tag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post4021330057478066969..comments2023-11-28T00:15:50.002+01:00Comments on vegetarian gustos si sanatos: Paine 100% integrala-prima paine cu desem-Pan 100% integral-primer pan con desemAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-23164628676856584892012-12-12T21:54:51.221+01:002012-12-12T21:54:51.221+01:00Buna
S-ar putea spune ca nu sunt nici n varsta:) I...Buna<br />S-ar putea spune ca nu sunt nici n varsta:) Incerc sa consum cat mai multe alimente Bio de ceva ani buni... <br /><br />Cat despre drojdia naturala e foarte usor de "fabricat", trebuie numai sa amestecati apa si faina... dar la mine pe blog sau pe alte bloguri, gasiti lamuriri in privinta la cum sa faceti un cultiv de maia, odata ce aveti maiaua, faceti fermentul desem care e foarte usor de facut si de intretinut.<br />Daca sunteti hotarat si aveti indoieli, nu ezitati sa intrebati. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-37354803997255978452012-12-12T21:31:57.350+01:002012-12-12T21:31:57.350+01:00Sàrut mâna,
Am dat intâmplàtor de blogul dvs si ga...Sàrut mâna,<br />Am dat intâmplàtor de blogul dvs si gasesc interesant cum facetzi dvs pâinea. Am sà mà inspir din retzetele dvs publicate chiar dacà gasesc termeni ce mà chinui sà-i inteleg - mà refer la denumirea si modul de fabricare al "drojdiei" - inlocuitor ...mà rog.<br />Sper sà nu mà luatzi in râs pentru noua mea pasiune. Sunt eu pe aici singurul cu pantaloni pe mine si ceva'n pantaloni(glumesc)dar, am aceastà pasiune de'a invatza sà-mi fabric singurel painea si de se poate cât mai natural posibil. Merci de mà ajutatzi,iar dacà avetzi timp si vreti sà và ocupatzi special de un "docil invàtzàcel" và promit atentzie màrità.<br />à propos: và alimentatzi BiO de multà vreme? Fizionomia dvs este dragalasà si aratà tânàrà.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-31993245900882377482012-09-07T09:31:08.841+02:002012-09-07T09:31:08.841+02:00Buna Daniela,
asa cum vorbeam in luna iulie iata ...Buna Daniela,<br /><br />asa cum vorbeam in luna iulie iata ca a sosit momentul pentru desem si painea integrala. Am facut painea si pot sa-ti spun cu mandrie ca e buna. Foarte buna. Prima paine 100% integrala. In urmatoarele zile voi posta pe blogul meu si atunci poti vedea si tu rezultatul. Anahttps://www.blogger.com/profile/02272786761636680766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-83701153853169835402012-07-07T19:04:35.059+02:002012-07-07T19:04:35.059+02:00Din cate stiu, putem congela aluat vechi, acum nu ...Din cate stiu, putem congela aluat vechi, acum nu stiu daca e posibil si cu desemul.<br /><br />Richard Bertinet are in cartea lui un ferment la 50% hidratare, de fapt asta e fermentul pe care il foloseste el in toata cartea. El tine in frigider 400 gr de ferment si il improspateaza la fiecare 2-3 zile. Cand pleaca in vacanta el spune ca nu trebuie sa iei fermentul cu tine, el recomanda sa-i maresti cantitatea la ferment pana la 2kg, in loc sa folosesasca din el sau sa arunce in ultimele doua saptamani inainte de a pleca in vacanta, continua sa-l alimenteze pana ajunge la 2kg. Spune ca in felul asta poate rezista mai mult, cu cat e mai multa cantitate cu atat mai bine. Garanteaza ca pentru doua saptamani fermentul e asigurat. Cand se intoarce ia din centru parte din ferment si continua cu improspatarea.<br /><br />Acum tu stii daca e rentabil, cu toate ca eu consider ca merge si congelat. Eu am congelat aluat cu maia si a mers sa fac paine cu el.<br /><br />Iti multumesc pentru gandurile tale, da, si eu tot asa analizez painea, si tot ca tine ma consider, pentru cei din casa toate painile sunt la fel, asa ca pe umeri mei e sa dau verdictul:)<br /><br />Ce am descoperit ultima data cand am facut paine. Am facut din 135 gr desem 2,800 gr aluat, mi-au iesit 4 paini minunate, dar am fost surprinsa de gustul acru accentuat pe care l-a avut. Ma tot gandeam si nu stiam motivul, aluatul nu a fermentat mult, au fost numai 8h in prima fermentare la frigider. In sfarsit, am aflat motivul, numai ca trebuie sa mai probez. Se pare ca atunci cand folosesti un mic procent de faina fermentata, cu atat mai accentuat e gustul de ferment. Deci trebuie sa mai probez ca sa fiu sigura.<br /><br />Pe curand draga Ana.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-48156163761418684422012-07-07T13:59:30.330+02:002012-07-07T13:59:30.330+02:00Eu una nu am sa rad de tine. Atunci cand fac paine...Eu una nu am sa rad de tine. Atunci cand fac paine sunt ucenic, brutar si juriu, toate intr-o singura persoana. Uncenic fiindca mai am de invatat, brutar ca doar eu o fac de la maia pana la copt si juriu fiindca dupa ce e coapta incep evaluarea. Asa cum spui adulmec felia de paine, observ daca are urechiusa si cat de mare/mica este, daca coaja face mici fisuri ca si cum arata pamantul uscat etc. Sper sa te ajute cu ceva dar vroiam sa stii ca nu esti singura :)<br />Faina pe care am folosit-o este faina integrala strong organica (12,6% proteina. Nu renunt eu asa usor numai ca desem voi face abia pe la jumatatea lui august, din motive de concediu. Apropo, cand suntem plecati, cum se intretine desemul? Daca as avea raspunsul la aceasta intrebare atunci ma apuc de el in zilele urmatoare.Anahttps://www.blogger.com/profile/02272786761636680766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-21344974129454657652012-07-06T17:54:02.137+02:002012-07-06T17:54:02.137+02:00Multumesc Ana
Eu am facut painea asta cu primul fe...Multumesc Ana<br />Eu am facut painea asta cu primul ferment de desem, adica l-am avut prima data la 50% hidratare, dar fara a-l introduce in faina. Si prima data cand l-am pus in faina am facut painea de aici.<br />Iti pot spune ca avand desemul am aghizitionat un ferment de care nu ma pot desparti. Fac chiar si paini semi-integrale si sunt toate foarte bune, deosebite. Numai dupa ce a trecut o luna, desemul meu a achizitionat un gust aparte, un gust acid, dar diferit de cel de la maia, si nu e nici asa de puternic. Nu stiu, e foarte diferit, e subtil si regasesc mult mai multe arome. Nu-ti imaginezi cum rade cine ma vede atunci cand savurez painile cu desem. Le miros exact cum fac persoanele cu vinul:) iar cine ma vede nu intelege... Deci in concluzie, nu iti va pare rau daca iti vei face desem.<br /><br />Cat despre painea pe care spui ca ai incercat-o si ai esuat, lucrul ala poate ca s-a intamplat si din cauza fainii, cu toate ca faina pe care eu am folosit nu e o faina puternica, bogata in gluten. Doar tu trebuie sa stii cum erea aluatul cand i-ai dat forma, daca avea aspectul unui balon bine intins... daca nu erea asa inseamna ca asta erea cauza. Sau cum spui tu, poate ca a fermentat prea rau. Cat despre hidratare, la painea asta e o hidratare in jur de 88%, e un aluat foarte hidratat, lipicios. Dar cum am mentionat in articol, am incercat sa-l ating cat mai putin posibil, l-am lucrat foarte mult cu spatula.<br /><br />Astept vesti de la tine cand vei obtine fermentul desem. Eu iti garantez ca va fi pe locul unul intre fermenti, cel putin in casa mea asa s-a intamplat. Din maia mai arunc, dar desem niciodata.<br /><br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-16034144651133286432012-07-06T16:54:47.134+02:002012-07-06T16:54:47.134+02:00absolut superba painea, Daniela. Am cochetat si eu...absolut superba painea, Daniela. Am cochetat si eu candva cu desemul dar in acel moment nu am fost pregatita pentru el. Am ramas la maia dar dorinta de-a face paine 100% integrala este mai mare si cu siguranta peste ceva timp voi reveni la desem. La prima incercare cu desem, m-am grabit fiindca nu am mai avut rabdare sa-l hranesc inca o data si apoi sa fac paine cu el. De asemenea, aluatul a fost prea hidratat sau dospit, fiindca atunci cand l-am rasturnat pe paleta, a fugit :) Oricum, desemul este urmatoarea provocare si painea de secara 100%.<br />Numai bine,<br />AnaAnahttps://www.blogger.com/profile/02272786761636680766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-28219487395727775752012-06-22T07:17:31.344+02:002012-06-22T07:17:31.344+02:00Hello, i think that i saw you visited my web site ...Hello, i think that i saw you visited my web site thus i <br />came to return the favor.I'm trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!<br /><i>Also visit my homepage</i> ... <b><a href="http://pokernavigate.co.uk/" rel="nofollow">Poker Navigator</a></b>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-62949814332680783362012-06-14T15:06:59.008+02:002012-06-14T15:06:59.008+02:00He visto tu pan en cuanto lo publicaste pero no he...He visto tu pan en cuanto lo publicaste pero no he tenido tiempo a leerlo con calma hasta hoy, incluidos los enlaces tan interesantes que reseñas, había leído sobre el Desem Starter pero nunca lo hice, la verdad es que pensé que era mucho más complicado y no sabía que tal resultaría pero ahora veo que lleva un tiempo y un poco de trabajo pero no es para tanto en cambio el resultado si que es espectacular. Yo ahora no hago pan excepto esos dos que tu y yo sabemos... en cuanto vuelva a tener quien se lo coma preparo este fijo! BesosSaloméhttps://www.blogger.com/profile/00068882274850185926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-37017893439005248532012-06-12T17:48:03.256+02:002012-06-12T17:48:03.256+02:00Mersi draga, am citit. Succes in continuare.Mersi draga, am citit. Succes in continuare.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-43014619139871720462012-06-12T17:18:23.841+02:002012-06-12T17:18:23.841+02:00Multumesc Mia, mi-ai inveselit seara cu mesajul ta...Multumesc Mia, mi-ai inveselit seara cu mesajul tau:)<br />Eu am maiaua de trei ani, dar sa stii ca am facut paini jalnice pana am gasit pe Codruta. Asa ca si eu sunt in parte instruita tot de ea.<br />Si eu am intarziat destul pana am luat hotararea sa fac desem-ul, ma gandeam ca nu are rost, avand doua maiele in casa... Dar intr-un final am zis, sa incerc, ca nu voi pierde nimic. Si ma bucur foarte mult. Mai ales ca e un ferment care nici nu-ti cere mult. Il ai acolo in frigider fara sa iti ceara prea multa atentie, iar cand doresti sa faci paine el e acolo, gata de actiune.<br />Ma bucur ca painea mea te-a ajutat sa iei hotararea in a face acest ferment, iti garantez ca nu vei regreta.<br /><br />Multumesc pentru cuvintele de apreciere, mi-a facut mare placere sa-ti citesc mesajul si te mai astept pe la mine.<br />Astept sa-mi povestesti experienta ta cu desem-ul.<br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-41072878859910325842012-06-12T16:30:13.879+02:002012-06-12T16:30:13.879+02:00Buna Daniela,
sunt foarte fericita sa te gasesc! ...Buna Daniela,<br /><br />sunt foarte fericita sa te gasesc! Am citit multe din retetela tale, am si facut cateva esti minunata!<br />Felicitari pentru toate minunatiile ce-ti ies din manute! Esti un om deosebit si m-am indragostit pe loc de ceea ce faci!<br />Am si eu maiele mele din secara si faina alba din septembrie anul trecut, am inceput usor cu painea de secara, apoi nu m-am putut abtine la paini cu faina alba, Codruta m-a "contaminat" iar cand am vazut ca scrie despte desem nu am indraznit sa citesc, de frica sa nu il fac.<br />Painea ta m-a convins insa si o sa incep si eu desemul meu sa fac aceasta painica - de aur.<br />Multumim mult pentru tot ceea ce imparti cu noi, este mai mult decat folositor.<br />Te imbratisez!<br />miaMiahttps://www.blogger.com/profile/10894589571307552942noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-63181589067684468302012-06-11T12:24:24.265+02:002012-06-11T12:24:24.265+02:00Impresionante, Daniela! ¡Magnífica hogaza! Nunca h...Impresionante, Daniela! ¡Magnífica hogaza! Nunca he oido hablar del desem y me ha llamado mucho la atención, porque este pan 100% integral y sin levadura comercial es una bomba. ¡Yo quiero hacerlo! <br /><br />Pero por favor, dime cómo se hace el desem, que no tengo ni idea. Tengo mucho interés por hacer panes 100& integrales y decentes.<br /><br />Un beso.Laura Piñerohttps://www.blogger.com/profile/00147020271053648175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-32665930645618356752012-06-11T06:49:35.296+02:002012-06-11T06:49:35.296+02:00Así es, y me ha sorprendido mucho.
Besitos.Así es, y me ha sorprendido mucho.<br />Besitos.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-82690713906290747882012-06-10T23:58:16.151+02:002012-06-10T23:58:16.151+02:00Qué bien te ha quedado y con la prueba de la membr...Qué bien te ha quedado y con la prueba de la membrana incluida!<br /><br />besosasjhttps://www.blogger.com/profile/15498460045741783148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-32595590006235612452012-06-10T20:17:25.192+02:002012-06-10T20:17:25.192+02:00Buna Andreea
Eu tot din reteta aceea m-am inspirat...Buna Andreea<br />Eu tot din reteta aceea m-am inspirat, numai ca aluatul meu are o mai mare hidratare e de 88,39%. <br />Cred ca greseala care se face la aluatul integral e ca ne zgarcim la apa, fiind obisnuiti cu aluatul care nu e 100% integral.<br />Ce sa-ti spun, pentru mine a fost o revelatie painea asta. Nu-i gasesc nici un alt secret in afara de marea hidratare si framantatul, framantatul e cel mai important. Deci am reusit sa treaca proba membranei, plus ca in timp ce-l framantam, aluatul facea basici si basici.<br />Deci acum voi face alte retete care pentru mine au fost un total esec. <br />Desemul tau nu stiu daca a avut vreo problema, unde l-ai lasat tu sa fermenteze...<br />Eu l-am tinut de luni dupa-amiaza pana vineri in jurul orei 2 in frigider in partea cea mai de jos, unde temperatura e cea mai mica. El erea crapat si avea o coaja foarte tare. Mirosul lui erea destul de acid, dar nu intepator. Tot timpul asta nici nu m-am uitat la el, am zis, in cazul in care e prea fermentat nu-l folosesc si astfel va fi mai bun data urmatoare, fiind prima data cand sta in faina. Dar a fost foarte bun.<br />Azi, am facut din nou painea, aceeas paine, dar desemul a fost facut vineri, si l-am folosit azi in jurul orei 11. Dar ca sa fiu sigura ca va fi gata l-am tinut in frigider, dar de data asta in partea de sus, acolo e temperatura cea mai ridicata. Si tot asa l-am gasit, crapat, m-ai crapat decat vineri. Iar painea a iesit foarte bine, dar numai ca de data asta a avut o urechiusa voluntara. Asta pentru ca am girat putin aluatul dupa ce am i-am dat tensiune cu spatula, speram sa obtin painea mai inalta, ca si a mea e putin lasata, fata de cum sunt obisnuita, si cum a avut mai multa tensiune a crapat putin. Voi pune fotografii, dar maine cand o voi taia.<br />Inca ceva, ca sa am cantitatea necesara de desem-ul pentru paine si cei 50gr pentru a continua, pun 50gr desem din centru, 50gr apa si 100 gr faina integrala.<br /> <br />Astept vesti de la tine.<br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-34122103115580207732012-06-10T19:58:46.354+02:002012-06-10T19:58:46.354+02:00Gracias Carmela por tus palabras.
También a la ge...Gracias Carmela por tus palabras. <br />También a la gente como yo por la red, les agrada cuando su trabajo es apreciado, así que gracias.<br />Besitos.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-33685057141632670652012-06-10T19:57:29.037+02:002012-06-10T19:57:29.037+02:00Desemul e o maia aproape uscata dar are numele lui...Desemul e o maia aproape uscata dar are numele lui propiu, desem. In introducere am pus link-uri catre el, unde sunt mai multe informatii despre cum se face.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-52424460825945283862012-06-10T19:55:57.284+02:002012-06-10T19:55:57.284+02:00Gracias Núria:)Gracias Núria:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-66647521311322475652012-06-10T19:44:36.695+02:002012-06-10T19:44:36.695+02:00Buna, Daniela! Am incercat si eu sa fac paine cu d...Buna, Daniela! Am incercat si eu sa fac paine cu desem acum vreo saptamana, am urmat reteta de aici: http://www.thefreshloaf.com/node/27999/honest-bread-100-wholewheat-desem-bread-and-some-country-bread. <br /><br />Aluatul mi-a iesit insa extrem de hidratat si o data rasturnat din banneton si pus in cuptor, s-a raspandit ca o clatita. De asemenea a ramas crud si a trebuit sa arunc painea. Eu hranisem insa desemul cu 24 de ore inainte inainte de a-l folosi pentru paine, sa fi fost asta problema? De asemenea ma gandesc ca faina mea nu era proaspat macinata si de-asta nu a tras atata apa. <br /><br />Am sa incerc si eu sa fac reteta ta saptamana asta. <br /><br />Felicitari pentru paine! Sunt nerabdatoare sa simt si eu gustul asta de paine cu desem. <br /><br />Numai bine!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/07940848855110142899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-11223761805043822392012-06-10T18:26:32.331+02:002012-06-10T18:26:32.331+02:00Me guardo esta entrada como oro en paño, que lujo ...Me guardo esta entrada como oro en paño, que lujo tener gente como tu por la red, en cuanto tenga tiempo lo intentare hacer, gracias por compartir. Besos.Carmela (Sunflower)https://www.blogger.com/profile/09225054840531731611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-59366015742890431402012-06-10T18:22:56.045+02:002012-06-10T18:22:56.045+02:00Felicitari. Am o intrebare: ce e desemul? MariaFelicitari. Am o intrebare: ce e desemul? MariaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-63732193104589968712012-06-10T18:15:06.065+02:002012-06-10T18:15:06.065+02:00Simplemente perfecto...Simplemente perfecto...Núriahttps://www.blogger.com/profile/03515063329641681110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-63771514101095127552012-06-10T16:39:02.091+02:002012-06-10T16:39:02.091+02:00Grazie Federica:)Grazie Federica:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-8625860317883159632012-06-10T16:38:09.011+02:002012-06-10T16:38:09.011+02:00Gracias Mari Carmen:)
Besitos.Gracias Mari Carmen:)<br />Besitos.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.com