tag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post1155809950145407568..comments2023-11-28T00:15:50.002+01:00Comments on vegetarian gustos si sanatos: Pan integral con masa madre refrigeradaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-16414555341011605592012-04-10T16:42:41.667+02:002012-04-10T16:42:41.667+02:00Da, eu mi-as dori un deshidrator,dar in norvgegia,...Da, eu mi-as dori un deshidrator,dar in norvgegia, legumele si fructele...doar de la supermarket putem sa le cumpparam , adica cu eeeeuri si nu are rost sa le usuc, la supermarket sunt mereu la acelasi pret mare!As putea doar rosii si alte legume sa usuc doar pentru gustul deosebit , nu garantez oricum ca va fi ca cel al legumelor romanesti! Mie mi-ar folosi deshidratorul pentru painici si clatite, diverse prajituri raw....oricum e util pentru a manca sanatos! Tu , daca locuiesti in Spania , ai sansa de a gasi si legume si fructe eco cred! <br />Pentru uscat painicile am folosit aragazul cu butonul rotit aproape de cea mai mica temperatura si ventilatorul pornit inauntru!<br />Felicitari pentru painica pare tare gustoasa si rustica!O sa incerc sa scot maiaua de la frigi si sa o las putin la temperatura camerei cam o ora sau vad eu, poate painica va creste mai mult!<br />Pe curand!nicoletanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-7049871000157907982012-04-08T23:00:35.225+02:002012-04-08T23:00:35.225+02:00Ce bine! Presupun ca ai deshidratador, de mult imi...Ce bine! Presupun ca ai deshidratador, de mult imi doresc si eu unul. Dar mi se pare ca nu e o buna investitie daca nu-l folosesc la mai multe. Adica nu am timp sa prepar multe alimente raw, m-am gandit foarte mult, dar trebuie mult timp pentru a te hrani numai crud. Apreciez foaret mult persoanele care isi pot produce o astfel de hrana.<br />Si da, cunosc site-urile citate, dar iti multumesc pentru intentie:)<br /><br />Dupa cum ti-am spus am facut deja paine, am vrut sa fac exact dupa metoda de la asta inlocuind maiaua cu maia de secara integrala, cred ca daca as fi folosit direct maiaua fara a o pune la frigider ar fi iesit mai bine, mai ales ca fiind una de secara e mult mai vrenica in a termina alimentul:). Painea nu e un succes total, dar mi-ai starnit dorinta de a face si paine mai integrala, imi place foarte mult gustul.<br />Daca vrei sa o vezi, e deja pe pagina de pe fb si iti las aici link-ul:<br /><br /> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=355937554442177&set=a.355937374442195.73202.229708090398458&type=1&theater<br /><br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-77847007924663751712012-04-08T22:26:18.938+02:002012-04-08T22:26:18.938+02:00Da, super , abia astept poza!Eu deocamdata mai ast...Da, super , abia astept poza!Eu deocamdata mai astept putin sa se mai maturizeze drojdia mea! Eu am pregatit azi niste painici delicioase raw uite blogul : www.rawmona.blogspot.com,si de asemenea ligiapop.com Mult succes in continuare!nicoletanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-3228207359712515632012-04-07T23:11:31.348+02:002012-04-07T23:11:31.348+02:00Da Nicoleta, am facut-o, chiar in seara asta am co...Da Nicoleta, am facut-o, chiar in seara asta am copt painea:)<br />Rezultatul arata bine, crestaturile nu au iesit cum trebuie, dar sunt multumita de cum a iesit. Mai ales ca am facut-o cu maia de secara integrala+faina integrala. Deci a fost putin dificil de facut (aduce foarte mult cu painea de secara) dar va fi o paine sanatoasa.<br />Daca vrei sa o vezi, maine voi publica fotografii pe pagina de fb.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-79665480874006110092012-04-07T23:06:24.456+02:002012-04-07T23:06:24.456+02:00Hahaha ce ma bucur ca ti-am facut pofta de painea ...Hahaha ce ma bucur ca ti-am facut pofta de painea ca odinioara, mie, painica aceasta,imi trezeste amintiri din copilarie la bunica mea.....!!!Succes iti doresc sa iti iasa o painica deosebita care sa te incante!<br />Mersi mult pentru raspuns si pentru explicatii, imi vor fi de ajutor! <br />Iti doresc mult succes in ceea ce faci si numai bucurii !nicoletanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-3610918535818193642012-04-06T16:33:08.005+02:002012-04-06T16:33:08.005+02:00Deci eu in general pun o parte drojdie si trei par...Deci eu in general pun o parte drojdie si trei parti de faina+ trei parti apa. Deci eu as face asa, 30drojdie naturala+90faina+90apa. <br />Dar cum tu ai maia de foarte putina vreme iti recomand sa folosesti 65maia+65faina+65apa, in felul asta vei obtine 195 maia. Sa stii ca niciodata nu vei obtine gramajul dorit daca faci la fix, pentru ca mai ramane pe borcan ceva. Si daca iti ramane cateva grame, sunt exact de ce ai nevoie pentru a continua.<br />Si nu, maiaua nu trebuie improspatata cand o vei scoate din frigider, o poti folosi imediat, sau mai nou am citit ca e bine sa o lasi 1h pentru a fi la temperatura ambienta, spunea pentru a o inveseli putin:))) Sau daca doresti o poti face cu ea asa, fara a o pune la frigider si astepti sa ajunga la nivelul maxim, dar din start se va pierde acel gust specific, dar si asa va fi o paine buna. Acum tu alegi cum vei face, fiind maia tanara nu stiu cat ar putea sa reziste... deci daca ai timp o faci direct, daca nu o pui la frigider. <br />Am vrut sa aduc acest lucru in atentie, ca tu iti poti face programul si nu painea sa-ti faca programul. Daca o pui la frigider ai avantajul de a obtine acel gust dulce-acrisor si acel miros deosebit, si e si mai flexibil orarul pentru omul care munceste zilnic.<br />Iti spun ceva, in dimineata asta am pus de painea asta, dar am facut maiaua numai cu faina de secara asa voi obtine o paine 100% integrala. Astept cu nerabdare sa o fac. Iar asta numai datorita tie, ca mi-ai adus aminte de ea:)<br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-78911876637219784512012-04-06T15:12:48.337+02:002012-04-06T15:12:48.337+02:00Multumesc pentru raspuns Daniela! Eu abia am facut...Multumesc pentru raspuns Daniela! Eu abia am facut drojdia naturala de 4 zile adica si am folosit-o la paine! E clar maturitatea isi spune cuvantul!Asa o sa fac cum ai zis o reiprospatez folosind cantitatile de mai sus 85g faina alba si 85g apa o las mai putin de 6 ore si o urmaresc sa nu creasca mai mult de 2-3cm(fara bule), o pun la frigider si dupa ce o voi scoate spre folosire trebuie sa o reinprospatez din nou?<br />Cantitatea totala de drojdie rezultata trebuie sa fie 170g obtinuta din 85g faina alba si 85 apa (dupa cum ai scris) si drojdie naturala, cam cat ai aproximat? Ma gandesc ca poate gresesc aici!<br />Mersi mult pentru rabdare si explicatii! Eu sunt novice in materie de painici! Un wekend frumos iti doresc!nicoletanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-17045649950706137102012-04-05T19:50:31.063+02:002012-04-05T19:50:31.063+02:00Buna Nicoleta
Multumesc de apreciere:)
Deci se pre...Buna Nicoleta<br />Multumesc de apreciere:)<br />Deci se pregateste maia pentru cum faci tu de obicei, dar sa nu o lasi sa ajunga la maxim, trebuie lasat 2-3 cm in partea de sus fara bule, in felul asta vietatile noastre mai are inca aliment, tu doar ii incetinesti demersul. Stand la frigider obtine acel gust deosebit, care numai astfel se obtine. Eu am tinut maiaua intre 1-3 zile in frigider si am folosit-o fara nici-o problema. Dar te atentionez, e posibil sa influenteze si daca maiaua ta e prea tanara. Am inteles ca maiaua ajunge la maturitate numai dupa 6 luni, poate ca daca o ai prea tanara e posibil sa imfluenteze.<br />Imi pare bine ca tia placut, dar imi pare destul de rau si ca nu a fost un succes total.<br />Dar stii ceva? Nici painea mea de aici nu pot spune ca e un mare succes, are destule defecte interiorul din cauza la cum i-am dat forma. Dar gustul la paine e foarte bun, asta nu o neg:)))<br />Acum, ca stiu cum sa-i dau forma mai bine, o voi repeta neaparat:) <br />Pe curand.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-43794929707973464762012-04-05T18:54:49.928+02:002012-04-05T18:54:49.928+02:00Felicitari Daniela pentru painea cea mai simpla si...Felicitari Daniela pentru painea cea mai simpla si cea mai sanatoasa! Am facut-o , foarte delicioasa, cu parfum de cuptor pe vatra! Nu prea a crescut si inteleg acum de ce eu nu am improspatat drojdia naturala. Pur si simplu am scos-o din frigider si am lasat-o o ora jumatate la temperatura camerei inainte de a o folosi. Dar nu inteleg prea bine recomandarile de la inceputul retetei drojdia scoasa din frigider se improspateaza si apoi iar se pune la frigider pentru 12 ore, dupa care se va folosi? Multumesc :)nicoletanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-43777465908157468892011-12-06T21:22:16.062+01:002011-12-06T21:22:16.062+01:00Hola Yolanda
Gracias por el cumplido, intento tran...Hola Yolanda<br />Gracias por el cumplido, intento transmitir todo lo que yo he aprendido de la gran escuela del internet y algunos libros de panificación.<br />Solo hacen falta muchas ganas, que te guste:) Y buscar mucho en el internet:)<br />Me alegro que te gusta como ha quedado el pan.<br />Besitos.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10175374750227126880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-91444103186066704472011-12-06T20:29:18.367+01:002011-12-06T20:29:18.367+01:00Madre mía, qué aspecto, qué pan, qué corteza, qué ...Madre mía, qué aspecto, qué pan, qué corteza, qué miga. Imposible que no esté bueno.<br /><br />A una inexperta como yo en temas de pan, algunos de tus términos me son totalmente desconocidos. Se nota que eres toda una experta en el mundo del pan.<br /><br />Saludos!!Cocidodesopahttps://www.blogger.com/profile/10483821601605495425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-72415389592738610052011-11-29T19:09:11.604+01:002011-11-29T19:09:11.604+01:00Es una maravilla de pan!!! y la miga tan agujerada...Es una maravilla de pan!!! y la miga tan agujerada me ha encantado<br />mil besosssssssOlgahttps://www.blogger.com/profile/03301918145116855943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-81447752738274229262011-11-27T04:28:55.300+01:002011-11-27T04:28:55.300+01:00Me parece muy interesante lo de no amasar demasiad...Me parece muy interesante lo de no amasar demasiado, yo tambien he notado que una masa sin levadura comercial no necesita mucho amasado, más bien la estropea. Respecto a la masa madre refrigerada se a lo que te refieres, yo lo había leido y a veces lo hago por casualidad cuando está lista no voy a hacer el pan y la meto en la nevera hasta el día siguiente, adquiere una consistencia densa y creo que hace mejor pan. Cuantas cosas nos quedan por ver... ese pan tiene una corteza y una miga inmejorables! BesosSaloméhttps://www.blogger.com/profile/00068882274850185926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6047980302693510712.post-70600513122520528042011-11-26T20:11:46.577+01:002011-11-26T20:11:46.577+01:00Uf, qué miga, qué corteza! Creo que sí... me llega...Uf, qué miga, qué corteza! Creo que sí... me llega ese rico aroma a través de la pantalla! :)<br />Me fascinan estas cosas en la panadería, cambiar pequeños gestos o procedimientos, detalles... que hacen panes tan diferentes, y que no sabes con cuál elegir como tu favorito :)<br /><br />Un abrazoLiliana Fuchshttps://www.blogger.com/profile/05515431195650578333noreply@blogger.com