domingo, diciembre 18, 2011

Chiftelute de linte si varza - Tortillitas de lentejas con repollo

Va prezint o reteta foarte nutritiva si sanatoasa. Sunt niste chiftelute care merg foarte bine cu un piure, un orez, mei, hrisca, cuscus... deci cu orice garnitura doriti, in felul asta obtinem un fel principal. La copiii mei le mai plac foarte mult sa le pun intr-o chifla pentru burgeri, cu salata verde, rosie, mustar... asa obtinem un fel de mancare rapida, dar sanatoasa.

Hoz presento una receta nutritiva y saludable, son unas tortillitas que va muy bien con un puré, un arroz, mijo, cuscús... con la guarnición que más nos guste, en este modo obtenemos un plato principal. A mis hijos les gusta también con panecillo para hamburguesas, le pone tomate, lechuga, mostaza... de este modo obtienen comida rápida, pero nutritiva y saludable.




Ingrediente:
250 gr linte
1/4 varza fiarta
8 catei de usturoi pisat
3 linguri fulgi de ovaz fini
1 lingura faina de gluten
1 lingura in macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita de chimion macinat
1 lingurita sare (sau cat doriti)
ulei de masline extra virgin pentru a praji

Ingredientes:
250 gr lentejas
1/4 repollo cocido
8 dientes de ajos machacados
3 cucharas copos de avena finos
1 cuchara harina de gluten
1 cuchara lino molido
1 cucharadita tomillo seco
1 cucharadita orégano seco
1/2 cucharadita comino molido
1 cucharadita sal (al gusto)
aceite extra virgen de oliva para freír
Elaborare:
1. Lintea trebuie tinuta la inmuiat intre 3-5 zile, in primele 12 ore la mediu ambient dupa care se tine la frigider iar la fiecare 12 ore se spala si se schimba apa. Asta nu e pentru a fi mai moale lintea ci pentru a fi mai nutritiva, linte va fi germinata si mult mai bogata in propietati.
2. Fierbem varza, dupa care mixam lintea, varza stoarsa bine de asemeni o mixam, amestecam cu restul de ingrediente si lasam 20 min.
3. Puteti sa le prajiti sau sa le faceti in tigaia de teflon unsa cu ulei. Cand se prajesc se fac mai repede si trebuie avut grija sa nu fie prea groase, iar daca le faceti fara ulei, numaia cu tigaia unsa, trebuie sa le faceti la un foc mic si va dura mult mai mult.

Elaboración:
1 Las lentejas hay que tenerlas a remojo entre 3-5 días, en los primeros 12 horas a medio ambiente, después se dejan en el frigorífico y a cada 12 horas se lavan y se cambia el agua. Esto no es para que se pongan blandas si no para que tenga más propiedades, las lentejas estarán casi germinadas y mucho más ricas en nutrientes.
2. Hervimos el repollo, después trituramos las lentejas y el repollo bien escurrido del agua, mezclamos con el resto de ingredientes y dejamos 20 min.
3. Se pueden freír o hechas en la sartén solo con unas gotas de aceite. Cuando se fríe se hacen mucho más rápido y no hay que dejarlas muy gruesas, y si los hacemos sin freír se hacen a fuego muy lento y van ha tardar mucho más. Si las freímos las ponemos, las ponemos enseguida encima de papel de cocina.
In partea stanga puteti vedea chiftelute prajite, iar in partea dreapta facute in tigaia unsa cu ulei.
El el lado izquierdo pueden ver las tortillitas fritas, y en el lado derecho están hechas solo con unas gotas de aceite.
Va doresc o zi buna:)))
Hoz deseo un buen día amigos:)))

4 comentarios:

  1. Me encanta la propuesta, en casa va a gustar mucho estas tortillitas
    besos

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  2. Año nuevo... blog nuevo! Me gusta tu nueva imagen. Deseo que pases unas felices y tranquilas fiestas con tu familia y que el año nuevo nos traiga lo que este nos negó! Besos

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  3. Am facut si eu aceste chiftele si intr-adevar le pot recomanda si eu, sunt gustoase pentru cine vrea sa manance sanatos.

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  4. Apropo o nota pentru Daniela, am citit ca faci din chiftelele acestea hamburgheri rapizi, vreau sa iti recomand si eu, din experienta personala, o pagina de pe care am facut o data si eu hamburguesas si pana in ziua de azi le repet, e mancarea preferata a sotului si a copilului si a mea,
    http://allrecipes.com/Recipe/Quinoa-Black-Bean-Burgers/Detail.aspx?evt19=1
    daca nu intelegi engleza pot sa iti traduc eu. Apoi mai pun intre painici: mayonesa facuta de mine, ceapa, salata verde, masline verzi (in loc de castraveti murati), rosii, si chiftelele de quinoa si fasole neagra(reteta e scrisa pe pagina care ti-am dat-o).
    Ne plac foarte mult, si la gust sunt ca cele de la McDonalds.
    Vreau sa te felicit ca ai o pagina foarte buna de bucate, te respect foarte mult si fac des retetele de pe pagina ta.

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