliminar
  3. Seara buna!
    Nu am facut niciodata paine din gris..........arata foarte bine si ma-ti convins ca este si buna.

    ResponderEliminar
  4. Daniela, arata fantastic painica! Eu nu consum decat putina si numai integrala... dar asta poate convinge pe oricine sa guste. O sa incerc si eu pentru fiul meu. Felicitari!

    ResponderEliminar
  5. Hola Daniela. Como yo en cuestión de masa soy un desastre viendo este pan que has hecho me imagino como debe estar de rico. No me canso de repetirlo, eres una estupenda cocinera.
    Gracias por tus comentarios, me alegro al leerlos.
    Saludos

    ResponderEliminar
  6. Buna Laura
    In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru reteta.
    Mi-a deschis drumul spre noi experimente.In curand vi le voi prezenta.

    ResponderEliminar
  7. Buna soramea
    Sant sigura ca ti-a placut altfel nu se manca.
    Pe curand

    ResponderEliminar
  8. Buna Maria
    Daca o vei incerca sigur nu ve-i regreta.
    Pe curand

    ResponderEliminar
  9. Buna Elena
    Sa stii ca este o mare ipita, atunci cand nu poti manca paine,dar i-ti spun ca daca vei manca ceva dimineata, nu se intampla nimic.Se consuma pina seara.
    Multumesc de felicitari.

    ResponderEliminar
  10. Buna Sabina
    Da, este foarte pufoasa.
    Pe curand

    ResponderEliminar
  11. Hola Juan
    Gracias por pasar por aqui.
    Y te vuelvo agradecer por el cumplido.
    A mi tambien me da mucho gusto leer tus mensages.
    Hasta pronto.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)