sábado, junio 05, 2010

TOCANITA DE CARTOFI SI OUA / ESTOFADO DE PATATAS, JUDIAS Y HUEVOS


Va prezint o reteta a familiei mele, deci stilul lui mama de a pregati mancarurile. La noi in familie cum santem de generatii ovo-lacto-vegetarieni, intodeauna sa folosit dupa parerea mea foarte multe oua. Si mama facea multe mancaruri in care introduce o omleta cu faina sau cu malai. Va sfatuiesc sa incercati veti vedea ce gust bun are.
Hos prezento una receta de mi familia, al estilo de mi marde. En mi familia como yo soy la 5ª generacion de ovo-lacto-vegetarianos, siempre se ha echo digo yo demasiado uso de los huevos. Y mi madre en muchas recetas incluye una tortilla francesa que la hace con harina o con semola de trigo o maiz. Hos aconsejo que lo probeis y verais que le da un sabor muy rico.


Ingrediente:

1 kg cartofi
250 gr teci subtiri 
250gr pasta de rosii
2 oua
2 linguri faina
4-5 linguri ulei de masline
3 graunti de usturoi
1 lingurita cimbru
2 lingurite marar
un praf de cayena ( cu grija este foarte picant)
sare dupa gust

Ingredientes:

1 kg patatas
250 gr judias verdes baby
250 gr tomate frito
2 huevos
2 cucharas harina
4-5 cucharas aceite de oliva
3 dientes ajo
1 cucharadita tomillo
2 cucharaditas eneldo
una pisca de cayena ( cuidado es muy picante)
sal al gusto

Tecile spalate le curat de codite si le tai cam de 4-5 cm marime. Cartofi ii curat si ii tai felii mai marisoare. Le pun la fiert in apa, ( cantitatea de apa aproape sa acopere cartofi). Le las sa fiarba 15 min.
Intre timp pregatesc o omleta din cele doua oua si faina, ( intr-o tigaie de teflon unsa cu ulei) dupa care le tai cam de 3 cm marime.
Dupa ce a trecut cele 15 min adaug pasta de rosii, omleta taiata, usturoiul pisat, mirodeniile, uleiul, sare dupa gust si completez cu apa. Intoduc in cuptor si coc cam 40 min la 220ºC.
E gata de servit, bineinteles am servit cu painica facuta in casa. De servit sfatuiesc sa se serveasca imediat, deci calda si proaspata.

Las judias limpias les quito las partes de las puntas y las corto de unos 4-5 cm. Las patatas peladas las corto en gajos grandesitos Y pongo a hervir con agua casi que las cubra unos 15 min .
Mientras preparo una tortilla francesa de los huevos y la harina ( en una sarten de tefal con aceite justo para engrasar) despues lo corto de unos 3 cm.
Despues de pasar los 15 min añado los tomates fritos, la tortilla francesa, el ajo machacado, las especias, el aceite, sal al gusto y completo con agua.Introdusco en el horno y la horneo unos 40 min a 220ºC. Y ya se puede servir, porsupuesto hemos servido con pan hecho en casa.
De consumir se aconseja que se consuma en el momento.

13 comentarios:

  1. Meencanta esta receta, la probaré. Yo aunque como carne y pescado d vez en cuando, mi dieta base también es ovo-lacteo vegetariana, así que me gustan más este tipo de recetas que las que lleven carne...
    Besitos

    ResponderEliminar
  2. Nu suna rau deloc,mazare cu oua fierte am invatat de la sotul meu sa fac,dar am sa incerc si reteta ta,sigur o sa ne placa.Te pup si iti doresc weekend frumos !

    ResponderEliminar
  3. Este plato debe estar muy rico y además muy original.
    Daniela, he ido otra vez a votar y no lo admite, aunque no se rumano creo entender que dice que esa receta ya la he votado. He ido a votarte la de los calabacines.
    Saludos

    ResponderEliminar
  4. Dani draga, te-am votat! Cayene piper este el picant dar foarte sanatos! Ajuta la arderea grasimilor in corp. Ti-am scris si un email. Brava, asa imi placi-comentariul de la Paella. O intrebare? In youtoube, nu am inteles ce a fost alea verzi specifice pt. paella? te rog ma poti lamuri, arata ca niste avocado, dar nu-s... Multumesc si o seara placuta! Cami

    ResponderEliminar
  5. Am gasit ce pune nenea ala in Paella, dar acum nu stiu pe romana , hi,hi,hi...

    ResponderEliminar
  6. Dani, mersi mult. Da, anginare sint. Multam mult. O saptamina minunata! Vad ca n-ai primit email de la mine-Cajowitt@aol.com

    ResponderEliminar
  7. Buna Cami
    Da ti-am raspuns dar in timp ce tu ereai pe aici hhh...
    Deci stii ce este, cat despre cayena este un condimen picant dar are efectul ca un antibiotic asupra organismului, eu piper nu folosesc nici nu am in casa.

    Sa-ti spun cum mai folosesc eu cayena, cand simti putin simtoma ca te doare gatul pune o gura de apa intr-un pahar cu un varf de cutit de cayena, il bei si dupa aceia nu mai iei nimic nici mancare nici bautura sa lasi sa-si faca efectul veu vedea ca a doua zi nu a avansat durerea si a trecut.
    Copii mei iarna cum simte ceva la gat, vine si-mi zice mami da-mi cayena... chiar daca este iute de te arde pe gat.
    Te pup draga mea si sper sa mai avem asa conectari.

    @Hola Caldebarcos
    Me alegra muchisimo que es de tu agrado. En cuanto lo pruebes me das tu opinion bale?
    Un besito.

    @Buna Mirela
    Ma bucur ca iti place ideia cum o vei proba sa-mi dai parerea ta, bine?
    Te pup si-ti doresc o saptamana placuta.

    @Hola Juan
    Si Juan ya has votado al abrir la ventana por el icono, muchisimas gracias, aprecio mucho tu apoyo.
    Hasta pronto.

    ResponderEliminar
  8. Daniela no se que te habrá pasado con HIlmar, me alegro de que lo hayais aclarado.
    Besitos

    ResponderEliminar
  9. très appétissant, j'aime beaucoup
    bonne soirée

    ResponderEliminar
  10. @Gracias FImére.


    @Gracias por el cumplido, Rosa.

    ResponderEliminar
  11. Daniela, nu gasesc imaginea pe acre sa dau click ca sa te pot vota!

    ResponderEliminar
  12. @Buna Corina
    Nu stiu ce se intampla, sant memente in cursul zilei in care nu se poate accesa la pagina de votari. De ce? Nu stiu...
    Multumesc mult pentru interesul de a ma sustine.
    Te pup.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)